Ärsytetty Ässät SaiPan kimppuun

LIIGA / Ennakko
Jussi Markkanen nollasi Lukon tiistai-iltana.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa yrittää Porissa jatkaa tiistaina Raumalla voitokkaasti alkanutta Länsi-Suomen kiertuettaan. Ässät saapuu Hämeenlinnasta takaisin kotijäälle rankan vierastappion jälkeen.

Edelliset ottelut

Porilaisryhmän edellisten otteluiden saldo näyttää synkältä. Neljästä viime ottelusta mukaan on tarttunut vain kaksi pistettä. Se ei ole pystynyt luomaan paikkoja, eikä harvoista maalintekopakoista ole onnistuttu.

Ässät saapuu ärsyyntyneenä takaisin Isoonmäkeen. Tiistaina käydyssä HPK-ottelussa joukkueella oli epäonnea mukana, kun Jake Hansen ei onnistunut rangaistuslaukauksesta.

Lisäksi erästä tilannetta tarkistettiin videolta, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Loput tilanteet päättyivät nollapelin pelanneen Dominik Hrachovinan syliin. 0−1-tappioon päättynyt peli antaa varmasti latausta seuraavan illan kotiotteluun.

SaiPan edelliset ottelut ovat sujuneet täysin eri merkeissä kuin Ässillä. Viimeisistä 12 mahdollisesta pisteestään idän ihme on onnistunut nappaamaan yhdeksän. Lisäpontta antaa Jussi Markkasen helppo nollapeli tiistaina Lukosta.

Ratkaisukohdat

Ässien on löydettävä maalinteon jyvä takaisin synkän Hämeenlinnan reissun jälkeen. Kiekko on saatava tolppien väliin selvistä tekopaikoista.

Kautta on vielä noin puolet jäljellä, joten vielä ei voi alkaa löysäillä. Ässät on vajonnut viime aikojen suvantonsa takia alle pudotuspeliviivan KooKoon kirittyä ohi. Pisteitä on ropistava, jos porilaiset mielivät pitkittävänsä kevättä.

SaiPan peliä helpottaa myös ykköskentän hurja vire. Tapaninpäivänä Pelicansia ja tiistaina Lukkoa vastaan kaksi maalia tehnyt David McIntyren johtama ykkösvitja on ollut myrkkyä vastustajille, eikä varmasti anna armoa Ässillekään.

Tilastopoiminnat

Ässien edellisestä ylivoimamaalista on päässyt kulumaan jo kaksi viikkoa. Jos ei sota yhtä miestä kaipaa, niin saattaa olla, että Ässien ylivoima kaipaa Aleksi Saarelaa.

Markkanen on ollut vireessä ykkösketjunsa rinnalla joulun jälkeen. Vain yksi kiekko on löytänyt tiensä SaiPa-vahdin taakse kinkun sulattelun jälkeen.

Seuraa Heitä

Teemu Vuorisalo #91 |

Puolustaja

Enemmän vastuuta lähiaikoina saanut Vuorisalo on nostanut tasoaan joulun jälkeen. Vuorisalo pääsi iskemään joukkueensa avausmaalin tapaninpäivänä käydyssä KooKoo-ottelussa.

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Jokinen on ollut liidossa joulun jälkeen. Kahdessa edellisessä ottelussa hän on luutinut neljä pistettä, joista kaksi on ollut maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle