Kärpät ratkaisi voittomaalikilpailussa − Aittokallio vaihdettiin pois

LIIGA / Raportti
Aittokallion pettymys oli käsinkosketeltavaa, kun torjuntavastuu ei riittänyt voittomaalikilpailuun asti.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen ja Kärppien välisessä ottelussa nähtiin yllättäviä ratkaisuja. Hyvin pelannut Sami Aittokallio teki voittomaalikilpailussa tilaa Sami Rajaniemelle. Voittomaalin iski Saku Mäenalanen, ja maalisarakkeeseen saivat nimensä myös Atte Pentikäinen sekä Jiri Veistola.

Vuoden 2015 viimeinen liigaottelu Hakametsässä ei ollut taktisen jääkiekon juhlaa, vaan vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Molemmat joukkueet taklasivat ahkerasti ja pelasivat muutenkin suoraviivaisesti. Ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Vierasjoukkue Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen pelaajiensa keskittymiseen ja kärsivällisyyteen.

− Kouvolan harmittavan tappion jälkeen saimme päät tyynyyn kahdelta yöllä. Siihen nähden pelimme pysyi hyvin kasassa. Toisessa erässä Ilves pääsi läpiajoon, mutta se olikin ainoa laatupaikka, Marjamäki analysoi.

− Sitoutunutta peliä meiltä. Toisen erän loppu oli meiltä vähän huonompaa, mutta kolmannen erän pelasimme tosi mallikkaasti ja kärsivällisesti.

Myös Ilveksen valmentaja Tuomas Tuokkola oli tappiosta huolimatta joukkueensa suoritukseen.

− Olen ehdottomasti peliin tyytyväinen. Se oli kovaa vääntämistä. Pystyimme nousemaan vielä tasoihin. Ei voi valittaa.

Ilves sai Kärpät-otteluun kokoonpanoon myös parhaan pistemiehensä Markku Flinckin.

− Totta kai sillä on iso merkitys. Flinck iski heti maalin ja tuo meidän peliin myös kovuutta. Harjoittelua hän kuitenkin vielä tarvitsee. Puolentoista kuukauden poissaolon jälkeen hän ehti olla vain kahdet harjoitukset joukkueen kanssa.

Tuokkolalla oli selvä näkemys siitä, miksi voitto karkasi vierasjoukkueelle.

− Meidän pitää saada musta pussiin! Me saamme kyllä maalipaikkoja aikaiseksi. Viimeinen silaus pitää vain tehdä vielä nykyistä paremmin. Koko ajan harjoittelemme, kuinka pääsemme maalille. Kyllä meidän pienemmätkin hyökkääjät sinne menevät, vaikka sitten jalkojen välistä. Taistelua jatkamme joka tapauksessa.

− Meillä oli mahdollisuudet iskeä voittomaali, mutta emme onnistuneet. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että joka pelissä pelaamme niin, että meillä on mahdollisuus voittaa.

Ratkaisu venyi lisäajalle

Toisessa erässä Kärpät tuli ensin tasoihin ja meni lopulta johtoon Atte Pentikäisen ja Juuso Ikosen maaleilla. Ilves tasoitti vielä toisessa erässä Jiri Veistolan komealla ja tarkalla lyöntilaukauksella.

Jatkoajan jälkeen Marjamäki otti hyvin pelanneen Sami Aittokallion maalinsuulta pois ja luistelutti tilalle Sami Rajaniemen.

− Rajaniemi oli torjunut meille toistaiseksi ainoan voiton voittomaalikilpailussa. Nyt tuli onneksi toinen voitto. Meinasin laitttaa Pentikäisen laukomaan, mutta ei sittenkään pokka pitänyt. Atte olisi kyllä ollut valmis ampumaan.

− 2015 oli hyvä vuosi Kärpille. Toivottavasti 2016 olisi yhtä hyvä. 

Tuomaritoiminta ei tyydyttänyt

Tuokkolaa harmitti illan tuomareiden ratkaisut.

− Tuomarityö on tällä hetkellä vitsi. Päädyissä pelataan nykyään painia. Jos toinen joukkue painii, on toisenkin painittava, jotta pärjää. Sitä en ymmärrä, että pelissä tulee 50 rikettä, ja minuutti ennen loppua vihelletään toiselle joukkueelle jäähy.

− Muistan hyvin sellaisia Ilveksen ja Kärppien pelejä, joissa syötellään, tehdään pyörähdyksiä ja lauotaan. Nyt se ei ole mahdollista.

Tuokkola sanoo keskustelleensa asiasta laajemminkin.

− Ollaan keskusteltu muidenkin valmentajien kanssa. Toivon tilanteeseen muutosta, mutta en halua sitä toistakaan ääripäätä. Tällä hetkellä hyökkäyspelistä ei kuitenkaan tule mitään, kun kiekotonta pelaajaa saa estää ilman jäähyä.

− Meidän pelaajaa osui myös vastustajan maila päähän, mutta tuomarit sanoivat, että se oli vahinko. Vastaavista tilanteista on tuomittu ulosajojakin, mutta nyt se oli vahinko.

Kärpät nousi voitollaan sarjataulukon kärkeen. Ilves on toiseksi viimeisenä. Ilves jatkaa pelejä sunnuntaina kotiottelulla SaiPaa vastaan. Kärpät isännöivät tiistaina Lukkoa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo