Heikko kotijoukkue vastaan heikko vierasjoukkue

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Michael Ryan jälleen Ilvestä vastaan?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät saa vieraita Tampereelta, kun Ilves saapuu Poriin. Odotettavissa on vähämaalinen ottelu, sillä kummankaan joukkueen hyökkäyspeli on ollut pitkään vaisua.

Porin lauantai-illassa kohtaavat liigan heikoin kotijoukkue ja vierasjoukkue. Ässät on kyennyt keräämään kuudessatoista kotiottelussa vain 23 pistettä, millä porilaiset ovat kotiotteluissa kerätyissä pisteissä jaetulla jumbosijalla vastaan asettuvan Ilveksen kanssa.

Ilveksen vierassaldo on vieläkin surullisempi. Tamperelaiset ovat pelanneet tämän kauden aikana kuusitoista vierasottelua, mutta pisteitä on vierasjäiltä kasassa vasta kuusi. Kauden ainoa suora kolmen pisteen voitto on niinkin kaukaa kuin lokakuun lopulta.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Pata on ollut niskan päällä. Lokakuun lopulla pelatussa ottelussa porilaiset murskasivat Ilveksen peräti numeroin 6-1. Marraskuun puolivälissä Tampereella lukemat olivat huomattavasti tasaisemmat, mutta myös tuolloin Ässät nappasi mukaansa täydet kolme pistettä.

Tehottomuus vaivana

Ässien peli on ollut viime ajat heikkoa. Joulutaukoa edeltävänä viikkona patapakka kykeni vain yhteen ehjään erään. Muutoin erityisesti kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut suurissa ongelmissa, ja se on perustunut lähinnä Stephen Dixonin ja Dragan Umicevicin hyviin yksilösuorituksiin. Helpotusta kotijoukkueen tuskaan kuitenkin toi jo TPS:ää vastaan pelanneen Jesse Joensuun paluu kokoonpanoon.

TPS-peli toi kuitenkin helpotusta porilaisten tuskaan. Esitys ei ollut edelleenkään loistava, mutta 2-0-voittoon päättyneessä ottelussa oli jo merkkejä paremmasta. Ennen kaikkea joukkue kykeni pitkästä aikaa melko ehjään otteluun. Maaleja patapaidat eivät kuitenkaan tälläkään kertaa onnistuneet tekemään kahta enempää.

Padan oma pää on kuitenkin pysynyt melko hyvin puhtaana, vaikka esitykset eivät muuten ole vakuuttaneet. Ässien puolustus on kyennyt hoitamaan leiviskänsä omassa päässä melko hyvin. Sen sijaan puolustajien kiekollisessa pelaamisessa on rutkasti parannettavaa. Suurin kiitos vähäisille päästetyille maaleille pitää puolustuksen sijaan antaa maalivahti Antti Raannalle, jonka hyvästä vireestä kertoo tämän hetken paras torjuntaprosentti SM-liigassa.

Porilaisten riveistä puuttuvat nuorten MM-kisoissa pelaava Joel Armia, sekä Sami Lähteenmäki. Tuomas Pihlman oli poissa pelistä TPS:ää vastaan henkilökohtaisten syiden vuoksi, eikä hänen pelaamisensa Ilvestä vastaan ole varmaa.

Ilveksen materiaali on joulutauon jälkeen ohentunut entisestään. Erittäin hyvin torjunut Anders Lindbäck ja hyökkäyspeliä piristänyt Maxime Talbot ovat ainakin hetkellisesti poissa kokoonpanosta, eikä tilalle ole hankittu korvaajia. Joukkueen sisältä täytyykin nyt löytyä uusia ratkaisijoita. Erityisesti maalivahti Ville Kolppasen tulee onnistua täyttämään joukkueesta lähteneen Lindbäckin saappaat.

Jos Ässät on kärsinyt tehottomuudesta, on siitä kärsinyt myös Ilves. Edellisen kerran vierasjoukkue on onnistunut nakuttamaan yhdessä ottelussa yli kolme maalia marraskuun alussa. Ennen joulutauon alkua tamperelaiset iskivät viidessä ottelussa vain seitsemän maalia.

Ilveksen ensimmäinen ottelu joulutauon jälkeen ei muuttanut totuttuja kuvioita. KalPa pelasi tamperelaisia paremmin ja otti perjantaina ansaitusti pisteet mukaansa. Myös Ilveksen maalinteko-ongelmat jatkuivat, sillä joukkueesta vain Kai Kantola onnistui maalinteossa.

Tamperelaisten riveistä puuttuvat edelleen Teemu Kesä, sekä yleensä hyvin kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Masi Marjamäki. Maxime Talbot puolestaan edustaa Spengler Cupin ajan sveitsiläisseura Fribourgia, eikä ole näin käytettävissä.

Seuraa Heitä

Michael Ryan #71 |

Laitahyökkääjä

Ryan on ollut vaisun kotijoukkueen pirteimpiä hyökkääjiä. Viime kerralla Ilvestä vastaan hän teki kaksi maalia, entä nyt?

Ville Kolppanen #30 | Jokerit

Maalivahti

Nuori maalivahti on Lindbäckin lähdettyä joukkueen ykkösvahti. Kykeneekö hän kannattelemaan joukkuettaan myös Ässiä vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Dragan Umicevic 1 4 5
2.Shaun Heshka 0 3 3
3.Stephen Dixon 3 0 3
4.Tapio Sammalkangas 0 2 2
5.Michael Ryan 2 0 2
Ilves M S P
1.Matias Sointu 0 3 3
2.Kai Kantola 3 0 3
3.Daniel Paille 0 2 2
4.Konsta Mäkinen 0 1 1
5.Arto Tukio 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle