Armon murusiakaan ei jaettu Ville Hämäläisen juhlapelissä

LIIGA / Raportti
Merkkipaalun sankari Hämäläinen oli tyytyväinen joukkueensa voittoon.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Porin Ässien synkkä joulukuu päättyi kotitappioon. SaiPa runnoi vakuuttavan 5−2-voiton.

Edellisenä iltana Lukon nollannut Lappeenrannan SaiPa oli tyly vieras toisessakin Satakunnan-pelissään. Vierasjoukkue oli kuljettajan paikalla käytännössä suurimman osan ottelusta.

Ässät saalisti joulukuussa seitsemässä pelistä vain kolme sarjapistettä tilanteessa, jossa marraskuu tarjosi mahdollisuuden taistella vielä pudotuspelipaikoistakin. SaiPa puolestaan jatkoi edelleen hyviä suorituksiaan suoran pudotuspelipaikan tuntumassa.

− Ei se vaan voi millään riittää, jos pelaamme hyvin 15 minuutin ajan, harmitteli Ässien Matti Kuparinen pelin jälkeen.

Ilta oli erityinen nelosketjun keskushyökkääjälle Ville Hämäläiselle, joka saavutti merkittävän 700 runkosarjapelin rajapyykin.

− Onhan se hieno saavutus. Osoittaa sen, että olen jotain tehnyt oikein, kun olen saanut olla näin pitkään mukana, kiteytti Hämäläinen.

SaiPa on keikkunut jo pitkään Ässiä ylemmillä sarjasijoituksilla. 34-vuotias keskushyökkääjä näki tilanteelle selvät syytkin.

− Syksyllä meillä oli vaikea vaihe, mutta nyt olemme jo hetken pelanneet nousujohteisesti. Kovasti olemme joukkueena tehneet töitä pelin parantamiseksi.

Keskiviikon kamppailu näytti noin kahden erän ajan kulkevan näille joukkueille normaalista poikkeavasti. Yleensä Ässien ja SaiPan kohtaamiset vyöryvät vauhdikkaasti päädystä toiseen, ja kamppailupelaaminen on sille kuuluvassa kunniassa.

Tällä kerralla ottelu leimahti liekkeihin vasta Ässien 2−3-kavennusmaalin jälkeen. Hetken ajan kotijoukkue pelasi joulukuun parasta peliään. Paine pysyi keltapaitaisen vierasjoukkueen alueella, ja laukauksia viuhui kohti maalivahti Jani Niemistä.

− Sitä maalia lukuun ottamatta puolustimme todella hyvin. Vastustaja ei saanut mitään jättipaikkoja, vaan he joutuivat ansaitsemaan kaiken rajulla työnteolla, analysoi Hämäläinen.

− Molempien joukkueiden pelitapa on lopulta melko samanlainen. Ennen peliä oli puhetta, että "träppiä" tuskin paljon nähdään. Ässien kirin aikana tosin nähtiin, kun jouduimme puolustamaan.

Hämäläisen merkkipaalu sai ansaitsemansa huomion myös ottelun jälkeen.

− Ei tuolla sen kummemmin ollut juttutuokioita vanhojen kavereiden kanssa, mutta Semir Ben-Amor onnitteli kättelyssä, kertoi SaiPan luottohyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo