Sport taltutti kolmannen erän kirouksen

LIIGA / Raportti
Tuomas Vänttisen yritys oli kova, mutta pisteet menivät jakoon.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vaasan Sportin viime aikojen helmasyntinä on ollut vastustajan päästäminen rinnalle ja ohi. Bluesia vastaan vaasalaiset onnistuivat kuitenkin taistelemaan loppuun saakka. Maaleja ottelussa nähtiin vain yksi ja sekin vasta jatkoajalla.

Espoo Bluesin viime aikojen tyhjennysmyynnin seuraukset alkavat näkyä tilastokummajaisina. Keskiviikkona konkari Jussi Makkonen oli sairastuvan puolella ja joukkueen kokeneimman keskushyökkääjän titteliä kantoi 22-vuotias Peter Tiivola.

− Ajateltiin jo, että laitetaanko puolustaja nelosketjun keskelle, mutta ei sitten kuitenkaan, virnuili Blues-luotsi Jyrki Aho ennen peliä.

Espoolaisryhmän ohut materiaali ei missään tapauksessa tehnyt illan koitosta Sportille helpoksi. Peli oli kauttaaltaan melko tasainen, vaikkakaan mitään kaunista jääkiekkoa ei nähty.

Ottelun luonnetta kuvaa, että Sportin tehomiehet Charles Bertrand ja Tuomas Vänttinen eivät päässeet erityisemmin loistamaan, kun taas Bluesin puolella rymistelypelien erikoismies Ilmari Pitkänen pääsi muutamaan läheltä piti -tilanteeseen.

Ensimmäinen erä mentiin päädystä päätyyn kaksinkamppailujen merkeissä. Peli alkoi aueta vasta toisessa erässä. Kotijoukkueesta nousi esiin kultakypärä Otso Rantakari, joka testasi Sport-vahti Mika Järvisen torjuntataitoja viidesti.

Kolmannen erän kirous

Tässäkin koitoksessa Sportille oli käydä vanhanaikaisesti. Se oli laukausten valossa kirkkaasti kuskin paikalla kahden erän ajan, kunnes Blues tasasi tilit. Toisaalta kotijoukkueellakin saattoi olla osuutensa siihen miten peli eteni.

− Ottelun alut ovat olleet huonoja. Rutiinien löytämisessä on ollut vaikeuksia, koska joukkueessa on kokemattomuutta, sanoi Jyrki Aho.

Kolmannessa erässä Sport oli ajoittain pinteessä. Kun Pitkänen oli päässyt toistamiseen Sport-puolustuksen läpi, Tomek Valtonen päätti ottaa aikalisän.

Aivan kolmannen erän lopussa puolestaan Bluesille tuli heikko hetki ja joukkue pelasi muutaman minuutin verran kuin alivoimaa. Sport sai aikaan hurjan pyörityksen, mutta Christian Engstrand nappasi kiekon räpylään kolmasti ja oli neljännenkin kudin tiellä.

Näytti siltä, että jatkoaikakin pyörittäisiin tehoitta, mutta 24 sekuntia ennen loppua Sportin Jake Newton purjehti soolona maalin tuntumaan ja sijoitti pelivälineen viileästi yläkulmaan.

Vierailijoiden Valtonen oli sanojensa mukaan tyytyväinen kahteen pisteeseen.

− Eilen pelattiin tosi kova peli Lahdessa. Täytyy jätkille hattua nostaa, miten valmiita oltiin pelaamaan ja kamppailemaan. Tehokkuuden kanssa oli ehkä seitin verran ongelmaa.

Valtonen yltyi kehumaan myös vastapuolen puolustusta ja maalivahtia. Ahollakaan ei ollut isommin kritisoitavaa.

− Kova peli ja pienillä marginaaleilla mentiin. Molemmilla oli omat hetkensä ottelussa. Siinä mielessä hyvä jääkiekkopeli, vaikka niitä maaleja ei nähty kuin yksi.

Aho kehui joukkuettaan erityisesti kolmannen erän ilmeestä.

− Ennen kaikkea tyytyväinen olen tuohon kolmannen erän alkupuolen peliin tuloon. Siitä näkyi se halu, rohkeus ja se himo voittaa tuo peli.

Ainoastaan tuomaritoimintaa Aho sivusi tyypillisen sarkastiseen tapaansa.

− Nyt voisi kyllä kurkata pikkasen vaikka peliä taas videolta. Mutta ei se mitään, tässä taas valmentaja itkee kun hävittiin. Sehän tässä valmentajan pettymys purkautuu tuomareihin. Olen huono ihminen.

Molemmilla ryhmillä on hyvin aikaa juhlistaa vuoden vaihtumista, Blues nähdään kehissä seuraavan kerran vasta sunnuntaina, Sportilla on lepotaukoa liki viikon päivät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo