Arkiomaan osumat siivittivät SaPKon voittoon

SaPKo on voittanut kauden aikana kolme ottelua. Kaikki kotikaukalossaan.
Kuva © Antti Varonen
Perjantaina Mestiksessä kohtasivat sarjajumbo SaPKo ja pudotuspeliviivan tuntumassa majaileva HC Keski-Uusimaa. Isännät olivat ottelussa hallitsevampi osapuoli ja nappasivat lopulta makean 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)-kotivoiton.

Otteluun lähdettäessä paineet olivat kovat varsinkin savonlinnalaisten kantilta katsottuna, sillä ennen kautta tavoitteeksi asetettu pudotuspelipaikka oli karannut jo yhdeksän pisteen päähän.

Ottelun voittomaali nähtiin toisen erän puolivälin jälkeen, kun Jaakko Turtiainen muutti tilanteeksi 3-1 SaPKon hyväksi. Isännät kahden maalin karkumatkalle vienyt osuma tuntui vieneen HCK:n terävimmän taistelutahdon, eikä SaPKolla ollut loppupelin aikana hätää johtonsa säilyttämisen vuoksi.

Itse ottelu ei olisi voinut saada vauhdikkaampaa alkua, sillä Julius Nyqvist vei HCK:n johtoon Roope Rannan ja Tomi Mustosen esityöstä vain 31 sekunnin pelin jälkeen.

Kotijoukkue kuitenkin vastasi lähes yhtä nopeasti, kun Eetu-Ville Arkiomaa rankaisi HCK:n alivoimaa Mikko Nuutisen syötöstä, kun Talvisalon kelloa oli kulutettu sekuntia vaille kolmeen minuuttiin. Osuma oli ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa pelaavalle HPK-lainalle Mestis-uran ensimmäinen.

Molemmat joukkueet saivat tasaisessa erässä koitella ylivoimiensa toimivuutta kahdesti, mutta enempää täysosumia ei kuitenkaan nähty.

Peli SaPKon haltuun

Toiseen erään pässipaitainen kotijoukkue tuli paremmalla liikkeellä ja palkinto tuli lopulta ajassa 28.13, kun oivaan vireeseen päässyt Arkiomaa nosti toisen kerran kädet ilmaan maalin merkiksi. Osuman alustivat Teemu Suhonen ja Pekka Niemimaa.

HCK joutui toisessa erässä pässipaitojen jyräämäksi. Kuusi minuuttia edellisestä ja oli kiekko jälleen keravalaisten maalissa, kun SaPKon toinen HPK-laina Turtiainen ohitti HCK-vahti Ville Husson. Maalin alustivat Teemu Huttu ja jo illan kolmannen tehopisteensä napannut Arkiomaa.

Samassa ajassa Turtiaisen maalin kanssa HCK:n Ranta otti jäähyn väkivaltaisuudesta ja puolitoista minuuttia myöhemmin puolustaja Nyqvist liittyi boksiin Rannan seuraksi.

SaPKo saikin ylivoiman aikana kiekon jälleen verkon perukoille, mutta osuma hylättiin, koska maali oli siirtynyt pois paikaltaan. Näin toista erätaukoa lähdettiin viettämään pässipaitojen 3-1-johdossa.

Kolmannessa erässä HCK:n etsikkoaika peliin mukaan tulon kannalta tuli reilun neljän minuutin jälkeen, kun SaPKon Nuutinen otti kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Keski-Uusimaa kuitenkin hukkasi myös illan kolmannen ylivoimansa.

Kun Mika Mörsky muutti numeroiksi jo 4-1 reilut viisi minuuttia ennen loppua, oli Tomi Mustosen 2-4-kavennusmaali keravalaisille laiha lohtu. Näin kolme pistettä jäivät Savonlinnaan ja SaPKo nousi pisteen päähän toiseksi viimeisenä sarjassa olevaa JYP-Akatemiaa.

Melko löyhällä tahdilla kauden alussa pelaava SaPKo saa viikon lepovuoron ja jatkaa pelejään vasta viikon päästä Kiekko-Vantaan vieraana. HCK puolestaan reissaa parin tunnin matkan päähän Savonlinnasta ja pelaa jo lauantaina Jokipoikien vieraana Joensuussa.