Tylyt lukemat Kouvolassa

Jan-Mikael Juutilainen saalisti kolme pistettä ja parhaan pelaajan palkinnon.
Kuva © Miikka Mikkola
Kouvolan KooKoo ja Heinolan Peliitat kohtasivat Kouvolan Sumulaakson jäähallissa perjantai-iltana. Kotijoukkue KooKoo aloitti ryminällä takoen ensimmäiseen erään viisi maalia. Vieraileva Peliitat ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan teki ottelusta taistelullaan kokonaisuudessaan viihdyttävän. Loppulukemiksi jäivät kuitenkin karut 5-1.

- Tiedettiin, että Peliitat on pelannut kaksi viimeistä peliä hyvin. Ensin murskasivat Jukurit 7-2 ja sitten hakivat vieraspisteet Jyväskylästä. Katsottiin vähän kokoonpanoja, kolme pakkia Pelicansin liigaringistä ja maalivahti joka on yksin voittanut näitä pelejä, kertoi kotijoukkueen valmentaja Juha Juujärvi otteluun valmistautumisesta.

Ottelu ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan kun Peliittojen maalivahti Janne Juvonen joutui nöyrtymään ensimmäisen kerran. KooKoon Jan-Mikael Juutilainen sai kunnian avata ottelun maalihanat hienohkon yksilösuorituksen päätteeksi. Valkopaitainen vierasjoukkue ei saanut tekemiseensä otetta ja 2-0-maali syntyi KooKoo-puolustaja Connor Hardowan heitettyä kiekon maalille.  Henri Tuominen ohjasi pikkumustan sisään jo toistamiseen. Erä ei ollut vanhentut vielä viittä minuuttiakaan.

- Varmaan kaikki läsnäolleet näki sen, että valmistautumisessa meni pahasti vikaan, päivitteli Peliitat-valmentaja Petri Karjalainen.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Jan-Mikael Juutilainen nappasi toisen pisteensä syöttämällä Mikael Kuroselle hienon poikittaissyötön, josta Kuronen täräytti komean lämärin suoraan yläpömpeliin. Esityön kolmanteen maaliin teki Jari Kauppila.

Erän puolenvälin jälkeen vierailijat alkoivat osoittaa pieniä heräämisen merkkejä, mutta tahdin asetti silti KooKoo. Vielä Juutilaisenkin poikittaissyötöstä seurannutta maalia komeampi lähes samanlainen kuvio syntyi Joona Karevaaran esityöstä, kun Aatu Hämäläinen heitti ratkaisevan poikittaissyötön takavasemmalle. Tehot 1+1 takonut puolustaja Jesse Jyrkkiö ei erehtynyt ja komea lämäri laittoi taululle lukemiksi jo 4-0. Jan-Mikael Juutilainen jatkoi kuitenkin yhä pistetehtailuaan iskemällä puolustaja Tuukka Laakson siniviivalaukauksesta seuranneen irtokiekon sisään. Kuudetta maalia ei syntynyt enää ylivoimallakaan ja KooKoo lähti toiseen erään mukavassa viiden maalin johtoasemassa.

- Ne kaikki oli kyllä ihan tekomaaleja, sitä ei voi kukaan kiistää. Siinä oli pelin osa-alueet kunnossa, suoria nopeita hyökkäuksiä kohti maalia. Käytettiin toista aaltoa ja oli maskipelaamista. Ylivoimapelin suurin tappamisen meininki vähän jäi siihen ensimmäisen erän viiteen tehtyyn maaliin, analysoi kokonaisuutta Juujärvi.

- Juvonen piti lähinnä meitä jollain muotoa pelissä kiinni tai ainakin ettei tulostaululla ollut ihan jenkkifutisnumerot. Oltiin erittäin haluton. Yhtään ottamatta KooKoolta pois, summaili Karjalainen.

Peliitat heräsi taistelemaan

Vaikka lukemat olivat karut, oli ottelu toisesta erästä eteenpäin vauhdikasta ja melko katsojaystävällistä jääkiekkoa. Peliitat karvasi, taklasi ja taisteli, ja oranssimusta kotijoukkue joutui paikoin peruuttelemaan. Kotijoukkueen maalia vartioinut Mikko Rämö joutui vasta toisessa erässä kunnolla testattavaksi ja selvityi urakastaan melko puhtain paperein.

- Joitain paikkoja oli toisessa erässä. Oltaisiin voitu saada peli siitä aikaiseksi, mutta missään vaiheessa ei pelattu voitosta, manasi Karjalainen omiaan.

Vierailijoiden ainoaksi jäänyt maali syntyi ylivoimalla. Christian Silfver kiskaisi lähes suoraan aloituksesta napakan rannelaukauksen ja Mikko Rämö oli voimaton. Tästä maalista Peliitat sai selkeästi vielä lisää virtaa ja varsinkin KooKoosta täksi kaudeksi Heinolaan siirtynyt puolustaja Jaakko Lehtonen väänsi ja haki taklauksia hanakasti.

KooKoon ehkä vaarallisin maalipaikka nähtiin noin puolivälissä toista näytöstä. Connor Hardowa sai irtokiekon lapaansa, mutta rannelaukaus kimmahti yläputkesta katsomoon.

Peliitat nosti sykettä entisestään ja karvasi paikoin todella ylhäältä. Mikko Rämö joutui paikoin kunnolla töihin eikä vierailija peruuttanut. Päinvastoin maalinedustassa nähtiin pientä nujakointia ja sananvaihtoakin vierailijoiden tunkiessa maalille hanakasti.

Janne Juvonen näytti lukemista huolimatta olevan mies paikallaan. Kolmannessa näytöksessä KooKoon maalipaikat nollattiin Juvosen toimesta komeasti. Peliitat paransivat myös joukkueena otettaan tasaisesti koko ottelun ajan. Myös KooKoo heräili toisen erän lievästä horroksestaan, mutta maaleja ei silti nähty. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon sekä läpiajoissa, että ylivoimassa. Kolmaskin erä jäi kuitenkin maalittomaksi. Loppulukemat 5-1 eivät anna täyttä kuvaa kokonaisuudesta, vaikka melko murskaavalta tulostaululla näyttävätkin.

- Kolmanteen erään kasattiin hienosti rivit, kertoi KooKoo-luotsi Juujärvi.

- Ei se helppoa ole kun takoo sen kahdeksan vai monta peliä eikä mistään mene. Tuskasta on ollut, mutta kuten jo viimeksi sanoin niin yleensä ahkeruus palkitaan ja nyt se palkinto tuli aika nopeasti.