Kupittaalla liikaa betonia jopa kouvolalaisille

MESTIS / Raportti
Tommi "Betoni" Virtasen vireen uhriksi joutui tällä kertaa KooKoo.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Viimeaikaisen trendin mukaisesti Kupittaalla nähtiin lauantaina tiukka ja vähämaalinen kiekkoiltama. TUTO ratkaisi ottelun toisen erän lopulla tehdyillä kahdella maalillaan. Kotijoukkueen viimeinen lukko oli nollapelin pelannut Tommi "Betoni" Virtanen.

Kupittaan sateisessa lauantai-illassa nähtiin tasavahva vääntö kahden Mestiksen tämän hetken kärkikastin seuran välillä. Ottelun käsikirjoitus oli tehty puolustusta silmällä pitäen. Kumpikin joukkue pelasi hyvin omassa päädyssään läpi ottelun ja niin vieraiden Mikko Rämö kuin isäntien Tommi Virtanenkin esiintyivät maaliensa suulla edukseen.

Vaikka peli oli tasainen, piti TUTO ohjaksia käsissään pääosan ottelusta. Kolmen pisteen kohtalon ratkaisi KooKoo-puolustuksen nukahtaminen toisen erän loppuminuuttien aikana: TUTO iski kaksi maalia neljän minuutin sisällä ja kuittasi 2-0-voiton.

Tommi Virtasen nollapelin lisäksi turkulaisyleisöä riemastutti kolmannessa erässä tullut KooKoo-jäähy. Vieraiden Jesse Jyrkkiö sai jäähyn kiekon pelaamisesta vaihtoaition puolelta.

Tilanne oli täysi vastaava, kuin keskiviikkona sattunut episodi, jonka seurauksena TUTO menetti sarjapisteen ja jonka jälkipuinnista joukkueen päävalmentaja Ismo Lehkonen kuittasi kahden ottelun toimitsijakiellon.

Illan kamppailuun kotijoukkueen vastuuvalmentajaksi noussut Hermanni Vidman tunnusti ottelun jälkeen, että tilanne oli entiselle liigakiekkoilijalle jännittävä:

− Valehtelisin, jos väittäisin ettei ollut perhosia vatsassa. Onneksi joukkue vastasi hienosti huutooni.

Neljä minuuttia maksoi kolme pistettä

Ottelun ensimmäisessä erässä ei kirjoitettu kiekkohistoriaa. Joukkueet väänsivät tasaisesti. Kumpikin kerkesi myös todeta erän aikana ylivoimansa tehottomuuden.

Lähimmäksi maalia pääsi vieraiden Joona Karevaara, joka kilautti joukkueensa toisen ylivoiman aikana pelivälineen TUTO-maalin ylärimaan.

Erässä nähtiin myös yksi suurempi yhteenajo, kun TUTOn voimarouhija Niko Palonen taklasi viime kaudella TUTOssa pelannutta puolustaja Marlo Koposta laidassa. Koposen ottelu päättyi tähän.

Vieraiden päävalmentaja Juha Juujärvi pui ottelun jälkeen joukkueensa tehottoman ylivoiman seurauksia:

− Saatiin ensimmäisessä erässä mahdollisuuksia, kun tarjottiin kuusi minuuttia ylivoimaa. Avausmaalin tekeminen olisi ollut meille tuolloin erittäin tärkeää, että olisi saatu peli-iloa ja lisävoimia.

Peli jatkui tasaisena ja tarkkailevana toiseen erään. TUTO sai viiden minuutin pelin jälkeen ylivoiman ja pyörittikin kiekkoa hyökkäysalueella näyttävästi, mutta isäntien viimeistely kuitenkin ontui.

Erän puolenvälin jälkeen koitti KooKoon etsikkoaika, kun turkulaisten puolustaja Mikael Franssila tarjoili avauskiekon suoraan vieraiden Jan-Mikael Juutilaiselle. Juutilaiselle aukeni kunniakuja TUTO-maalille. Kultakypärä päätti kuitenkin esitellä kovaa rannelaukaustaan, joka kilahtikin näyttävästi maalin sivurautoihin ja pomppasi takaisin pelattavaksi.

Kamppailun avausmaalia saatiin odottaa aina peliminuutille 36 saakka, jolloin isäntien vaarattoman näköinen hyökkäys päättyi kotiyleisön kannalta riemukkaasti. Juha-Matti Rautajoen tilalla kokoonpanossa viilettänyt Antti Pusa kahmi kulmasta irtokiekon haltuunsa ja toimitti komean lättysyötön Mikko Rämön maalin eteen. KooKoo-maalille ehättänyt keskushyökkääjä Anton Kokkonen kiitti tarjoilusta ja iski kiekon vieraiden verkkoihin.

KooKoon tiukka puolustus lähti avautumaan tämän jälkeen, mikä tarjosi kotijoukkueelle uusia maalipaikkoja. Ainoastaan 12 sekuntia ennen erätaukoa isäntien puolustaja Tony Vidgren puikkelehti Rämön maalin taakse ja käänsi kiekon maalialueen eteen. Harventunut kouvolalaispuolustus ei saanut pidettyä TUTOn Juuso Hongan mailaa kurissa ja hyökkääjä sai iskettyä irtokiekosta isäntien 2-0-maalin.

Lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen Vidman kertoi joukkueensa hyvien otteiden olleen yhteisen pelitaktiikan tulosta:

− Ei ollut itselle tai joukkueelle helppo paikka. Kaveri pelasi eilen Vaasassa ja me saatiin levätä. Teroitin joukkueelle, että meidän pitää olla aktiivinen osapuoli pelissä. Pojat onnistuikin siinä aika hyvin. Tommi Virtanen oli myös erittäin hyvä maalilla.

Bussijaloilla ei kiritä

Kolmannessa erässä palattiin maaleja edeltäneeseen tilanteeseen. TUTO hallitsi hienokseltaan peliä ja joukkueiden energia kului oman siniviivan suojaamiseen. TUTO sai luotua erän aikana muutaman varteenotettavan maalipaikan.

Lupaavin tilanne nähtiin, kun Anrei Hakulinen ja Antti Virtanen pääsivät erän puolenvälin jälkeen puhtaaseen läpiajoon. Hakulisen kuiva kausi ei kuitenkaan ottanut päättyäkseen, sillä hyökkääjän veivit pysähtyivät Rämön patjoihin.

KooKoolla ei sen sijaan ollut erässä montaa todellista kavennuspaikkaa. Vaikka vieraat pääsivät ylivoimalle vielä pelin loppuminuuteilla, eivät kavennusyritykset päätyneet huippupelin torjuneen Tommi Virtasen maalille saakka.

Viimeistään viimeisen kymmenminuuttisen aikana kävi selväksi, että Mestiksen kova pelitahti alkoi painaa KooKoo-pelaajien jaloissa. Kouvolalaiset eivät lopulta saaneet kunnon kiriä aikaan edes ilman maalivahtia ja kolme pistettä jäivät Turkuun.

Vieraiden Juujärvi ei halunnut laittaa tappiota edellisillan pelin syyksi, mutta näki sen olleen osasyyllinen kirin puutteeseen:

− Kyllä meillä luistelussa ja kamppailuterävyydessä näkyi eilinen peli. Varsinkin hyökkäyspelaamisessa ei oltu niin skarppina kuin olisi tarvinnut. Aika raju ohjelma, kun 33 tuntiin istutaan kymmenen tuntia bussissa ja pelataan päälle kaksi matsia. Ei ole helppoa, mutta tämä kasvattaa varmasti kevättä ajatellen.

TUTO jatkaa Vaasan Sportin takaa-ajoaan seuraavaksi ensi perjantaina, kun Kupittaalle saapuu Kajaanin Hokki. Turkulaisten kokoonpano saattaa muuttua jälleen, sillä TUTOn tehohyökkääjä Aki Keinänen joutui lauantaina jättämään leikin kesken toisessa erässä.

KooKoo isännöi Jukurit selättänyttä JYP-Akatemiaa kotonaan jo keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle