K-Vantaa jatkoi Jokipoikien alamäkeä

Juuso Kaijomaan kaksi maalia eivät riittäneet Jokipojille.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Joensuun Jokipojat ja Kiekko-Vantaa tarjosivat Mehtimäen 1433-päiselle yleisölle vauhdikkaan ja maalirikkaan Mestis-ottelun, jonka vierailija vei loppulukemien ollessa 3-6 (0–3, 3–1, 0–2). Tappio oli Jokipojille jo neljäs peräkkäinen ja viides kuuden ottelun sisään.

Kolmanteen erään lähdettäessa tilanne oli 3-4 ja kotijoukkueella oli luonnollisesti tavoitteena tasoittaa ottelu. Tämä olisikin onnistunut, mikäli toisen erän hyvä pelivire olisi jatkunut myös kolmannessa erässä. Vierailija oli kuitenki eri mieltä ja pelasi viisaasti kolmannen erän.

K-Vantaa pyöritti erän alussa peliään vastustajan päädyssä ja kiekon menetettyään se ryhmittyi keskialueella viisaasti estäen Jokipoikien kirin käynnistymistä. Kotijoukkueen ainoa valopilkku oli erän aikana Mikael Ruohomaan johtama ykkösketju, joka sai ajoittain aikaiseksi painostusta K-Vantaan maalille.

Kolmannen erän ensimmäisen maalin teki ajassa 52:43 vierailija, kun kiekonriiston jälkeen kiekko toimitettiin maalin eteen, josta sen sisälle survoi Micke Åsten. Kotijoukkueen tuska syveni ja tämän aisti katsomoon asti. Kotijoukkue ei silti lopullisesti lannistunut ja se saikin pari hyvää maalipaikkaa aikaiseksi, mutta viimeistely ei ollut samalla tasolla kuin vastustajan.

Jokipojat yritti kavennusta erän lopussa myös ilman maalivahtia, mutta se ei tuottanut tulosta, vaan lopullisen niitin ottelulle löi K-Vantaan Artem Iossafov laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

Kiekko-Vantaan viimeistely jäätävää

Ensimmäinen erä oli yleisilmeeltään tasainen ja vauhdikas. Maalipaikkoja molemmille joukkueille erän aikana tarjoutui, mutta vain vierailija onnistui heilauttamaan verkkoa.

K-Vantaan ylivoiman aikana Aleksi Rekonen antoi hyvän syötön takatolpalle olleelle Otso Rantakarille, joka laukoi kiekon maalia kohti ja kiekon sijainnista ei hetkeen ollut kellään täyttä selvyyttä. Tilannetta tutkailtiin videolta ja hetkeä myöhemmin päätös oli selvä: kiekko oli käynyt maalissa.

K-Vantaa lisäsi johtoaan vain 20 sekuntia edellisestä maalista, kun hyvän ottelun pelannut Saku Salmela toi hyvän luistelunsa ansiosta kiekon ylös ja antoi namupassin Antti Pehkoselle, jonka veto upposi vastustamattomasti Mikael Edelmannin vartioimaan maaliin.

Jokipojillekin tarjoutui tilaisuus kokeilla ylivoimansa toimivuutta, mutta hyvistä sommetelmista huolimatta ei tulosta tullut. Sen sijaan K-Vantaan Henrik Koivisto pääsi nokikkain Edelmannin kanssa, kun Jokipoikien Jakub Sramekin veto epäonnistui viivalla ja kiekonriiston jälkeen Koivisto kävi rokottamassa alivoimalla niitaten joukkueensa kolmannen maalin.

Tämä riitti Edelmannille, joka luisteli vaihtoaitioo,n ja torjuntavastuu siirtyi Daniel Spencelle.

− Niistä harvoista maalintekopaikoista, mitä meillä ensimmäisessä erässä oli, saimme tehtyä maalit, tiivisti joukkueensa ensimmäisen erän otteita K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi.

Jokipojat ryhdistäytyi

Toiseen erään jäälle tuli sisuuntunut kotijoukkue. Heti toisen erän alkuun Sami Blomqvistille tarjoutui kaksikin hyvää maalipaikkaa, mutta K-Vantaan maalivahti Joona Partanen oli mies paikallaan.

Erän alku oli selkeä kotijoukkueen hallintaa ja se toikin tulosta, kun Miks Lipsbergsin hieno syöttö maalin takaa tavoitti Juuso Kaijomaan, jonka veto upposi verkon perukoille. Jokipoikien hyvä vaihe katkesi kun se joutui alivoimalle, mutta hyvästä K-Vantaan pyörityksestä huolimatta se ei maalia saanut, vaan siinä onnistui kotijoukkue.

Maalia pääsi jälleen tuulettelemaan Kaijomaa, mutta vasta videotarkistuksen jälkeen. Kiekko pomppi varusteiden kautta maaliviivalle, ja tarkistuksen jälkeen kiekon todettiin olleen maalissa.

Erän edetessä vierailija pääsi paremmin peliin mukaan ja sen ansiosta se lisäsi johtoaan kahteen maaliin. Viime kaudella Jokipoikien A-junioreissa kiekkoilleen Kalle Moision syöttö löysi maalin edestä Rekosen, jonka suoraan syötöstä laukoma veto ohitti Spencen.

Erän lopussa kotijoukkueelle tarjottiin ylivoimaa ja tällä kertaa se onnistuikin ylivoimansa aikana. Viivalta kovan laukauksen laukoneen Ruohomaan vedon ohjasi maalin edestä joukkueen kapteeni Jarkko Immonen

K-Vantaan päävalmentaja Kauppi oli erityisen tyytyväinen ensimmäisen täyden Mestis-ottelun pelanneen maalivahti Partasen otteisiin.

− Täytyy kiittää meidän nuorta maalivahtia Partasta, hän oli tänään loistava ja antoi meille mahdollisuuden tähän voittoon.

Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski oli luonnollisestikin pettynyt ottelun jälkeen.

− Jokin tässä meidän pelissä nyt vaan on. Paljon siellä on hyviä elementtejä, mutta liian halvalla iskee vastustaja. Kolmannen erän puolivälin tietämillä taisi vähän kaasu loppua. Meillä on nyt kova työ saada palasia kohdalleen.

Joukkueiden seuraavat ottelut ovat molemmilla ensi viikon keskiviikkona vieraskaukaloissa. Jokipojat lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Kajaaniin. K-Vantaa puolestaan matkustaa Heinolaan kohtaamaan Peliitat.