HCK aloittaa vieraspelikiertueensa Savonlinnasta

MESTIS / Ennakko
Timo Kuuluvainen on keravalaisten tsekkitukkainen soturi.
Kuva © Timo Savela
HCK pelaa tänä viikonloppuna kaksi vierasottelua Itä-Suomessa perättäisinä päivinä. Perjantaina Savo-Karjalan kierroksen ensimmäisessä ottelussa keravalaisjoukkue matkustaa SaPKon vieraaksi oopperakaupunkiin jo toista kertaa tällä kaudella.

Maalinteon kanssa tuskaillut pässipaitainen isäntäjoukkue on kahdessa viime pelissä jo hiljalleen alkanut päästä maalinteon makuun. Savonlinnalaisten epäonneksi kasvanut maalimäärä ei vielä ole riittänyt kuin jumbofinaalin voittoon. Vaikka maalivahtipeli ja puolustus ovat sujuneet SaPKolta vähintäänkin kohtuullisesti, niin oman pelin hallinta ei ole pysynyt kasassa täyttä peliaikaa. Tästä korutonta kieltä kertoo se, että joukkue on voittanut kuluvalla kaudella vain kaksi ottelua ja sijoitus on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HCK nollasi SaPKon ja runnoi puoliväkisin tarvittavat maalit kolmen pisteen ryöstöön jalkapallolukemin 0-2. Vitsit ovat vähissä savolaisilla vähissä nytkin, sillä hyvänä maalintekijänä tunnettu Oskar Essén ei pelaa lievän käsivamman vuoksi. Lisäksi edellisessä pelissä Jokipoikia vastaan ruman taklauksen kohteeksi joutunut Mika Hyvärinen on myös sivussa ottelusta.

Takaiskuista huolimatta SaPKon pelaajat eivät ole vetämässä ranteitaan auki. Paikallislehti Itä-Savon haastattelussa savonlinnalaisten puolustaja Iiro Sulin tiivistää tunnelmaa joukkueen sisällä:

 — Kaikissa peleissä olemme pelanneet tuloksista huolimatta hyvin ja työ harjoituksissa on ollut hyvää. Voittoja alkaa varmasti tulla ja kolmen pisteen voitoilla viivaa saadaan äkkiä kiinni. Työnteon kautta se hyvä tulos tulee, mietiskelee Sulin.

HCK ei kärsi isäntiensä ongelmasta, sillä maalintekijöitä löytyy joukkueesta leveältä rintamalta jokaisesta ketjusta. Varsinkin kultakypärää kantava Joel Lehtinen on ollut huikealla asenteella liikkeellä kaukalossa ja aiheuttaa jatkuvasti tuskaisia hetkiä vastustajien puolustukselle. Myös maalivahtipeli on HCK:lla ollut huippuluokkaa. Neljässä edellisessä pelissä maalia vartioinut Ville Husso on jäätävällä rauhallisuudellaan paikannut suurella prosentilla keravalaisten puolustukselle sattuneet lipsahdukset.

Erikoistilanteissa joukkue on varsinkin alivoimalla pelannut esimerkillisen uhrautuvaisesti, eikä verkko omassa päässä ole tällöin montaa kertaa soinut. Ylivoimapelaaminenkin on ollut verrattain tehokasta, mutta siitä osa-alueesta on löytynyt keravalaisten pelin ainoa heikkous. Välillä joukkueen liiankin innokas hyökkääminen ylivoimalla on kostautunut vastustajan onnistuneeseen katkoon ja sitä myöten läpiajoon.

Vaikka HCK:n nimivahva materiaali on laaja ja joukkueen kuntokäyrä on hyvässä nousussa, on leijonapaitojen syytä pitää pää kylmänä, vaikka vastassa onkin sarjajumbo.

 — Me emme saa lähteä pelaamaan takki auki heitä vastaan. SaPKo on hyvin puolustava joukkue, joka tekee sitoutuneesti töitä. He ovat sellainen duunarijoukkue. Viime peleissä SaPKon hyökkäyspelaaminenkin on ollut parempaa, muistuttaa HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell.

 

Seuraa Heitä

Mika Mörsky #75 |

Laitahyökkääjä

Edelliskauden HCK:ssa aloittanut Mörsky vaihtoi kesken kauden maisemaa Keravalta Savonlinnaan. Peli ei ole vielä sujunut toivotulla tavalla tällä kaudella, mutta saa nähdä, sytyttääkö pelaaminen entistä seuraa vastaan kipinän uudelleen.

Vesa Kulmala #8 |

Puolustaja

Nimen ilmaantuminen numeron ylle pelipaitaan kielii pelien jatkumisesta Keravalla ehkä pitempäänkin. Kulmalan otteet ovat parantuneet peli peliltä ja hän on selkeä HCK:n puolustuspään johtaja. Jakaa pienehköstä koosta huolimatta mojovia pommeja ja osuvia taklauksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle