SaiPa säväytti jälleen - Pelicans nurin

LIIGA / Raportti
Jaakko Rissasella ja kumppaneilla oli lentokeli päällä.
Kuva © Markus Ilves
SaiPa on vastannut alkukierrosten pirteimmästä yllätyksestä. Lappeenrantalaiset jatkavat liigassa tappiotta. Lauantaina kaatui runsaslukuisen kotiyleisön edessä Pelicans.

Lähtökohdat ottelulle eivät olleet kotijoukkueen kannalta helpoimmat. Avausottelussa Kärpät vieraskentällä kukistanut SaiPa maksoi voitosta kovan hinnan, sillä se menetti ykköspuolustajansa Per Savilahti-Naganderin sairastuvalle.

Paikkaushommiin tullut oma juniori Kalle Maalahti sai näin pukea edustusjoukkueen paidan ensimmäiseen liigaotteluunsa. Vielä ottelun alkupuoliskolla oppirahoja maksellut Maalahti nousi valokeilaan päätöserässä, kun liukkaasti liikkuva puolustaja tinttasi upealla laukauksella SaiPan tasoihin.

Hurmos päälle ja Pelicansia vietiin. SaiPa on ollut alkukierroksilla vastustamaton otteluiden viimeisissä erissä ja myös lauantaina sputnikit nousivat tappioasemasta voittoon. Tappioitta liigavalmennuspestinsä aloittanut Pekka Tirkkonen antoi kiitosta liigadebytantilleen.

- Maalahti tuli hienosti sisään. Kylmäpäinen kaveri, ei hirveästi jännitä ja uskalsi pelata omilla vahvuuksilla hyvää kiekollista peliä. Hyvä suoritus häneltä.

SaiPa vei, Pelicans teki maalit

Ottelun avauserän kuvio oli selvä alusta loppuun. Mustapaitojen jalka liikkui lahtelaisia huomattavasti liukkaammin ja Pelicansin maalivahti Joonas Kuusela piti taidolla ja tuurilla pelin maalittomana. Kuusela venyi erässä kiekon tielle peräti 17 kertaa.

Lähimpänä maalintekoa oli Juha Koivisto, jonka rannelaukaus lipui Kuuselan torjunnan jälkeen hidastettuna maaliviivalle. Lahtelaiset olivat telineissä kotijoukkueen pyörityksessä ja etenkin ensimmäisessä liigaottelussaan suihkukomennuksen hölmöillyt Stefano Giliati piti luistelullaan Pelicansin puolustajia kiireessä.

- Oulusta jäi käteen hyvä kokemus ja joukkueessa oli hyvä ilmapiiri. Päästiin omilla vahvuuksilla peliin tänään, mutta maalit puuttuivat, Tirkkonen harmitteli.

Toisessa erässä avattiin maalihanat. Pelicans sai otetta peliinsä ja joukkueen viimeistely oli kotijoukkuetta huomattavasti terävämpää. Pussinokat karkasivat kahden maalin karkumatkalle.

Ensin onnistui maalinedustalta komealla ohjauksella Timo Pärssinen Maalahden näennäisessä miesvartioinnissa ja erän loppupuolella yksilösuorituksensa päätteeksi Angelo Esposito nopeasta vastahyökkäyksestä. Pelicansin valmentaja Kai Suikkanen piti näkemästään ainoastaan ottelun toisessa erässä.

- Ei se hääviltä näyttänyt. Ensimmäisessä erässä SaiPa oli selvästi parempi, kuin me. Toisessa erässä saatiin peliä kuntoon ja saatiin maalejakin tekaistua. Näytti, että me päästään jalalla karkuun ja vastustaja jää jälkeen. Jos haetaan positiivista, niin pari päivää sitten viisi omiin ja nyt kolme. Jos tätä vauhtia mennään, niin keväällä me ollaan kovia.


Kotiavaus oli SaiPan juhlaa.
Markus Ilves

Jekimovs käynnisteli SaiPan kirin

Kotijoukkueen ylivoimapelissä näkyi ykköspuolustajiensa poissaolot, mutta Jaakko Rissasen johtama ykkösvitja onnistui lopulta neljännen ylivoimakertansa aikana rikkomaan kuparisen. Erinomaisen pelin pelannut Rissanen heitti syötön alivoimaneliön läpi ja avausottelun tapaan maalinteossa onnistunut Roberts Jekimovs nautiskeli kumilaatan voimalla verkkoon.

Päätöserässä Pelicans jäi jalkoihin, kun Maalahden viivakuti upposi Kuuselan vartioiman maalin yläkulmaan ja SaiPa sai hengen päälle. Voittomaalin laukoi lopulta vastustamattomasti Jesse Mankinen. Pientä apinaa syksyn aikana harteilleen kasvatellut Mankinen sai näin paljon kaivatun onnistumisen.

-Mankinen teki tärkeään paikkaan maalin. Hän on hieman tuskaillut maalinteon kanssa ja teki hienon maalin, SaiPa-luotsi iloitsi.

Pelicansin kiri jäi torsoksi, sillä SaiPa puolusti hyvällä asenteella ja toisessä erässä Pekka Jormakan rangaistuslaukauksen torjunut SaiPa-vahti Richard Ullberg ei joutunut venymään aivan parhaimpaansa. Lopullisen niitin ottelulle antoi Ryan O'Marra typerällä jäähyllään ottelun viimeisellä minuutilla.

- SaiPa pelaa hyvää kiekkoa ja on hyvällä jalalla kaukalossa. Täällä tehdään hyvää työtä ja he pelasivat hyvin. Niin tämä meni, kuten urheilussa yleensä että parempi joukkue voittaa. Niin kävi tänään, oltiin tuon verran perässä, eikä pärjätty, Suikkanen tunnusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle