Hyvin huilannut Jukurit saa vastaansa Jokipojat

MESTIS / Ennakko
Similä ja Ruohomaa kohtaavat – edellisessä pelissä molempien tie vei vilttiin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mikkelin Jukurit ja Joensuun Jokipojat kohtaavat perjantaina Mikkelissä. Alavireinen Jukurit sai kokea kunnon löylytyksen edellisessä ottelussaan, kun se hävisi maalein 7–2 Heinolassa senhetkiselle sarjajumbo Peliitoille. Sarjakolmonen Jokipojat kaatoi puolestaan nykyisen sarjajumbo SaPKon keskiviikkona kotonaan lukemin 4–3.

Jukurit ja Jokipojat ovat tällä kaudella jo kertaalleen kohdanneet toisensa Mestiksessä: tuolloin Jukurit vieraili Joensuussa ja haki selkeän 6–2-voiton. Kyseisen ottelun jälkeen alkoi Jukureiden alamäki ja Jokipoikien nousu. Jukurit ei tosin ole jäänyt tällä kaudella kotikaukalossaan vielä kertaakaan ilman pistettä, joten mikkeliläiset ovat olleet vastustajille hankala voitettava.

Jokipoikien valmennuksessa on muutoksia, sillä apulaisvalmentaja Jouni Varis toimii Jokipoikien päävalmentajana perjantain Jukurit-pelissä ja lauantain kotiottelussa HCK:ta vastaan. Päävalmentaja Mikko Haapakoski jäi torstaina henkilökohtaisten syiden vuoksi sivuun joukkueen toiminnasta. Alustavien tietojen mukaan hän palannee ensi viikon alussa.

Jukurit lähtee perjantai-illan otteluun lähes viikon ottelutauon jälkeen. Muun muassa maalivahtiongelmien kanssa paininut joukkue ei kuitenkaan ole tehnyt muita hankintoja kuin lainannut loppuviikoksi laitahyökkääjä Ville Paalasen SaiPasta.

Jokipojat pelaa neljään päivään kolme ottelua, ja toisin kuin hyvin levännyt Jukurit, sillä on ollut ennen perjantain kohtaamista vain yksi lepopäivä.

– Jukurit sai levätä keskiviikkona, joten sieltä tulee erittäin energinen joukkue meitä vastaan. Kaikki lähtee meistä itsestämme. Valmistautumisen tulee olla ihan tapissaan ja ennen kaikkea muistaa se, että tämä on joukkuepeli. Meidän tulee pystyä ehjään viisikkopeliin molempiin suuntiin. Lisäksi keskialue tulee pelata erittäin järkevästi ja nöyrästi, kertoo Jokipoikien Jouni Varis verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Kokoonpanot

Jukureiden maalivahtina aloittaa edellisen ottelun tappiopelissä vaihtoon otettu Petteri Similä. Hyökkääjistä Pentti Nöyränen ei ole kokoonpanossa, vaan hän tekee tilaa SaiPasta lainaan tulleelle Ville Paalaselle, joka ottaa paikan Patrik Lostedtin ja Joonas Kalliolan ketjusta. Puolustaja Juuso Akkanen tekee paluun kokoonpanoon ja huilivuorossa on puolestaan Roni Rukajärvi.

Vierailijoilta on varmuudella poissa edellisen ottelun laitataklauksestaan kolmen ottelun pelikiellon saanut Otto Karvinen sekä loukkaantuneiden kirjoissa oleva Elvijs Biezais. Kärpistä lainaan saatu Tomi Körkkö pelaa toisen ottelunsa Jokipojissa. Avausottelussaan Körkkö sai runsaasti peliminuutteja, mutta kolmas erä meni vilttiketjussa. Jukureita vastaan Körkkö jatkaa niin ikään kolmannessa erässä viltitetyn kultakypärä Mikael Ruohomaan sekä koko pelin pelanneen Sami Blomqvistin ketjussa.

Jokipojilla on ollut viime aikoina useita flunssan vaivaamia pelaajia, joten perjantain kokoonpano saattaa muuttua vielä viime hetkillä. 

Seuraa Heitä

Ville Paalanen #32 |

Laitahyökkääjä

SaiPasta Jukureihin ainakin loppuviikoksi lainaan tullut hyökkääjä pelaa tältä erää ensimmäisen ottelunsa Jukureissa. Toissa kaudella Paalanen pelasi neljä ottelua Jukureissa tehden yhden maalin.

Joona Manninen #41 |

Keskushyökkääjä

Manninen on paukutellut kahdessa viime pelissä puolet Jokipoikien kahdeksasta maalista ja on vielä niiden päälle syöttänyt yhden. Jatkuuko sama tahti Mikkelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle