Pelicans hyvässä liidossa hegemoniataistoon

LIIGA / Ennakko
Janne Tavi on noussut uuteen rooliin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Yllättävä seikka, mutta totta. Lahden Pelicans pääsee neljän ottelun voittoputkessa lauantai-illan ''paikalliskamppailuun'' Lappeenrannan ylpeyttä SaiPaa vastaan. Lahtelaiset ovat huhkineet töitä suuresti, kun joukkueen parhaat pistemiehet putosivat pois joukkueen kokoonpanosta. Työnteon on jatkuttava lauantainakin, mikäli Pelicans ei halua sputnikkien vievän pisteitä mukanaan.

Pelicans nappasi neljännen voittonsa Jyväskylän JYPin kustannuksella perjantai-iltana. Pussinokat kaapivat lopulta jatkoajalta kaksi pistettä. Jokainen piste on lahtelaisjoukkueelle tärkeä, kun se tekee nousua kohti alinta pudotuspeliviivaa ja yrittää jättää Ilvestä jälkeensä.

Vaikka Pelicansin peli ei JYPiäkään vastaan ollut kaikkein hurmaavinta kiekkoa, on lahtelaisten pelissä tapahtunut selkeä muutos. Nyt yksinkertainen on kaunista, sekä suoraviivaisuus on ytimessä joukkueen pelissä. Taistelevat turkoosipaidat ovat napanneet nyt tärkeitä pisteitä, vaikka joukkueen riveistä katosi loukkaantumissuman ja seurasiirtojen myötä joukkueen parhaat pistemiehet Radek Smolenak ja Pekka Jormakka.

Jos Pelicans oli viime kauden yllättäjä jo runkosarjassa, niin ehkä vielä sitäkin suuremman yllätyksen on tehnyt SaiPa, joka on jatkanut hyviä pelejään, pysytellen aivan kärkikahinoissa. Perjantaina joukkue kuitenkin koki toisen tappionsa perä jälkeen, kun Blues kävi vierasmatkallaan kaappaamassa pisteet Lappeenrannasta.

Molemmat samalla viivalla

Joukkueiden keskinäiset pelit ovat tällä kaudella olleet hyvin tiukkoja. Suurin ero joukkueiden välillä ottelun päätyttyä on ollut vain kaksi maalia. SaiPa johtaa ''paikalliskamppailujen'' tilastoa tällä kaudella kahdella voitolla, kun taas lahtelaiset ovat vieneet yhden kohtaamisen nimiinsä.

Kamppailut ovat olleet vaihteikkaita kohtaamisia. Aiemmissa otteluissa SaiPa on tullut heti matsin alusta alkaen hyvällä sykkeellä päälle. Kysymyksenä onkin se, kuinka hyvin lahtelaisten puolustus kestää kovan paineistuksen. Jos ei kestä tai jaksa, niin tulee turkoosipaidoille pitkä iltapuhde.

Kai Suikkanen onkin tyytyväinen, ettei joukkue joudu kohtaamaan levännyttä vastustajaa.

- Onneksi siellä on kaverikin pelannut. Sama tilanne heillä. Nälkäinen porukka tulee varmasti vastaan.

- Ei nämä kaksi peliä peräkkäin ole huonoja, se on mukava kun niitä pelataan. Mutta silloin pitäisi molempien joukkueiden olla pelannut. Nyt on hyvä tilanne kun näin on. Se on väärin, että toinen pelaa perjantaina ja lauantaina, kun taas saa tulla tuorein jaloin peliin lauantaina. Huomenna lähdetään samalta viivalta niin pisteistä taas tapellaan.

Suikkasen näkemys SaiPasta vastaa paljolti yleistä näkemystä lappeenrantalaisjoukkueesta.

- Liikkuvat pirun hyvin, taistelevat joukkueena ja pelaavat kovaa kohti maalia. Se yritys mitä olen heidän peleistä katsonut niin se on ihailtavaa. Sitä se on ollut ennenkin, mutta nyt se on konkretisoitunut myös tuloksena, Suikkanen kehuu Pekka Tirkkosen keltapaitoja.

Uusien ratkaisijoiden noususta valokeilaan Suikkanen on mielissään. Varsinkin Janne Tavin hyvät otteet saavat kehut.

- Tavi on räpsinyt viime aikoina oikein hienosti, taitaa yhdeksässä olla menossa tällä hetkellä. Tietenkin myös Sopasen Vili on tuonut paljon lisää voima meidän hyökkäykseen. Vasta marraskuussa päässyt aloittamaan pelihommat niin hyvin on tullut mukaan. 21 maalin mies kuitenkin viime kaudelta .

 

 

Seuraa Heitä

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Pelannut todella pirteästi viime otteluissa. Hakeutuu jatkuvasti maalipaikoille.

Simo-Pekka Riikola #38 |

Puolustaja

SaiPan ykkösparin puolustaja ja on kuntoutunut takaisin täyteen pelikuntoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Miikka Männikkö 0 2 2
2.Jarkko Immonen 0 2 2
3.Vili Sopanen 0 2 2
4.Janne Tavi 2 0 2
5.Pekka Saarenheimo 2 0 2
SaiPa M S P
1.Stefano Giliati 1 1 2
2.Markku Flinck 0 1 1
3.Jere Pulli 0 1 1
4.Brian Salcido 0 1 1
5.Anssi Löfman 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle