Alisuorittajat kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Redenbach on ollut IFK:n tehomies tähän mennessä. Jatkuuko tehoilu myös Lahdessa?
Kuva © Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi
Pelicans on aloittanut kautensa murheellisesti saalistaen kolmesta ottelusta vain kaksi pistettä, vaikka vastassa on ollut materiaaliltaan heikompia joukkueita. IFK:n kausi ei ole tähän mennessä ollut paljoa sen parempi, sillä kolmesta ottelusta on taskussa kolme pistettä. Pisteet ovat siis molemmille erityisen tärkeitä.

Pelicansin kauden aloitusta ovat masentaneet lukuisat loukkaantumiset. IFK:ta vastaan Pelicansilla on mahdollisuus kasata kolme kunnon kentällistä ja yksi enemmän tai vähemmän varamiehistä kasattu. Huolia on ollut myös pelillisellä puolella. Hyökkäyksiin lähdöt ovat olleet todella tuskallisia ja omassa päässä puolustajat ovat olleet erittäin virhealttiita, mistä kertoo kolmessa ottelussa päästetyt 13 maalia. Erityisesti Antti Jaatinen on kunnostautunut oman pään kiekonmenetyksissä, mutta myös kokeneet Jan Latvala ja Oskari Korpikari ovat sortuneet virheisiin.

HIFK on vajavainen vaihtopenkillä kahdella tapaa. Penkin takaa puuttuu päävalmentaja Pasi Sormunen ja penkiltä Juuso Salmi, Ilari Melart, Siim Liivik sekä kanadalaissentteri Joel Perrault. IFK:lta leveyttä kuitenkin löytyy, etenkin kun Lennart Petrell palaa taas petopaitaan. Kumpi on paremmin valmistautunut pelaamaan vajaalla miehistöllä? Tämä nousee varmasti tärkeäksi elementiksi pelissä.

HIFK:llakin omiin on kolissut jo 11 kertaa, joten puolustukselle ei ruusuja ole jaettavaksi. SaiPa teki kaksi kuudesta maalistaan läpiajosta ja toisen niistä vielä alivoimalla. Joni Ortio on torjunut kohtuullisesti, mutta lepsun puolustuksen takana maalivahti on ollut voimaton.

Kaatuuko Pelicans jälleen viimeisessä erässä?

Tähän mennessä viimeiset erät ovat olleet Pelicansin kannalta kohtalokkaita. Blues tuli ensimmäisessä ottelussa tasoihin viimeisessä erässä, ja Ilves ja SaiPa tasoihin ja ohi. Kokeneiden pelikaanien tulee ottaa roolia ja lopettaa turha hermoilu ja sählääminen, mikäli kotijoukkue aikoo suunnitella ottavansa pisteitä.

IFK:lla on myös mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla, jolloin se saa kaiken edun irti taitavista yksilöistään. Pelicans on paikoitellen sortunut suuriin jäähymääriin ja vaikeuttanut omaa peliään. Toimivalla ylivoimalla pedot ovat vahvoilla.

Tähän mennessä molemmat joukkueet ovat alisuoriutuneet fanien odotuksiin nähden. Nyt molemmilla joukkueilla on kasvojen pesun mahdollisuus ja Pelicans-valmentaja Kai Suikkanen on varmasti sanonut muutaman valitun sanan Ilves-tappiosta. Kääntyykö tunnetilaetu Pelicansin puolelle, vai sortuuko se yliyrittämiseen ja höntyilyyn?

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat Vili Sopanen, Jarkko Immonen, Lee Goren ja Joni Isomäki. Danny Richmond oli edellisessä ottelussa flunssassa, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Torjuntavuorossa on luultavasti Joonas Kuusela.

IFK:lta peliin eivät osallistu Siim Liivik, Ilari Melart, Joel Perrault ja Juuso Salmi.

Seuraa Heitä

Antti Jaatinen #43 | 1

Puolustaja

Erittäin virhealtis puolustaja, joka sortuu paineen alla virheisiin. Onko tällä kertaa syöttäjänä vastustajan maaleissa?

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Parhaimmillaan virtuoosi hyökkäyspäässä. Peli on toiminut hyvin tähän asti ja on kantanut IFK:n ykkössentterin viittaa vähintäänkin kohtuullisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle