Tukkiiko SaPKo juhlapelissään kajaanilaisten ketsuppipullon?

MESTIS / Ennakko
SaPKo on onnistunut haastamaan Hokkia mukavasti.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja Hokin lauantainen kamppailu on savonlinnalaisjoukkueen 85-vuotisjuhla, jonka kunniaksi Jarmo Myllyksen pelipaita nousee Talvisalon jäähallin kattorakenteisiin. Savonlinnalaisten tärkein tehtävä on sulkea Hokin pursuavat maalihanat.

Viime otteluissa ketsuppipullonsa räjähtäen poksauttanut Hokki matkaa lauantaina Savonlinnaan pilaamaan isäntien 85-vuotisjuhlapeliä. Kolmessa edellisessä ottelussaan kajaanilaiset ovat iskeneet peräti 19 osumaa.

− Meidän ikävä tehtävä on yrittää olla ilonpilaajana juhlissa. Uskon, että olemme valmiita, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertoi perjantaina.

Ensin kaatui Peliitat vieraissa maalein 6-3, sitten kotiottelut JYP-Akatemiaa ja K-Vantaata vastaan toivat komeat 7-1- ja 6-3-voitot. Näiden otteluiden aikana Teemu Virtala (1+7) on noussut pistepörssin kärkeen, eikä Anthony Guttiginkaan (5+4) panos ole jättänyt ketään kylmäksi.

Jos vierailija Hokkia voi pitää sarjan kuumimpana joukkueena, on Mestiksen toisiksi viimeistä sijaa pitävä SaPKo toista maata. Voittoja viime aikoina on tullut, muun muassa kahdesti Jokipojista, mutta jumbona majaileva Peliitat hengittää lujasti niskaan. Perjantainen tappio juuri heinolalaisjoukkueelle ei tilannetta helpottanut.

Joukkueet ovat vääntäneet tällä kaudella jo seitsemän kamppailua, joista voitot ovat menneet kajaanilaisille 4-3. Nähtäväksi jää, pystyykö SaPKo pysäyttämään hurjavireisen Hokin entiseen malliin.

Isäntien kokoonpanosta uupuivat perjantaina Miikael Arkimo ja Teemu Huttu, joista jälkimmäinen tuskin lauantaina pelaa. KeuPa HT:sta lainassa olleet Taneli Maasalo ja Juuso Mörsky eivät Hokkia vastaan enää pässipaitaa pue päälleen.

Kajaanilaisten kokoonpano puolestaan on hitsautunut kunnolla yhteen, eikä suuria muutoksia ole tiedossa.

Myllys liittyy kunniakkaaseen joukkoon

Lauantain kamppailu on samalla SaPKon 85-vuotisjuhlapeli, minkä myötä savonlinnalaislähtöisen ex-maalivahti Jarmo Myllyksen pelipaita numero 35 nousee Talvisalon jäähallin kattoon. Entisen maajoukkue- ja NHL-vahdin numero on seuran viides jäädytettävä numero.

− Tällainen tapahtuma on hienoin mahdollinen kunnianosoitus jääkiekkoilijalle. Siitä iso kiitos SaPKolle. Uskon, että lauantai-iltapäivästä tulee ikimuistoinen, Myllys sanoi Kiekko-Itä-Savolle viime viikolla.

Seuraa Heitä

Timo Hiltunen #28 |

Laitahyökkääjä

Nuorukainen iski perjantaina hattutempun vantaalaisverkkoon. Kuopiolaislähtöisen hyökkääjän ensimmäinen kausi Mestiksessä on ollut kaikin puolin menestys.

Jani Kautto #37 |

Maalivahti

Joensuussa torjuttua komeaa nollapeliä edelsi raju tappio ja viisi päästettyä maalia Heinolassa. Kuinka itsensä kasaaminen onnistuu tärkeään Hokki-matsiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle