Kiekko-Vantaan viikonloppukiertue jatkuu Joensuussa

MESTIS / Ennakko
Viimeisin kohtaaminen joulukuun lopulla päättyi tulisiin tunnelmiin.
Kuva © Antti Varonen
Joensuun lauantaisessa Mestis-illassa toistensa kimppuun iskevät isäntäjoukkue Jokipojat ja perjantaina Kajaanissa tappion kärsinyt Kiekko-Vantaa. Mollivoittoisissa tuulissa viime aikoina kyntänyt kotijoukkue lähtee kääntämään kelkkaansa ja hakemaan parempia asetelmia pudotuspelejä ajatellen.

Jokipoikien tammikuinen huippuvire on kääntynyt helmikuun hyytävissä viimoissa kohtuullisen melankoliseksi, sillä joukkue on voittanut viimeisistä viidestä kohtaamisestaan vain yhden. Joensuulaisten huikea seitsemän ottelun kotivoittoputki päättyi 0-3-tappioon SaPKolle, joten nyt joukkueella on kasvojen pesemisen paikka kotiyleisönsä edessä.

Edellisessä ottelussa perjantaina Jokipojat hävisi Mikkelin Jukureille jo 15:nnen kerran peräkkäin, tosin vasta voittomaalikisan jälkeen. Jokipoikien aloittava maalivahti on vielä lievä kysymysmerkki, sillä ykkösmaalivahti Dan Spence joutui jäämään Jukurit-ottelusta sivuun loukkaantumisen vuoksi. Lauantaina maalilla saatetaankin nähdä Mikkelissä pelannut Mikael Edelmann, ellei Spence ole pelikunnossa.

Jokipoikien kokoonpanosta ovat edelleen sivussa piakkoin vahvuuteen palaavat hyökkääjät Jesse Paukku ja Oula Uski. Myös kapteeni Jarkko Immosen pelaaminen on epävarmaa, sillä hän loukkaantui Jukurit-pelin loppuhetkillä.

Vantaa tien päällä

Kiekko-Vantaan Itä-Suomen kiertue alkoi perjantaina selkeällä 6-3-tappiolla Hokkia vastaan. Keskiviikkona napattu 4-1-kotivoitto sarjajumbo Peliitoista antoi toiveita paremmasta, ja nähtäväksi jää, miten vantaalaisten päävalmentaja Jami Kauppi saa heräteltyä joukkueensa uuteen iskuun lauantaina.

Kokoonpanomuutosten vaikutus alkaa näkyä lohipaitojen pelaamisessa, ja voittoja on herunut viimeisistä neljästä ottelusta vain yksi. Hyökkäyspäässä vastuu on liikaa yhden tai kahden kentän varassa, eikä alati muuttuva miehistö ehdi saamaan vakiintuneita kuvioita.

Joensuussa ratkaisuja tarvitaan muistakin kuin Artem Iossafovin johtamasta kentällisestä. Puolustuksessa tehokkaasti luutinut Otso Rantakari on osoittanut viime peleissä johtajuutta, jota Vantaa tarvitsee myös Jokipoikia vastaan.

Seuraa Heitä

Sami Blomqvist #17 |

Laitahyökkääjä

Maalipyssyn ruuti ei ole ollut totutulla tasolla, ja kotiyleisö odottaakin Blomqvistilta paluuta omalle tasolleen. Maaliton putki jo seitsemän ottelun mittainen.

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

Ylempiin ketjuihin noussut romuluinen hyökkääjä ärsyttää taatusti myös Jokipoikien puolustusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle