Ja Ässien matka jatkuu kohti kärkeä?

LIIGA / Ennakko
Olisiko Ilveksestä vastusta toisellekin länsirannikon joukkueelle?
Kuva © Jarno Hietanen
Onko Ilves nousukiidossa olevalle porilaisjoukkueelle vain tiistainen suupala? Entä ihmetteleekö tällä kertaa Tuomas Tuokkola Raimo Summasen tavoin kauden parasta vastustajaansa? Kuittaako Ässät helpot pisteet matkallaan kohti suoraa pudotuspelipaikkaa?

Tiistai-illan kohtaamiseen Hakametsässä lähtee kaksi menestyksen eri suuntaisessa tuulessa purjehtivaa joukkuetta. Siinä, missä Ässien Karri Kivi on voinut SM-liigan kuntopuntarin ykkösen käskyttäjänä olla HIFK-ottelun jälkikommenttien tyyliin tyytyväinen joukkueensa esityksiin, niin hänen kollegansa Ilveksessä – Tuomas Tuokkola – ei vastaavanlaisiin lausuntohin ole saanut aihetta. Vaikka tamperelaisten valmentaja onkin nähnyt joukkueensa menneen eteenpäin, ei pistepussiin ole kovin usein laitettavaa otteluiden jälkeen ollut.

Ratkeaako ottelu avauskiekon pudottamiseen?

Ässien viime kierrosten menestys on perustunut hyvään ottelun aloitukseen. Koko joukkue on tullut hyvällä asenteella – ja positiivisella ryminällä – heti alusta lähtien. Tämän sai kokea myös koviin otteisiin tottunut HIFK viime kierroksella ollen vastaan ottava osapuoli koko ottelun ajan. Eikä helsinkiläisten ruorissa Raimo Summanenkaan laittanut "kynttilää vakan alle", kun hän kehui Ässien esitystä ottelun tauottua.

Samaa pelityyliä, ja sen tuomaa menestystä, voidaan odottaa porilaisjoukkueelta myös tiistaina Tampereella. Voimakas karvaus on kovin usein ollut kotijoukkue Ilvekselle vaikea rasti selvitettäväksi. Kun joukkueelle avauspeli muutenkin on tuottanut vaikeuksia, niin vastustaja on sitä voimapelaamisellaan pystynyt hankaloittamaan. Illan kysymys kuuluukin, onko Tuomas Tuokkolan pakissa sellaisia työkaluja, joilla Ässien karvaus murretaan.

Maalivahteja ja maalintekijöitä

Illan joukkueet ovat perustaneet viime kierroksilla pelaamistaan erinomaiseen maalivahtipeliin. Niin Ässien Antti Raanta (torjuntaprosentti 93.68 %) kuin kotijoukkueen Ville Kolppanen (90.23 %) ovat yltyneet varsin näyttäviin torjuntoihin. Siinä, missä porilaiset ovat voineet rakentaa pisteitä tuottavaa pelaamistaan tietoon varmasta esiintymisestä myös oman maalin edustalla, niin Ilveksen kohdalla jokainen piste on tullut hyvään maalivahtipelaamiseen perustuen.

Suurin ero joukkueiden kohdalla on maalitekijöissä. Siinä, missä Ässät luisteluttaa kaukaloon maalintekemisen kärkikolmikkonaan Michael Ryanin (17 maalia), Veli-Matti Savinaisen (16) ja viime kierroksella upeita syöttöjä jaelleen Joel Armian (15), niin Ilveksen kohdalla kärjen ovat miehittäneet Matias Sointu (13), Michael Keränen (11) ja Lassi Kokkala (7). Ainakaan vielä ei uusi Ilves-valmennus ole saanut joukkuettaan laittamaan vastustajan verkkkoja putkelle, vaan Ilves kärsii edelleen samasta vanhasta vaivastaan – maalittomuudestaan. Tästä osoituksena Ilveksen seitsemän viimeksi pelaaman ottelun tehtyjen maalien sarja: 0-0-2-2-2-1-0.

Ilves-poissaoloja riittää

Siinä, missä vierasjoukkue Ässien sairastuvalla on ennakkoarvioiden mukaan suhteellisen hiljaista, niin Ilveksen kodalla samaa ei voi sanoa. Moni kotijoukkueen kannattaja on odotellut turhaan joukkueensa sairaslistan lyhenemistä - jokaista pelaajaa tarvittaisiin joukkueen kulun kääntämiseen voittojen tielle.

Seuraa Heitä

Erkki Rajamäki #18 |

Laitahyökkääjä

Onko ykkösketjun laitahyökkääjässä vastinetta Ässien fyysiselle pelaamiselle?

Shaun Heshka #12 |

Puolustaja

Pisteputki venyi HIFK:ta vastaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Alexander Ruuttu 0 3 3
2.Jere Laaksonen 0 1 1
3.Arto Tukio 0 1 1
4.Samuli Kivimäki 0 1 1
5.Jarkko Näppilä 0 1 1
Ässät M S P
1.Joel Armia 2 5 7
2.Mika Niemi 2 4 6
3.Veli-Matti Savinainen 3 3 6
4.Shaun Heshka 2 3 5
5.Daniel Brodin 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle