Sarjajohtaja pitkän, sekavan ja raastavan kamppailun voittajaksi

MESTIS / Raportti
Tommi Virtasen venytykset voittolaukauskisassa takasivat TUTOn voittoputken jatkumisen kuuden ottelun mittaiseksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Turun perjantai-illassa nähtiin jäähyjen täyttämä koitos TUTOn ja Hokin välillä. Raastavan ottelun voittajaksi 5-4-loppulukemin nousi voittolaukauksilla kotijoukkue.

TUTOn ja Hokin perjantai-illan kohtaaminen tarjosi Kupittaan katsojille jäähyjen täyttämän kamppailun, jota vierasjoukkue Hokki johti pitkään. Voittosarjaansa jatkanut TUTO nousi kuitenkin kahdesti tasoihin ja voittolaukauksilla ohi.

Mestiksen tämän hetken kuumimpiin joukkueisiin kuuluvien ryhmien välinen mittelö ei ollut kaunista katsottavaa, mutta tarjosi yleisölle koko jääkiekko-ottelun tunnekirjon. Erittäin kurinalaisesti pelannut kajaanilaisryhmä olisi jopa ansainnut täyden pistepotin, mutta joutui lopulta tyytymään yhteen pisteeseen. Suurin syy kahden pisteen menetykseen piilee Hokin kolmannen erän hurjissa jäähymäärissä.

- Pelasimme perhanan hyvin. Kahden erän aikana meillä oli paikat ratkaista peli ja saimme vielä läpiajonkin toisen erän lopuksi. Kolmannessa erässä vastustaja nousi sille tasolle, millä heidän kai pitääkin pelata. Valitettavasti jäi vahvasti semmoinen tunne, että pelattiin muitakin kun sinipaitoja vastaan. TUTO on niin kova joukkue, etteivät he semmoista apua tarvitsisi, päivitteli Hokin päävalmentaja Petri Mattila ottelun tuomarilinjaa.

Kajaanilaista ryhmäkuria

Ottelu lähti liikkeelle vauhdikkaasti kotijoukkueen hienohkossa hallinnassa. Ensimmäinen erä oli ottelun puhtain ja sen ainoasta osumasta vastasi Hokin Jevgeni Fofanov, jonka siniviivan jälkeen lähettämä rannelaukaus upposi helposti Tommi Virtasen vartioimaan TUTO-maaliin.

Johtomaalin jälkeen Hokki pääsi peliin mukaan ja esitti hienon näytöksen kurinalaisesta joukkuepelaamisesta. Kajaanilaisten viisikkopelaaminen tuntui olevan se ase, jolla viime kierrokset Mestistä hallinnut TUTO kampitettaisiin.

Hokki jatkoi aktiivista pelaamistaan toiseen erään. Erän alku olikin kotijoukkueen kannalta pahin mahdollinen. Turkulaispuolustaja Ryan Ruikka pelasi lepsusti oman maalinsa takana, jolloin vieraiden ranskalaishyökkääjä Teddy Da Costa karvasi kiekon ja käänsi maalin takaa kajaanilaiset jo 2-0-johtoon.

TUTOn Niko Palonen kavensi pelin erän vanhennuttua reilut viisi minuuttia. Ottelu oli jo tähän mennessä ollut tunteita kuumentava ja varsinkin TUTOn Niko Palosen ja Hokin Teddy Da Costan välillä tuntui salamoivan jokaisessa vaihdossa. Toisen erän loppua kohden tuomareiden viheltämät useat kaksiminuuttiset sekavoittivat kenttätapahtumia ennestään. Jäähyihin johtaneiden tilanteiden lisäksi kaukalossa nähtiin jatkuvaa roikkumista ja huitomista puolin ja toisin.

TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen kehui ottelun jälkeen Hokin viisikkopelaamista:

- Hokki pelasi kaksi ensimmäistä erää tosi hyvin. Joukkue hyökkäsi ja puolusti viisikkona ja söi meidän pelin täysin. Kyllä minä kuitenkin luotin siihen, ettei tämä jää meillä fysiikasta kiinni ja sitten asiat loksahtivatkin kohdalleen.

Jäähyaition saranat rasituskokeessa

Kolmannessa erässä kajaanilaisten pakka alkoi hajota. Hokki siirtyi erän alussa jälleen kahden maalin johtoon puolustaja Casper Santasen maalilla. Tämän jälkeen kainuulaiset alkoivat kuluttamaan jäähypenkkiä urakalla. Kolmannessa erässä Hokki keräsi yhteensä 33 jäähyminuuttia.

TUTO tuli ensin Ville-Vesa Vainiolan ja Tuukka Pulliaisen ylivoimamaaleilla tasoihin. Kupittaalta Kajaaniin palanut Arttu Niskakangas siirsi vieraat vielä kertaalleen johtoon 4-3-osumallaan.

Erän puolenvälin lähestyessä Hokin Jevgeni Fofanov sai huitomisesta jäähyn. Valmiiksi kuumana käynyt hyökkääjä hiiltyi epäselvästä tuomarilinjasta siinä määrin, että kävi käsiksi tuomariin ja sai tästä hyvästä kaksiminuuttisensa päälle ottelurangaistuksen. Seuranneella seitsemän minuutin ylivoimalla TUTOn kultakypärä Anrei Hakulinen toi kotijoukkueen tasoihin.

Loppuerän ja jatkoajan aikana kummallakin joukkueella oli hyviä paikkoja ratkaista peli, mutta pisteiden jako jouduttiin lopulta setvimään voittolaukauskilpailulla. Aki Keinäsen ohitettua Hokin päätorjuja Teemu Seppäsen ja kajaanilaiskolmikon epäonnistuttua maalinteossa kaksi pistettä jäi Turkuun ja Hokin oli tyytyminen säälipisteeseen.

- Kyllä nämä kaksi pistettä kelpaa erittäin hyvin. Itse asiassa pelin kokonaiskuvan kannalta ei olisi ollut vääryys, jos Hokki olisi tämän voittanut, tunnusti TUTOn käskyttäjä Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

TUTOn seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona, kun Heinolan Peliitat saapuu Kupittaalle katkaisemaan turkulaisten jo kuuteen otteluun venynyttä voittoputkea. Hokki sen sijaan pyrkii kirkastamaan pistesarakettaan jo huomenna Lempäälässä LeKiä vastaan. Kajaanilaisvalmentajalla oli perjantain ottelun jälkeen toive seuraavaa koitosta silmällä pitäen:

- Ketuttaa kuin pientä jänistä. Pitää vaan keskittyä huomiseen peliin ja toivoa että siellä on ainoastaan LeKi vastassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle