Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Toni Jalo on löytänyt viime aikoina oivan tehovireen.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
JYP-Akatemia ja Jukurit lyövät yhteen ottelussa, jossa jaetaan arvokkaita pisteitä pudotuspelipaikkaa ajatellen. Yhdeksättä sijaa hallussaan pitävä isäntä kaipaa kipeästi pisteitä noustakseen viivan paremmalle puolelle, kun taas seitsemäntenä oleva vierailija pysyäkseen sen paremmalla puolella.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto allaan. Jukurit onnistui kaatamaan kotonaan Jokipojat voittolaukauskisassa lukemin 3-2 ja JYP-Akatemia haki pudotuspelitaistelua ajatellen tärkeän 3-4-jatkoaikavoiton HCK:sta.

Jukureiden pelin taso ei kuitenkaan perjantai-illan kamppailussa päätä huimannut, vaan se oli suuren osan ottelusta altavastaajan roolissa.

− Monta kertaa olen sanonut, että jääkiekkossa voi hävitä hyvällä pelillä ja voittaa huonolla. Tänään voitettiin Tadeas Galanskyn ansioista, totesi jukurikäskijä Antti Pennanen Jokipojat-kamppailun jälkeen.

− Muutama pelaaja oli ryhdikkäästi talkoissa mukana. Ensimmäinen 20 minuuttia oli hyvä, mutta loput 40 minuuttia oli Jokipoikien hallintaa, hän jatkoi.

Vierailija kaipaa koko joukkueelta tiukkaa puolustusasennetta, mikäli joukkue haluaa pelejä voittaa. Viime peleissä se on ollut mikkeliläisryhmän haavoittuvin osa ja lauantai-iltana liukasliikkeiset isännät saattavatkin tuottaa suuriakin vaikeuksia puolustusalueella.

Joukkue on kuitenkin saanut kahden peräkkäisen voiton ansiosta huomattavasti lisää itseluottamusta tekemiseensä ja se voi kantaa joukkuetta vielä pitkälle. Lisäksi iloa joukkueeseen tuo muutamien pimennossa olleiden pelaajien, kuten Toni Jalo ja Jesse Rohtla, nousu takaisin ratkaisijan rooliin.

Vahvaa suorittamista laajalta rintamalta

Jos on viime aikoina vierailija parantanut otteitaan, niin samaa voi sanoa myös tiukasti pudotuspelipaikasta taistelevasta jyväskyläläisjoukkueesta.

Hurrikaanipaidat ovat hävinneet vuodenvaihteen jälkeisistä 13 ottelusta ainoastaan viisi ja kivunneet tiukasti kohti pudotuspeliviivaa ollen tällä hetkellä sijalla yhdeksän.

Osasyynä hyvälle vireelle on ollut se, että joukkueessa on ollut melko vähän vaihtuvuutta ja joukkue on päässyt pelaamaan samoilla ketjukoostumuksilla. Jatkuvuuden seurauksena joukkueesta on löytynyt myös ratkaisijavoimaa laajemalti, kun muun muassa Mestiksen kuukauden nuoreksi pelaajaksi valittu Henri Kanninen ja nuorten maailmanmestaruuden voittanut Topi Nättinen ovat alkaneet tehoilla.

Myös maalivahtiosastolle joukkue on löytänyt hyvän vahvistuksen Dennis Saikkosesta, joka on torjunut jyväskyläläisten maalilla 12 ottelua torjuntaprosentilla 93,60.

Helppoa iltaa ei ole kummallekaan joukkueelle tiedossa, sillä kolme edellistä kohtaamista Jyväskylässä ovat päättyneet isäntien voittoon vain maalin erolla. Joukkueiden edellisen kohtaamisen tammikuun lopulla kuitenkin voitti Jukurit lukemin 4-2.

Jukureiden lasarettiosasto alkaa näyttää näyttää paranemisen merkkejä, sillä loppukauden sivussa olevan Toni Hyvärisen lisäksi perjantaina huilasivat vain kuumeinen Joonas Kalliola sekä puolustajat Roni Rukajärvi ja Pasi Järvinen. Pelaava maalivahti selviää vasta pelipäivän aamuna.

Jyväskyläläisten kokoonpanoissa ei suurempia poissaoloja ole, ja maalilla todennäköisesti aloittaa vahvasti esiintynyt Saikkonen.

Seuraa Heitä

Aleksi Salonen #9 |

Puolustaja

HCK:ta vastaan kolme syöttöpinnaa merkkauttanut pienikokoinen puolustaja on tärkeä palanen jyväskyläläisjoukkueen pakistoa.

Jani Savolainen #17 |

Laitahyökkääjä

Jukureiden duunariosaston raataja iski Jokipoikien verkkoon ratkaisevan maalin voittolaukauskisassa. Tuoko onnistuminen uutta boostia laiturin peliin?

» Lähetä palautetta toimitukselle