Ilves sarjakakkosen kimppuun − kärkipelaajilta kaivataan tehoja

LIIGA / Ennakko
Helpolla Kärppiä ei voiteta, joten Ilves tarvitsee koviakin otteita.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves on tuskaillut tehottomuuden kanssa jo pitkään. Sarjataulukossa toisena olevaa Kärppiä vastaan maalinteko ei ainakaan helpotu.

Ilves ja Kärpät kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. Kärpät on voittanut kaikki kolme edellistä kamppailua. Kotijoukkue Ilves kaipaa kipeästi pisteitä, sillä tupsukorvat ovat vajonneet sarjataulukossa jo toiseksi viimeiseksi.

Edelliset ottelut

Viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Ilves katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa ja iski ensimmäistä kertaa yli kuukauteen enemmän kuin kaksi maalia. Tauon jälkeen pelit jatkuivat tappiollisesti, kun TPS jätti kotihallissaan tamperelaiset nollille.

Kärpät on pelannut joulutauon jälkeen kahdesti. Tapaninpäivänä oululaiset ottivat selvän kotivoiton Bluesista, mutta tiistaina KooKoo yllätti ja voitti Kärpät voittomaalikilpailun jälkeen.

Ratkaisukohdat

Ilveksen suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä viimestelyssä. Usean kärkihyökkääjän yhtäaikainen loukkaantuminen selittää ongelmasta osan, mutta pelikunnossa olevilta pelaajilta on syytä odottaa parempaa suoritusta.

Esimerkiksi toissakaudella 19 maalia iskenyt Kai Kantola on kuluvalla kaudella osunut vain kahdesti. Näistäkin toinen maali syntyi Blues-paidassa. 

Jos Ilves on vajaamiehinen loukkaantumisten vuoksi, niin Kärpistä on kolme hyökkääjää pelaamassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. Heistä erityisesti Sebastian Aho on ollut suuressa roolissa ja on Kärpille todellinen menetys. Poissaoloista huolimatta Kärppien kokoonpano on Liigan huippuluokkaa.

Ilves pääsee otteluun kuitenkin tuoreemmilla jaloilla ja kotiyleisönsä eteen, joten takki auki oululaisten ei ole syytä Hakametsään tulla. Ilves on kuitenkin hyvin liikkuva ja taistelutahtoinen joukkue, joka pyrkii vimmatusti pudotuspeleihin. Matkaa pudotuspeliviivalle on tällä hetkellä vain kuusi pistettä.

Tilastopoiminta

Merkittävä ero joukkueiden välillä on puolustajien tehoissa. Ilveksen tehokkain puolustaja on yllättäen ollut Veli-Matti Vittasmäki pisteillä 2+8. Erityisesti Blake Kesseliltä on odotettu kovempia tehoja. Yhdysvaltalainen on toistaiseksi koonnut tehot 2+4.

Kärppien neljä tehokkainta puolustajaa ovat tehneet 16 tehopistettä enemmän kuin kaikki Ilves-puolustajat yhteensä. Maaleja Ilves-puolustajat ovat tehneet yhteensä 11. Kärppien vastaava luku on 20.

Seuraa Heitä

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Taitava laitahyökkääjä on parhaalla kaudellaan iskenyt yli 30 tehopistettä, nykytahdilla jäämässä alle puoleen siitä. Taidot ja liike ovat tallella, pelipaikka on kakkosketjussa, mutta tehot uupuvat.

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Nuorten MM-kisojen maalitykki ei ole Liigassa päässyt samanlaiseen vireeseen kuin Malmössä 2013. On pelannut pari viimeisintä peliä Kärppien ykkösketjussa Sebastian Ahon ollessa nuorten maajoukkueen mukana eli roolia nuorukaiselle on tarjolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle