Hyvän olon kotiavaus

LIIGA / Ennakko
Aiemmilla kausilla on taisteltu hampaat irvessä.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
SaiPan kotipelit tämän kauden osalta alkavat kotijoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Vastustajaksi on saapumassa rakas paikallisvastustaja Lahden Pelicans ja avausottelusta Oulusta napsahti täydet kolme pistettä.

Jos oli SaiPan sarjaan lähtö lähes täydellinen, niin Pelicansin osalta se oli melkein sitä. Kahdesti kahden maalin johtoaseman menettäminen kotikaukalossa on varmasti omiaan sytyttämään lahtelaiset kovaan iskuun myös launtain taistoon Lappeenrannassa. Joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoituspelin merkeissä Lappeenrannan turnauksessa ja tuolloin SaiPa oli vieraitaan parempi lukemin 3-1.

Kumpi onkaan suosikki

Vaikka SaiPa näyttäisi suosikilta, jos katsotaan pelkästään lähiaikojen tuloksia, niin totuus on kuitenkin toinen. Pelicansin peli oli elokuisessa turnauksessa vielä pahasti vaiheessa ja uusia pelaajia vasta ajettiin sisään joukkueen pelisysteemiin. Tuon kohtaamisen jälkeen on harjoiteltu monet harjoitukset ja Pelicansin pelaaminen on menossa kohti sitä tilaa jossa päävalmentaja Kai Suikkanen sen haluaa olevan.

Vaikka suunta on oikea, eivät lahtelaiset ole vielä lähelläkään sitä lentoa, jota joukkue esitti viime kaudella ja varsinkin viime kauden syyspuolella. Tehtävää Suikkasella siis riittää, varsinkin hyökkäyksiin lähdöt ovat huomattavasti hitaampia kuin vielä viime kaudella totuttiin Pelicansilta näkemään.

Pelin mahdollinen hitaus onkin eräs ottelun ratkaisuista, sillä SaiPa liikkui ja karvasi Oulussa Kärppiä vastaan erittäin ärhäkästi ja pisti näin vastustajansa ongelmiin jo heti sen omalla alueellaan. Mikäli peliä ei saada avattua nopeasti tulee Pelicans olemaan ongelmissa, kun aktiivisesti karvaava SaiPa pääsee avauksiin kiinni jo Pelicansin päädyssä.

Täytyy kuitenkin muistaa se tosiseikka, että SaiPan pelaajistolla ei suosikkiasemaa saa juuri mitään joukkuetta vastaan, joten keltamustilta vaaditaan jälleen erinomaista peliä mikäli voitosta halutaan pelata.

Uusi vai vanha mies maaliin?

SaiPan voiton takuumiehenä Oulussa hääräsi maalinsa suulla erinomaisen pelin pelannut Jani Nieminen. Erinomaisesta pelistä huolimatta SaiPan maalin suulla saatetaan kotiavauksessa nähdä nuori Richard Ullberg. Harjoituspeleissä maalivahdit vuorottelivat tasaisesti maalin suulla ja myös otteet maalinsuulla olivat varsin tasaisia. Onkin enemmän kuin mahdollista, että SaiPan uusi maalivahtivalmentaja Janne Valtonen haluaa alkukaudesta peluuttaa maalivahtejaan tasaisesti ja sen jälkeen tehdään päätöksiä siitä kumpi ykkösmaalivahdin tontin valtaa.

Hieman samanlainen tilanne on myös Pelicansilla. Viidestä päästetystä maalista huolimatta entinen SaiPan mies Jere Myllyniemi pelasi aivan kelvollisen ottelun, mutta haluaako Pelicansin valmennusjohto peluuttaa Myllyniemeä viime kauden kotihallissaan vai saako torjuntavastuun Joonas Kuusela.

SaiPan ja Pelicansin lauantaiset pelit Kisapuistossa ovat usein tarjonneet viihdettä koko rahalla ja tunnetta on nähty usein myös katsomon puolella, joskus jopa liikaakin. Lahdesta on jälleen saapumassa iso joukko kannattajia kannustamaan omiaan, joten Lappeenrannan kiekkokauden avauksesta on lupa odottaa hienoa tapahtumaa.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Ensiesiintyminen liigassa loppui yli-innokkuuden takia jo ensimmäiseen vaihtoon. Nyt vuorossa toinen yritys ja kenties kentällä pelin loppuun asti. Väläytteli harjoituspeleissä, mutta riittääkö taso liigassa?

Lauri Taipalus #56 |

Puolustaja

Jukureista tulleen puolustajan kykyjen riittämistä SM-liigassa epäili moni, mutta ensimmäinen peli Oulussa osoitti, että ainakaan miestä itseä ei huimaa. Tasapainoinen esitys SaiPan takalinjoilla tuo varmasti lisävastuuta myös jatkossa.

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Liikkuu liukkaasti ja järjestelee tilanteita, mutta oma maalinteko on täyttä tuskaa. Taitoa mieheltä löytyy, mutta kuinka saada itseluottamus sille tasolle, että kiekko saadaan maaliin asti?

Tommi Paakkolanvaara #83 |

Keskushyökkääjä

Viime kaudella vielä suhteellisen pienessä roolissa Pelicansin nelosketjussa, mutta tällä kaudella kuuluu joukkueensa johtaviin pelaajiin, niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Uran paras kausi alkamassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle