Ulosajoja ja tehotonta ylivoimaa - SaPKo jäi nuolemaan näppejään

Saku Mäenalanen iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Jokipojat nappasi toisen perättäisen voittonsa tunteikkaassa Savonlinnan illassa, kun maalinteon osalta vaisusti esiintynyt SaPKo kaatui lukemin 1-4 (0-0, 1-1, 0-3).

Ottelu oli sanalla sanoen mielenkiintoinen. Pelin kahta ensimmäistä erää hallinnut SaPKo näytti menevän jo menojaan, kun vierailijoiden Joona Manninen lensi toisen erän loppupuolella suihkuun huitomisesta, ja kotijoukkue pääsi pelaamaan pidemmän aikaa jopa kahden miehen ylivoimaa.

Pässipaitojen aneeminen ylivoima ja tehottomuus koituivat ottelussa kohtalokkaaksi. Päätöserässä kotijoukkue jäi nuolemaan näppejään, kun toisella erätauolla ryhdistäytynyt Jokipojat vei pisteet kotiin 1-4-lukemin.

Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski oli lopputuloksesta mielissään.

- Kaksi erää pelattiin ylivarovaisesti, enkä tiedä mistä se johtui, oliko syynä huono valmistautuminen vai mikä. Jäähysuma nosti tunteita toisessa erässä, mutta kestettiin alivoimat ja viimeiseen erään tiivistettiin kolmeen kenttään. Tästä hallista pisteet kyllä aina lämmittää mieltä.

Ottelun vaisu alkupuolikas

Avauserä ei paljoa tarjoillut ja erä olikin pääasiassa vain joukkueiden välistä tunnustelua. SaPKo oli hieman hallitsevampi osapuoli, mutta mitään kummoisia maalintekopaikkoja ei ensimmäisessä erässä kuitenkaan nähty, ja näin maalitkin antoivat vielä odottaa itseään.

Kotijoukkue oli toisessakin erässä hieman vierailijoita terävämpi osapuoli, ja pässipaidat saivatkin rikottua kuparisen toisen erän alkupuolella. Eetu-Ville Arkiomaa löysi syötöllään Joonas Toivasen, joka liukui parhaalle vetosektorille ja laukoi kiekon maaliin, kun maalin edustalla oli sopivaa ruuhkaa.

Toisen erän loppupuolella tunteet alkoivat toden teolla kuumeta varsinkin Jokipoikien osalta. Tunteiden lämpeneminen saattoi johtua siitä, että vahvasti maalille ajaneet pässipaidat saivat surutta ajaa myös maalivahtiakin päin. Joukkue oli melkoisen sekaisin, eikä asiaa yhtään helpottanut Joona Mannisen lunastama suihkukomennus Pekka Niemimaan telomisesta.

SaPKo sai todellisen mahdollisuuden karata parinkin maalin johtoon ennen päätöserää, kun vierailijat ottivat toisenkin jäähyn, ja näin pässipaidat pääsivät pyörittämään kahden miehen ylivoimaa pidemmän aikaa. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin erittäin aneemista, mikä kostautuikin karulla tavalla. Ärjypaitojen Sami Blomqvist pääsi alivoimalla hyökkäämään ja yllättämään vedollaan pienestä kulmasta maalivahti Jani Kauton.

Vierailijat karkasivat voittoon

Jokipojat siirtyi päätöserän alussa 1-2-johtoon Saku Mäenalasen osumalla. Vierailijat riistivät kiekon SaPKo-puolustukselta, Blomqvist pyörähteli kulmauksessa ja syötti kiekon maalin takatolpalle, josta Mäenalasella oli helppo työ siirtää kiekko Kauton selän taakse.

Hetki edellisestä ja kiekko oli jälleen Kauton selän takana, kun Jakub Sramek karkasi puolittaiseen läpiajoon. Kautto torjui tšekkihyökkääjän ensimmäisen yrityksen, mutta ripariin ei enää kassari venynyt. Ylivoimalla joensuulaiset taiteilivat lukemiksi jo 1-4, kun Raimonds Vilkoits pääsi vapaasti nakuttamaan kiekon maalin edestä verkkoihin ylivoimakuvion päätteeksi.

Ottelun loppuhetkillä kotijoukkueen Iiro Vehmanen turhautui ja lähti ajoissa pukukopin puolelle vetäistyään Elvijs Biezaisia poikittaisella mailalla niskaan kulmakahinassa. Jokipojat ei saanut ylivoimalla enää viidettä maalia tehdyksi, ja näin loppulukemiksi jäivät 1-4.

SaPKo-käskyttäjä Janne Sinkkonen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen kahdessa ensimmäisessä erässä, muttei muuten.

- Me dominoimme ottelua kaksi erää, mutta valitettavasti ylivoimapelaaminen ja viimeiset 20 minuuttia olivat meiltä erittäin heikkoa. Vehmasen teko oli myös aivan turha siihen loppuun, sadatteli Sinkkonen.

Joukkueiden ottelut jatkuvat keskiviikkona 25.9., jolloin Jokipojat pelaa kotonaan JYP-Akatemiaa vastaan ja SaPKo isännöi HC Keski-Uusimaata.