HIFK hakee paluuta voittojen tielle

LIIGA / Ennakko
Pelicansilla ollut viime otteluissa aihetta hymyyn
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Alavireisesti viime otteluissa esiintynyt HIFK isännöi kolmen ottelun voittoputkessa matkaavaa Pelicansia. Jatkavatko lahtelaiset HIFK:n ahdinkoa vai onnistuuko HIFK katkaisemaan tappioputkensa.
Pelicans lähtee otteluun kolmen ottelun voitto- ja viiden ottelun pisteputkessa. Jokainen viidestä edellisestä ottelusta on päättynyt lopulta maalin erolla. Joukkueelle tarjottiin kahdessa edellisessä ottelussa mahdollisuutta selvään voittoon, mutta lahtelaiset eivät onnistuneet ratkaisevalla hetkellä katkaisemaan vastustajan selkärankaa, vaan joutuivat tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen.
 
HIFK:n kaari sitä vasten on laskeva. Kolme peräkkäistä tappiota ja viimeisestä kahdeksasta ottelusta saldona on ainoastaan kaksi voittoa. Viimeisimpänä voiton otti Rauman Lukko perjantaina kotihallissaan selkein 4-1 -lukemin.
 
Pelicansilla ei ole ollu aihetta juhlaan viime vuosina HIFK:n vieraana. Lahtelaisten edellinen voitto Helsingin Jäähallissa on vuodelta 2008. Sen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet Helsingissä kahdeksan kertaa ja Pelicans on saanut kasaan ainoastaan yhden pisteen.
 

Pelicans heikko vieraissa

Pelicansilla on ollut vaikeuksia vieraspeleissä, joukkueen vierassaldo on liigan kolmanneksi huonoin. Suurimmat ongelmat ovat ylivoimapelaamisessa sekä puolustuspelaamisessa. Pelicansin ylivoima on vieraskentillä liigan tehottominta. Samaan aikaan vieraissa joukkue on päästänyt enemmän maaleja, kuin yksikään toinen joukkue. Tiistainen voitto HPK:sta oli lahtelaisten kauden ensimmäinen vierasvoitto. 
 
Vierasjoukkueen suuri vahvuus on laaja hyökkäyskalusto. Jokaisesta ketjusta löytyy pelaajia, joilla on edellytykset nousta ottelun ratkaisijaksi. Edellisessä ottelussa nelosketjun Janne Tavi nousi esiin tekemällä maalin ja syöttämällä toisen. 
 
HIFK:n suurin ongelma on ailahtelevaisuus. Nimivahvasta hyökkäyksestä huolimatta suurimmat vaikeudet ovat hyökkäyspäässä. Viime otteluissa punapaitojen laukauksista suuri osa on mennyt ohi maalista tai blokattu vastustajan toimesta.
 
Kotijoukkueen tekemisestä puuttuu juonikkuus. Ratkaisut ovat ennalta-arvattavia ja vastustajan pelaajat ehtivät peittämään syöttö- ja laukaisulinjoja. Patrick O'Sullivan tuo parhaimmillaan juonikkuutta ja taitoa joukkueeseen, huonoimmillaan sekoittaa koko oman kentällisensä pelaamisen. 
 
Molempien joukkueiden otteluissa on tapahtumia riittänyt loppuun asti. HIFK on menettänyt johtoasemansa kauden aikana jo kolme kertaa viimeisen kahden minuutin aikana. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Pelicans nousi tasoihin Jan Latvalan maalilla 23 sekuntia ennen loppua ottelussa, jossa HIFK vei pidemmän korren jatkoajalla.
 

Kokoonpanot 

Kotijoukkueen tärkein poissaolija on pelikieltoaan kärsivä Ville Peltonen. Lisäksi poissa ovat loukkaantumisista kärsineet Joel Perrault, Mikko Kurvinen, Kyle Klubertanz sekä Joni Töykkälä. Pelikiellostaan vapautunut Juuso Salmi pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa perjantain Lukko-ottelussa.
 
Pelicansilta poissa ovat Vili Sopanen, Joni Isomäki sekä Oskari Korpikari. Markus Seikolan pelaaminen on epävarmaa. Jonas Junland jätti torstaina kentän kesken pelin. 

Seuraa Heitä

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

Pelicansin viime kauden kapteeni on herännyt alkukauden horroksestaan. Pystynyt nousemaan edellisissä otteluissa esiin pisteidenkin muodossa.

Joonas Hurri #19 | Asplöven

Puolustaja

Nousi kokoonpanoon tiistaina ja kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehot 2+1 tehotilaston ollessa yhteensä viisi pykälää plussan puolella.

Markus Granlund #60 | Lugano

Keskushyökkääjä

Nuorempi Granlund ei ole päässyt aivan harjoituskauden edellyttämien odotusten tasolle. Edellisessä kuudessa ottelussa tilille vain yksi syöttöpiste.

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Palaa entiseen kotihalliinsa. Voi ratkaista ottelun kumpaan suuntaan tahansa. Kykenevä viimeistelijä, jonka tunnelataus voi mennä herkästi yli.

» Lähetä palautetta toimitukselle