Tappelu pudotuspeleistä

LIIGA / Ennakko
Kiekkoviikko käynnistyy todellisella kuuden pisteen ottelulla.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lappeenrannassa voimiaan mittelevät SaiPa ja Pelicans. Todellisessa kuuden pisteen ottelussa on valtava panos, sillä peräkkäisillä sijoilla olevat joukkueet taistelevat kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Kisapuistossa ammutaan tiistaina kovilla. Pelicans on SaiPaa perässä kuusi pistettä, kun joukkueilla on neljä ottelua jäljellä runkosarjaa. Panosta ei tiistain ottelusta puutu, sillä vierasvoitolla kaikki on auki aina runkosarjan lopulle saakka, mutta peli on SaiPalle samalla huippumahdollisuus käytännössä varmistaa paikkansa villi kortti-kierroksille.

Joukkueiden edellisissä neljässä kohtaamisessa kotijoukkue on poistunut kaukalosta voittajana joka kerta. Edellisen kerran pelattiin Lahdessa vuodenvaihteessa, jolloin vahvaa nousua sarjan hänniltä tehnyt Pelicans voitti pelillisessä lamassa olleen SaiPan. Nyt kyseessä on kuitenkin aivan eri peli.

Panosten ollessa kovimillaan, kuumassa kiekkoillassa tuskin säästellään mitään ja joukkueiden viime aikojen vahva vire antaa odottaa laadukasta peliä. Molemmat joukkueet poistuivat tästä huolimatta lauantaina kaukalosta tappiot niskassaan. SaiPa kävi ottamassa tukkaan Espoossa, kun Blues päätti lappeenrantalaisten kolmen ottelun voittoputken.

Pelicans kärsi tappion kotonaan JYPille, mutta lahtelaisten peli toimii tällä hetkellä murhaavasti etenkin vieraskaukalossa. Pelicans on voittanut seitsemän edellistä vierasotteluaan ja joukkue tarjoaa tiukkaakin tiukemman vastuksen vahvasti viime aikoina kotonaan pelanneelle SaiPalle.

Viimeksi turkoosipaitojen vahvan vieraspelaamisen sai kokea HPK, kun Pelicans haki kovassa vedossa olevan Pekka Jormakan johdolla vieraspisteet.

Hermokontrolli ja tunteen kanavoiminen

SaiPa on ollut kauden jälkimmäisellä puoliskolla vaikeuksissa erikoistilannepelaamisensa ja etenkin alivoiman tappamisensa kanssa. Tämä kun yhdistetään siihen, että joukkueen kurissa ja hermokontrollissa on ollut parannettavaa, on lappeenrantalaisten heikkous helposti selvitetty.

Lappeenrantalaisten perustekeminen ei tällä hetkellä riitä pelaamaan virheettömiä otteluita ja viime aikoina omissa on soinut kriittisillä hetkillä. SaiPan onni on, että joukkueen hyökkäystehot ovat olleet kohdillaan ja joukkue on pystynyt raapimaan pisteitä tasaisesti.

Pelicans ei voi tästä syystä johtuen lähteä Lappeenrantaan jäähyilemään ja hölmöilyihin ei tiistaina tule olemaan varaa. Joukkueet ovat pelanneet usein kiihkeitä otteluita keskenään ja tiistain ottelusta on helppo povata tunteikasta.

Savilahti-Nagander mukana?

SaiPan ykköspakkeihin kuuluva Per Savilahti-Nagander saattaa palata kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen tiistaina. Isokokoinen puolustaja saattaa olla lappeenrantalaisille elintärkeä vahvistus palatessaan. Kotijoukkueelta sivussa ovat varmasti Anssi Löfman, Ville Koho ja Ville Paalanen. Pelicansilta sivussa ovat pelikieltoaan kärsivä Ilkka Pikkarainen ja puolustaja Jonas Junland.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Liukas laituri on kovassa maalivireessä. SaiPan virhealttiit puolustajat joutuvat olemaan tarkkana Jormakan kanssa.

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Pelaa omalla tasollaan hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuksessa ollut vaikeuksissa. Nyt vaaditaan ryhtiliikettä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Brian Salcido 3 6 9
2.Brad Moran 2 5 7
3.Jesse Mankinen 3 3 6
4.Tomi Leivo 1 3 4
5.Markku Flinck 2 2 4
Pelicans M S P
1.Pekka Jormakka 4 1 5
2.Timo Pärssinen 2 2 4
3.Janne Tavi 1 2 3
4.Tyler Redenbach 1 2 3
5.Miikka Männikkö 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle