Kumpi lämmittää saunan?

LIIGA / Ennakko
Nouseeko Ässät jaloilleen?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Isonmäen lauantaisaunan alkulämpö on viileä, sillä vastakkain ovat viime aikoina murheen alhossa vaeltaneet Ässät ja Ilves. Illan edetessä lämpö varmasti nousee, ja onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkueista ottaa vastuun löylynheitosta.

Kolmen tappion putkessa kyntävä Pata näytti jo saavan torstaina iloisempia uutisia, kunnes loppuhetkien sekoilut tarkoittivat täyden pistepotin lähtemistä Kärppien mukana Ouluun. Ilveksen tilanne on vielä surullisempi, sillä tupsukorvat ovat poistuneet kaukalosta häviäjinä jo peräti viisi kertaa peräkkäin. Torstain vierasottelussa Ilves taisteli parhaansa mukaan, mutta lopputuloksena oli maalin vierastappio Pelicansille.

Molemmat joukkueet joutuvat siis lauantain taistoon ainakin jossain määrin ahdistuneina. Ilves-luotsi Raimo Helminen totesi Pelicans-kamppailun jälkeen, että kova työnteko on ainoa resepti kurssin kääntymiselle. Ässien päävalmentaja Karri Kivi ei ollut perjantaina erityisen hyvillä mielin.

- Ei tästä lähtökohdasta helppoa saa tekemälläkään, tämä on jääkiekkoarkea pahimmillaan. Ei tässä kyllä sen Kärpät-pelin loppuhetkien jälkeen olla keskitytty pätkääkään siihen kuka tulee vastaan, nyt pitää saada oma tekeminen kuntoon.

Kiven viesti joukkueelleen oli perjantain harjoituksissa selvä.

- Sanoin, että nyt on minun työni saada tämä kuntoon, pelaajien pitää vain totella ohjeita. Meidän pitää saada pelikurimme takaisin ja se on K. Kiven vastuulla. En edes jaksa, osaa, tai halua selitellä enempää, nyt laitetaan homma kuosiin ja that's it, Kivi paalutti.

Ilveksen ohut hyökkäyskalusto on ollut koko ajan tiedossa. Tamperelaisten kannalta on sääli, että joukkue ei ole päässyt peluuttamaan Jesse Niinimäkeä ja Masi Marjamäkeä samaan aikaan oikeastaan missään vaiheessa. Ilveksen kannalta on toivottavaa, että lauantaina debytoiva Danny Dries auttaa osaltaan piristämään tupsukorvien hyökkäystä.

Ässien puolustusosasto uusiksi

Alkuviikolla kuuppaansa tärskyn saanut Joel Armia palaa Ilvestä vastaan kokoonpanoon. Hänelle tilaa tekee Aki Juusela.

- En halunnut rikkoa parin viime pelin ykkösketjua, he ovat onnistuneet maalinteossa molemmissa peleissä, Kivi muistutti.

Puolustuskuusikkonsa Kivi on pistänyt täysin uuteen uskoon. Pitkään yhdessä ollut pari Ville Uusitalo - Tapio Sammalkangas on hajotettu. Uusitalon rinnalla puolustaa Tommi Taimi, ja 500 liigaottelua täyteen saava Sammalkangas saa vierelleen Jani Honkasen. Shaun Heshka puolestaan pariutuu Miko Malkamäen kanssa. Maalissa jatkaa Antti Raanta.

- Kaikki puolustajamme ovat pelikuntoisia, Kivi kommentoi Jyri Marttisen putoamista kokoonpanosta.

Ilveksen riveistä poissa ovat tutut nimet. Niko Peltolaa odotellaan takaisin marraskuun alussa ja Martti Järventietä hieman aikaisemmin. Kai Kantolan kuntoutuminen on aikataulussa. Marjamäki puolestaan joutunee nivusleikkaukseen, joten hänen sairauslomansa pituus on vielä hämärän peitossa.

Seuraa Heitä

Sami Mutanen #53 |

Laitahyökkääjä

Nelosketjun raataja on viime aikoina ollut osa harmaata massaa. Nyt vuorossa on 100. liigaottelu. Olisiko juhlamaalin paikka?

Mikael Kuronen #78 |

Laitahyökkääjä

Kahden ottelun maaliputkessa oleva hyökkääjä kantaa mallikkaasti osansa vastuusta. Jatkuuko putki?

» Lähetä palautetta toimitukselle