Naapurisopu koetuksella Kouvolassa

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako Peliitat Kouvolan oranssimustien kustannuksella?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Kouvolan KooKoo ja naapurikaupunki Heinolan jääkiekkoylpeys Peliitat ottavat yhteen toisen kerran tällä kaudella. Viimeksi Santtu Huhtala upotti hattutempullaan Peliitat Heinolassa, joten heinolalaisilla on revanssin maku suussa. Vierailijat lähtevät otteluun kuitenkin nöyrästi altavastaajan asemassa.

Kouvolassa kohtaa kaksi syksyllä maalinteon kanssa tuskaillutta joukkuetta. Peliittojen ongelmat näyttävät kahden viime ottelun perusteella olevan väistymässä, mutta KooKoo on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoja vain kerran jokaisessa kolmessa viime ottelussaan. KooKoo on onnistunut silti haalimaan neljä pistettä hyvän maalivahti- ja puolustuspelaamisen ansiosta: esimerkiksi keskiviikkona K-Vantaata vastaan voittoon riitti yksi maali.

KooKoon valmentaja Juha Juujärvi ei ollut viime ottelun jälkeen tyytyväinen hyökkääjien työpanokseen. Itsensä likoon laittavia hyökkääjiä ei valmentajan mukaan löytynyt tarpeeksi.

KooKoon rivit harvenivat keskiviikkona jälleen yhdellä puolustajalla, kun Nico Lehto jäi K-Vantaan Micke Åstenin jyräämäksi. Lehto on sivussa kuukauden päivät yhdessä viime viikolla loukkaantuneen Lasse Lappalaisen kanssa. Oranssimustat saavat kuitenkin sairastuvalta Ville Rajalan pelikentille. Kotijoukkueen maalilla torjuntavuorossa on todennäköisesti keskiviikkona nollapelin pelannut Mikko Rämö, vaikka Kristian Järvinen pystyikin nollaamaan Peliitat viime kohtaamisessa Heinolassa.

Peliitat kiusantekijän roolissa

Peliittojen lauantain 7–2-voittoa Jukureista seurasi keskiviikkona peli Jyväskylässä, jossa Peliitat hukkasi kolmen maalin johtonsa, mutta voitti lopulta jatkoajalla JYP-Akatemian. Peliitat kohtaa tällä viikolla Akatemian vielä toistamiseen, mutta ensin edessä on kova, mutta mieluinen haaste Kouvolassa.

 — KooKoo on tuttu vastus ja erittäin kova kotijoukkue, joten tämä on todella kova haaste ja mittari meille. Meidän pitää olla erittäin kärsivällisiä ja hyökkäyssuuntaan on saatava lisää liikettä, sanoo Peliittojen kahden ottelun toimitsijakiellosta tositoimiin palaava päävalmentaja Petri Karjalainen luottavaisena.

— Maalipaikat on hyödynnettävä, mutta mennään vaihto kerrallaan. Lähdetään tekemään kiusaa, ja uskon kyllä onnistuessamme mahdollisuuksiimme. Ottelut KooKoota vastaan ovat olleet aina intensiivisiä ja jännittäviä. Näitä pelejä meillä aina odotetaan, Karjalainen hykertelee.

Peliittojen kokoonpanosta putosi keskiviikkona kaksi sentteriä, kun Topi Kettunen ja Jukka Sompi kolhiintuivat. Ennestään sivussa on laituri Kristian Kangas, ja pitkää pakkolepoaan jatkavat maalivahti Anssi Pesonen ja puolustaja Aki Nurminen. Paluun kokoonpanoon tekee kuitenkin hyökkääjä Miika Heikkilä. Vierailijoiden maalilla pelannee Janne Juvonen, ellei Pelicans kutsu miestä viime tingassa omiin tarpeisiinsa.

Seuraa Heitä

Santtu Huhtala #76 |

Keskushyökkääjä

Oli edellisen "Kymijoen derbyn" sankari hattutempullaan. Ottaako taas ratkaisijan viitan harteilleen?

Jaakko Lehtonen #10 |

Puolustaja

Kahden ottelun pelikiellosta vapautuva puolustaja pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan vanhassa kotihallissa ex-seuraansa vastaan. Uhkuu taatusti näyttöhaluja.

» Lähetä palautetta toimitukselle