Jokerit juhli myös Lappeenrannassa

LIIGA / Raportti
Helsingin Jokerit vieraili runsaslukuisen lappeenrantalaisyleisön edessä lauantaina onnistuneesti, sillä joukkue päätti kahden vieraspelin viikonloppunsa niukkaan kolmen pisteen voittoon. SaiPa kaatui tehottomuuteen ja uransa ensimmäisen nollapelinsä torjuneeseen Frans Tuohimaahan.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta muodostui pienimuotoinen maalintekokilpailu, mutta lauantaina Kisapuistossa olivat osumat tiukassa. Ottelu oli kahden hyvässä vireessä olevan joukkueen kohtaaminen ja kotijoukkue herpaantui hetkeksi vain toisessa erässä. Ottelun ainoa osuma syntyi onnekkaasti Teemu Pulkkisen lavasta SaiPa-puolutuksen laitettua mailansa väärään väliin.

- Lähtökohtana oli, että lähdetään periaatteessa altavastaajana ja kunnioitetaan vastustajaa. SaiPa on häviöistä huolimatta dominoinut viime pelejä ja luonut paljon enemmän maalipaikkoja kuin hyvät vastustajat, Jokeri-luotsi Erkka Westerlund kommentoi.

Jokerit voitti perjantaina Pelicansin puhtaasti 2-0-lukemin ja kun maali pysyi puhtaana myös lauantaina, niin helsinkiläisten viikon lopetusta voi pitää kiitettävänä suorituksena. Westerlund ei kuitenkaan ollut omiensa otteisiin täysin tyytyväinen.


Jokerit juhlii ottelun ainokaista.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

- Ei ehkä ihan samaan pelaamiseen päästy, kuin eilen Lahdessa. Kaksi peliä peräkkäin kuitenkin. Meillä on muutama vakiokokoonpanon kaveri poissa ja paljon nuorta voimaa, taitaa olla kahdeksan 90-luvulla syntynyttä pelaajaa mukana. Yritetään sitä kompensoida taistelulla ja joukkuepelillä. Viimeinen erä oli tänään sellaista peliä, kuin Lahdessa nähtiin.

SaiPa taisteli ja kaatui saappaat jalassa

SaiPan kiekkoviikko ei sujunut tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla, sillä joukkue hävisi viikon kaikki ottelunsa. Lauantaina joukkue taisteli urhoollisesti nimivahvaa Jokeri-pakkaa vastaan, mutta lappeenrantalaiset sortuivat tehottomuuteen. Jokerit puolusti tarkasti ja SaiPa ei pystynyt hyödyntämään harvoja tilanteitaan.

- Tehottomuuteen tämä ratkesi, vain yksi maali tuli ja se ainoa maalikin sählättiin itse omiin. Jokereiden kurinalainen puolustuspeli on sellaista, ettei sinne helposti mennä noin vain. Ekassa erässä ei ollut ykkösruudun paikkoja oikeastaan yhtään. Toisessa erässä saatiin tilaa ja huippupaikkojakin iskeä maalia, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli.

Ottelun toisessa erässä myös Jokereilla oli pari huippupaikkaa lisäosumiin, mutta SaiPan maalinsuulle palannut ykkösvahti Jere Myllyniemi antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Myllyniemi koppasi mainiosti Pulkkisen ja Nichlas Hardtin puolittaiset läpiajot.

SaiPan kiriä vaikeutti päätöserässä otetut rangaistukset, mutta Selin näki Jokereiden saaneen hyötyä myös tuomarien toiminnasta.

- Kolmannessa erässä tuli kolme jäähyä meidän pakeille, sitten siinä kun lähdettiin takaa-ajoon niin nämä tuomarit paskoivat housuunsa. Jos tuollaisia kiekottoman pelaajan estämisiä olisi tullut toiseen suuntaan, niin aivan varmasti olisi käsi noussut. Se me tiedetään tarkalleen ihan kaikki, se vei puhtia pois siitä.

Tappiosta huolimatta runsaslukuinen kotiyleisö näki vauhdikkaan ottelun, jossa Jokerit joutui SaiPan pihdeissä koville. Frans Tuohimaa vierailijoiden maalilla oli kuitenkin paha este sputnikeille. Lähimpänä maalintekoa olivat avauserässä Anssi Löfman maalin kulmalta ja toisessa erässä läpiajon tuhrinut Ville Paalanen.

SaiPa jäi maaleitta tällä kaudella ensimmäisen kerran.

- Kopissa on jätkillä paidat ja päät märkinä, eikä mustelmiltakaan vältytty, joten kyllä siellä yritettiin ihan tosissaan. Viikko oli meiltä kuitenkin tuloksellisesti huono, kolme peliä ja nolla pistettä.

SaiPa yrittää kääntää kurssiaan kahdella tärkeällä ottelulla ennen marraskuun maaottelutaukoa, kun joukkue kohtaa peräkkäisinä päivinä Tapparan ja Ilveksen. Jokerit puolestaan lähtee kolmen ottelun voittoputkessa kaatamaan tiistaina TPS:aa kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle