Nollaako Jokerit SaiPan?

LIIGA / Ennakko
Kaksi viimeistä otteluaan maalierolla 11-0 voittanut Jokerit saa lauantaina vastaansa kauden avausvoittonsa perjantaina ottaneen SaiPan. Kotijoukkue lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta jos asenne ei ole kunnossa, saattaa SaiPa tehdä Jokerien illasta pitkän ja piinallisen.

Kuntokäyrät

Jokerit otti viikolla kaksi suvereenia voittoa, kun se voitti tiistaina HPK:n kotonaan lukemin 6-0 ja perjantaina Tapparan vieraissa lukemin 5-0. Joukkueen hyökkäyspeli on koko alkukauden toiminut mallikkaasti, ja myös puolustuspää on pysynyt viime otteluissa tiiviinä. Kahden viime ottelun maalisuhde 11-0 kertoo oleellisen joukkueen tämänhetkisestä kunnosta, vaikka vastassa onkin ollut kaksi häntäpään joukkuetta.

SaiPa sai perjantaina vihdoin ja viimein pistetilinsä auki TPS:n vieraana. Vierasjoukkue tuli otteluun kovalla tempolla ja oli niskan päällä kaksi ensimmäistä erää. Viimeisessä erässä TPS:n kavennusmaali sai lappeenrantalaiset hetkeksi paniikkiin, mutta lopulta ensimmäinen voitto kirjattiin vierailijoille lukemin 4-3.


Aukeaako Antti Kerälän maalitili lauantaina?

Ratkaisun paikat

Jokerit on tällä viikolla kohdannut jo kaksi liigan häntäpään joukkuetta, ja nyt vastassa on jumbosijalta pois noussut SaiPa. Kahdesta aiemmasta ottelusta Jokerit on selvinnyt puhtain paperein, ja se lähtee suurena ennakkosuosikkina myös lauantain kamppailuun. Lähes ainoa asia mikä joukkueen voi lauantaina kaataa on sen asenne. Viime viikon Pelicans-tappiosta oppineena joukkueen valmennusjohto ei varmasti salli löysäilyä.

Kotijoukkue on pystynyt tappamaan molemmat tämän viikon ottelunsa jo ensimmäisessä erässä, ja sitä se yrittää myös lauantaina. Mikäli SaiPa haluaa taistella voitosta, on sen tultava otteluun samanlaisella raivolla kuin perjantaina Turussa, ja pystyttävä pitämään ottelu tasaisena mahdollisimman pitkään.

SaiPan ykköskenttä Jesse SaarinenJarno KoskirantaJesse Mankinen oli perjantaina hurjassa vireessä, ja se teki kolme maalia. Kapteenina Ville Kohoa tuurannut Jarno Koskiranta johti joukkojaan perjantaina esimerkin kautta, ja se siivitti muunkin joukkueen hyviin suorituksiin. Samanlaista esimerkkiä tarvitaan myös lauantaina, sillä Jokerit on tällä hetkellä liigan parhaiten toimiva joukkue.

Kokoonpanot

SaiPa lähtee lauantain otteluun todennäköisesti samalla kokoonpanolla kuin perjantaina Turussa. Joukkueen mukana matkannut Simon Backman saattaa nousta kierrätyksen seurauksena kokoonpanoon. Myös maalivahti Jere Myllyniemi saattaa huilata ennen tiistain tärkeää Ilves-ottelua, jolloin lappeenrantalaisten maalia vartioi Andreas Bernard. Varmasti poissa ovat Koho, Antti Aarnio ja Ville Paalanen.

Jokerit lähtee lauantain otteluun niin ikään todennäköisesti samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Kapteeni Ossi Väänänen on edelleen poissa alavartalovamman takia. Kaksi nollapeliä putkeen pelannut Kilpeläinen saattaa huilata, jolloin nuori Frans Tuohimaa tekee liigadebyyttinsä. Jokerien ainoa pitkäaikaisloukkaantunut on leikkauksesta toipuva Semir Ben-Amor.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ilari Filppula 1 5 6
2.Teemu Pulkkinen 3 3 6
3.Janne Lahti 4 1 5
4.Jeremy Dehner 1 4 5
5.Nichlas Hardt 3 2 5
SaiPa M S P
1.Jesse Saarinen 1 4 5
2.Jarno Koskiranta 3 1 4
3.Anssi Löfman 1 2 3
4.Elmeri Kaksonen 0 3 3
5.Jarno Lippojoki 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle