Lainapelaajia ja profiilihankintoja

LIIGA / Ennakko
Ilves lähtee otteluun ilman huolta vammaansa parantelevasta Mika Pyörälästä, mutta tänään vaarana saattaa olla keskiviikkona julkistettu yllätyshankinta.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Marraskuun mollivoittoisesti päättäneet Oulun Kärpät ja Tampereen Ilves ottavat yhteen kauden kolmannessa kohtaamisessaan. Tähän saakka ottelut ovat päättyneet Kärppien eduksi, mutta kärpän ja ilveksen kohdatessa voi sattua mitä tahansa.

Molempien joukkueiden marraskuun loppu on ollut murheellinen, sillä kummallakin on viidestä edellisestä ottelusta vain yksi voitto. Ilves on onnistunut tappioista huolimatta maalinteossa huomattavasti Kärppiä paremmin, sillä Kärpät on jäänyt viidestä edellisestä ottelusta peräti kolme kertaa nollille.

Edellisessä ottelussaan JYPiä vastaan Ilves aloitti vahvasti, mutta menetti hallinnan ottelun edetessä. Kärppien edellinen liigaottelu sujui voitokkaissa merkeissä Bluesin kukistuttua kotona lukemin 5-2, mutta tiistain CHL-ottelussa Bluesia vastaan Kärpät jäi nollille.

Molemmat seurat ovat joutuneet hankkimaan lainapelaajia korvaamaan loukkaantumisista johtuvia poissaoloja. Ilves tiedotti eilen sentteri Henri Tuomisen lainaamisesta LeKi:stä jouluun saakka. Tuominen on tällä hetkellä joukkueen paras pistemies.

Iiro Tarkin pitkän poissaolon vuoksi Kärpät lainasi Pelicans-vahti Sami Rajaniemen joulutaukoon saakka ulottuvalla lainasopimuksella. Rajaniemi ottaneekin Hokista lainassa olevan Antti Lehtosen paikan aloittavana maalivahtina, sillä Sami Aittokalliota on pidetty tähän saakka luukkuvahtina palattuaan kokoonpanoon taannoisen loukkaantumisen jälkeen.

Ilveksen tiedoteessa oli Tuomisen lainan lisäksi myös ikäviä uutisia, sillä peräti kuuden pelaajaan on arvioitu olevan poissa kokoonpanosta vähintään kuukauden ajan. Tämän lisäksi hyökkääjä Antti Tyrväinen on pelikiellossa vielä kaksi viikkoa.

Yleisölle ehkä mielenkiintoisimpana tapauksena voidaan pitää entisen Blues-kapteeni Kim Hirschovitsin debyyttiottelua kärppäpaidassa. Seura tiedotti sopimuksesta keskiviikkoaamuna, ja Hirschovits oli jo samana päivänä mukana harjoituksissa.

Kärppien erikoistilannepelaaminen on ollut etenkin Mika Pyörälän loukkaantumisen jälkeen melko heikkoa, ja taitavana erikoistilannepelaajana tunnetusta Hirschovitsista toivotaan helpotusta ongelmaan.

Ratkaisukohdat

Kärpät lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta viime aikoina raskaita tappioita on koettu ennakkosuosikkiasetelmasta huolimatta. Syytä ei voi vierittää ainoastaan maalivahtitilanteelle jos vastustajan päädyssä ei soi kertaakaan ottelun aikana.

Kärppien uusi lainavahti Rajaniemi ja sentteri Hirschovits tuovat kokoonpanoon varmuutta, joka on ollut viime aikoina hukassa. Voi kuitenkin viedä aikaa löytää sopivia ketjukoostumuksia uuden pelaajan liittymisen myötä, joten maali-ilotulitusta ei välttämättä ainakaan vielä nähdä.

Ilvestä on kokoonpanon kannalta koeteltu toden teolla, mutta siitä huolimatta joukkueella on tänään mahdollisuus napata yllätysvoitto maalinteon kanssa kärvistelevästä Kärpistä.

Seuraa Heitä

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Debytoi tänään kärppäpaidassa. Korkean profiilin hankinnalla on suuret odotukset harteillaan. Tuo kaivattua varmuutta ja erikoistilanneosaamista Kärppien kokoonpanoon.

Henri Tuominen #12 | KOOVEE

Keskushyökkääjä

Lainapelaaja, joka pelasi Ilveksen liigajoukkueessa ensimmäistä kertaa jo kaudella 2010-2011. Hankittiin LeKi:stä paikkaamaan Ilveksen pahaa loukkaantumissumaa. Tällä hetkellä joukkueensa paras pistemies.

» Lähetä palautetta toimitukselle