Ässillä hikinen iltapuhde

LIIGA / Raportti
Antti Raanta torjui Ässille jälleen kolme pistettä.
Kuva © Timo Savela
Loukkaantumisten kanssa kamppaileva Ilves sai Hakametsään vieraakseen voittoputkessa liihottavan Porin Ässät. Kotijoukkue laittoi vieraat yllättävän koville, mutta pisteet matkasivat silti illan päätteeksi Poriin.

Seitsemän ottelun voittoputkessa Hakametsään saapunut Porin Ässät joutui yllättävän kovan paikan eteen liigajumbo Ilvestä vastaan. Maalinteko-ongelmien kanssa tuskaileva kotijoukkue puolusti tiukasti ja tolppien välissä seisyt Jaroslav Hübl teki useita loistopelastuksia.

Ässät aloitti ottelun erittäin vauhdikkaasti, ja näyttikin siltä että ottelusta tulee yksipuolinen näytös. Ensimmäinen erä oli ehtinyt vanhentua viisi minuuttia, kun Mika Niemi sai ylivoimalla hyvän syötön Joel Armialta ja pääsi lataamaan ranteella kiekon yläkulmaan.

Lähes heti perään Ilveksen Antti Kangasniemi yritti epätoivoista avausta omalta alueelta, mutta kiekko tarttui siniviivan kohdalla ässähyökkääjä Daniel Brodinin käteen, joka lähti haastamaan yksin kahta Ilves-puolustajaa vastaan. Brodin ohittikin nuoren Konsta Mäkisen helpohkosti ja vei Ässät jo 2-0-johtoon.

Ässäluotsi Karri Kivi kehui joukkueensa otteita ottelun alussa.

- Ensimmäinen erä meiltä oli hyvä. Tampere on meille usein ollut vaikea paikka, mutta nyt lähdettiin oikealla asenteella peliin mukaan, Kivi mietti.

Ensimmäisen erän jälkeen ässäpelaajiin iski hyvänolontunne ja Ilves pääsi peliin mukaan. Toinen erä kului melko tasaisissa merkeissä, joskin maalipaikat syntyivät lähinnä Hüblin vartioimalle Ilves-maalille. Lisämaalit jäivät kuitenkin syntymättä.

- Tuudittauduimme vähän siihen johtoon ja toinen erä menikin sitten siihen suuntaan, mihin ei olisi saanut mennä, Kivi ruoti joukkueensa otteita.

Ilves aloitti takaa-ajon kolmannen erän alussa Severi Sillanpään istuessa rangaistujen aitiossa. Jarkko Näppilä laukoi kiekon ranteella maalinedusruuhkaan, josta Kai Kantola pääsi ohjaamaan kavennusosuman.

Takaa-ajo tyrehtyi kuitenkin erän puolenvälin jälkeen. Kokenut ässäpuolustaja Jyri Marttinen vei ylivoimalla vieraat 3-1-johtoon, eikä Ilves tästä enää noussut.

- Kolmas erä meiltä oli ihan ryhdikästä pelaamista. Se miten jengi skarppasi toisen erän jälkeen miellytti.

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkolakin näki pelissä myös positiivisia puolia.

- Me pelataan paikoin ihan pirun hyvin. Se hyvän hetken ja huonon hetken ero on vaan vielä liian suuri, Tuokkola kertoi.

Ilves on edellisen kerran tehnyt kolme maalia vastustajan verkkoon yli kuukausi sitten. Tuokkola ei kuitenkaan ole huolissaan maalinteko-ongelmasta.

- Tänäänkään en puhuisi maalinteko-ongelmasta, ennemminkin huonosta viimeistelystä. Uskon siihen, että kun vaan tehdään paljon töitä ja harjoitellaan, niin ruvetaan tekemään maalejakin. Tässä on kuitenkin toista kuukautta vielä aikaa siihen meidän H-hetkeen, kun meidän pitää olla parhaimmillamme, Tuokkola analysoi.

Ässät huimassa putkessa

Ässät venytti voittoputkensa jo kahdeksaan otteluun. Päävalmentaja Kivi ei kuitenkaan ollut huolissaan mahdollisesta tulevasta tilastotappiosta.

- Jos siellä joku alkaa puhallella ilmapalloja kopissa, niin sen kyllä huomaa hyvin äkkiä ja ne puhkaistaan aika nopeasti. Tänäänkin piti erätauolla pari puhkaista, Kivi kertoi.

- Olisihan ottelu liigajumboa vastaan ollut klassinen paikka katkaista voittoputki, mutta siltä vielä tänään säästyttiin, Kivi jatkoi.

Ilveksen kokoonpanossa pelasi ensimmäistä otteluaan vasta 18-vuotias puolustaja Aleksi Mäkelä. Hän pelasi kolmosparin roolissa yli 15 minuuttia. Tuokkola kehuikin nuoren puolustajan liigadebyyttiä.

- Aivan loistava liigadebyytti. Aleksi oli etenkin pelin alussa meidän ehdottomasti kiekkovarmin puolustaja ja pelasi muutenkin hyvää peliä, päävalmentaja kehui nuorta debytanttia.

Kotijoukkue Ilveksen pelit jatkuvat perjantaina Helsingin Areenan kirkkaissa valoissa, kun tupsukorvat matkaavat Jokereiden vieraaksi. Ässät puolestaan isännöi perjantaina Isomäessä SaiPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle