Sport voitti runsasmaalisen ottelun Vaasassa

Illan hahmo Samuli Kivimäki huudatti kotiyleisöä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Heinolan Peliitat matkusti Vaasaan perjantai-illan Mestis-kamppailuun. Yksilöt nousivat hyvin esiin maalirikkaassa ottelussa, jossa nähtiin myös yksi tappelu.

Tasaisesti alkuun lähtenyt ottelu toi ensimmäisen maalin jo neljän minuutin pelin jälkeen. Sportin Jere Laaksonen syötti kiekon keskialueella Lassi Kokkalalle, joka punnersi puolustuksen ohi maalille, minne Jarkko Hattunen tuli tyrkkäämään kiekon tyhjään rysään. Maalin jälkeen Peliitat piristyi ja onnistui tuomaan kiekkoa Sportin päätyyn, mutta kunnolliset maalintekopaikat jäivät vielä odottamaan itseään.

Erän puolessa välissä Peliittojen Joonas Alanne pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta Sportin Antti Uitto rikkoi tilanteessa sääntöjen vastaisesti, joten kiekko vietiin keskiympyrään rangaistuslaukauksen merkiksi. Alanne ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään, vaan ampui kiekon suoraan plekseihin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyvät maalintekopaikat, mutta viimeistely oli vieläkin kesäterässä.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin vasta ajassa 16:10, kun Sport pääsi jauhamaan ylivoimaansa, mutta vain kahdeksan sekunnin ajaksi. Viivamiehen paikalla pelannut Jarkko Hattunen esti hyökkäyspäässä Peliitta-hyökkääjää, josta tuomiona kaksi minuuttia istumista toimitsijoiden vieressä.

Erän lopussa Peliitat onnistuivat kuitenkin tasoittamaan pelin. Rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Joonas Alanne pääsi ohjaamaan Roland Hoferin lähettämän kiekon viivasta, joten tauolle lähdettiin tilanteesta 1-1.

Peli jatkui samalla kaavalla

Ottelun toisessa erässä Sport-puolustaja Eetu Heikkinen sai Peliittojen Joni Kainulaisen mailasta naamaansa. Näin Sport pääsi kokeilemaan ylivoimaa. Ensimmäisen minuutin aikana Sport ei saanut juonesta kiinni ja laukaukset puuttuivat, mutta ajassa 27:00 Samuli Kivimäki laukoi kiekon vastustamattomasti etuyläkulmaan ohi Peliitta-veskari Antti Rautiolan.

Ottelu pysyi edelleen tasaisena ja huippupaikat jäivät puuttumaan, mutta ajassa 35:11 Peliitat pääsi jälleen tasoittamaan ottelun. Hyökkääjä Topi Kettunen löysi upealla rystysyötöllään toisesta aallosta tuleen Joni Kainulaisen, joka laittoi ranteet lukkoon ja kädet ilmaan.

- Erittäin ylpeä olen joukkueesta. Harvoin täällä askissa pystyy saamaan näin paljon maalipaikkoja. Haastettiin Sport hyvin, tarkoituksena oli tulla lyömään kapuloita rattaisiin ja pelattiin siihen nähden hyvin, kommentoi Peliittojen käskyttäjä Petri Karjalainen.

Joonas Alanne juhlii illan ensimmäistään.

Muuten siistinä pysynyt ottelu sai toisen erän lopussa yllättävän käänteen, sillä Sportin Robert Nyholm ja Peliittojen Jaakko Lehtonen ottivat toisistansa nyrkeillä mittaa. Maalinedustatilanteesta lähtenyt paini näytti jo loppuneen, kun Nyholm selätti Lehtosen jäähän ja lopputuloksena oli kahden minuutin jäähy Sport-hyökkääjälle. Lehtonen oli kuitenkin toista mieltä ja hyökkäsi Nyholmin kimppuun, josta nyrkkihippa todella alkoi. Pistevoitto Nyholmille ja molemmat isoista ovista ulos.

Kolmannessa erässä nähtiin maalintekokilpailu

Sport pääsi erän toisella minuutilla heti ylivoimalle, missä se ei erehtynyt. Siirretyn rangaistuksen aikana Eetu Heikkinen esitteli lyöntilaukaustaan ja tykitti kiekon upeasti yläkulmaan. Peliittojen Risto Mattilalle oli aiemmin jo tulossa jäähy, joten vaasalaiset sai perään heti uuden ylivoimamahdollisuuden.

Taas ylivoima toimi ja Kivimäki iski pelin toisen maalinsa suoraan Michal Kristofin upeasta poikkisyötöstä. Minuuttia myöhemmin Sportin maalivahti Joonas Kuusela päästi heinolalaiset peliin mukaan päästämällä Hoferin todella helpon vedon viivasta.

- Onneksi Kivimäki sai onnistumisia ja uskon, että saa hyvän draivin päälle ensi viikolle ja muutenkin Kujanpään ketju oli pirteä tänään, kommentoi Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen.

Peliitat eivät päässeet tasoittamaan, vaikka yritystä oli. Peliittaleirissä otettiin jopa taktinen aikalisä, kun päävalmentaja Petri Karjalainen vaihtoi maalivahtia ja antoi pelaajilleen hengähdystauon. Tauko ei auttanut ja Peliitat hölmöili itsensä alivoimalle ja yritti hakea tasoitusta ilman maalivahtia.

Takaa-ajo päättyi, kun Kokkala hassutti heinolalaispuolustusta ja löi kiekon tyhjään rysään. Kymmenen sekunttia myöhemmin Kivimäki tuli oikeaa laitaa ja napautti ranteella illan kolmannensa ja peli oli selvä. Viimeisellä minuuttilla Peliittojen Alanne iski vielä helpon näköisesti kiekon ranteella ohi Kuuselan, joten loppulukemiksi Vaasassa jäi 6-4 (1-1, 1-1, 4-2).

- Kolme pistettä on se mikä tyydyttää. Varmasti viihdearvo oli yleisölle loistava, kaiken näköistä sattui ja tapahtui. Tästä on kuitenkin jatkettava eteen päin ja pyrkiä parantamaan omaa peliä, kertasi Räsänen.