KooKoolle harvinaisen karvasta kalkkia

MESTIS / Raportti
Lassi Mattila sai tililleen avausmaalin, sekä syöttöpisteen.
Kuva © Timo Savela
Kouvolan KooKoon ja Lempäälän LeKin perjantainen kohtaaminen Kouvolan jäähallissa päättyi kotijoukkueen kannalta todella karvaasti. KooKoo oli voitossa kiinni aivan viimeisille minuuteille asti, mutta lempääläläiset olivat eri mieltä ja takoivat aivan ottelun loppuhetkillä itselleen kolmen pisteen voiton lukemin 4-3.

- Oli koko ajan sellanen varma tunne siitä, että me viedään tämä, kertoi vierailija LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

- Tämä oli erittäin hyvää peliä ajankohta huomioonottaen. Neljättä kierrosta mennään ja kuitenkin huippujoukkue vastassa, tokaisi puolestaan kotijoukkueen luotsi Juha Juujärvi.

Ensihetket olivat oranssimustan kotijoukkue KooKoon hallintaa. LeKi ei saanut painetta KooKoon alueelle kuin hetkittäin, kotijoukkueen saadessa aikaiseksi pari vaarallista tilannettakin.

Avausmaalin takoi komealla laukauksella KooKoon Aatu Hämäläinen. Maali syntyi ylivoimalla ja ratkaisevan syötön B-pisteen nurkille antoi puolustaja Markus Västilä. Vierailijat piristyivät takaiskusta hieman, tosin tuloksetta. Hämäläisen kaappi jäi erän ainoaksi, eikä avausnäytöksessä muutamia taklauksia lukuunottamatta mitään erityisen sykähdyttävää nähty.

KooKoo kasvatti johtoaan Jan-Mikael Juutilaisen maalilla, joka syntyi toisen erän alkupuoliskolla ja myös ylivoimalla. Siniviivalta lähtenyt laukaus kimpoili ensin LeKi-vahti Zoltan Hetenyin suojuksiin, mutta kiekko ei pysynyt hallussa. Kiekko pomppi lähes maaliviivalla, kunnes Juutilainen sai mailansa väliin ja joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

- Oltiin mielestäni koko ajan pelissä mukana ja kaveri teki kaksi ylivoimamaalia, millä pääsi johtoon, että kyllä meidän alivoimapelissä on parannettavaa, analysoi Glad.

LeKi aloittaa kirinsä

Vierailijoiden keskushyökkääjä Lassi Mattila iski joukkueensa avausmaalin vielä toisessa erässä. Mattila ujutti maalin edessä pomppineen kiekon KooKoon maalivahti Kristian Järvisen patjojen välistä. Tämä maali sytytti koko lempääläläiskatrasta ja toisen erän yleisilme oli vaikkakin tasainen, vaakakuppi taipui ehkä hieman vierasjoukkueen suuntaan.

Kolmannen erän alkupuoliskolla vierailijoiden hienon pelin pelannut huippuhyökkääjä Niclas Lucenius iski illan komeimman häkin. Erittäin tarkka lämäri suoraan syötöstä upposi aivan ylänurkkaan ja toi lempääläläiset vihdoin tasoihin.

Tätä ei kuitenkaan kauaa juhlittu, sillä kotijoukkueen Mikael Kuronen iski komeasti maalin edestä joukkueensa johtoon, syöttäjinä maaliin puolustaja Jarno Lippojoki sekä avausmaalin iskenyt Aatu Hämäläinen.

- Pienestä merkkausvirheestä syntyi se kaverin ensimmäinen maali ja sen jälkeen tämä ylivoimamaali pitkän pyörityksen jälkeen. Se oli jo melkein hoidettu siinä kolmannen erän alussa, ruoti kouvolalaisten käskyttäjä Juujärvi.

- Kun pelataan yhdeksän ja puoli minuuttia, että pidät kaverin kahessa maalissa ja oot voitossa kiini niin tottakai se on hyvä suoritus, soi myös kehuja Juujärvi omilleen.

Loppu olikin sitten kouvolalaisyleisölle karmaisevaa katsottavaa. Valkopaitainen vierasjoukkue otti maalivahti Hetenyin pois maaliltaan, vaikka pelikellossa oli aikaa minuuttitolkulla jäljellä.

Tämä ratkaisu tuotti toki tulostakin, Sami Venäläinen sai ensin nakuttaa maalin kulmalta tyhjään verkkoon tasoituksen. Vain hetken päästä, pelikellon näyttäessä aikaa 59.52, KooKoon puolustaja Connor Hardowa heitti harhasyötön siniviivalle ja sankarin viitan harteilleen sai Eero Savilahti. Savilahti väänsi kiekon Kristian Järvisen seläntaakse maalinedustalta. Syöttäjiksi tähän voittomaaliin merkittiin valkopaitojen avausmaalin tehnyt Mattila sekä toisen maalin iskenyt Lucenius.

- Tasapeli sinänsä olisi ollut ihan oikeutettu tulos. Harmittaa tietysti, että meidän puolustajalle sattui tuollainen kardinaalimoka, ei kuulunut pelinkuvaan mitenkään, harmitteli oranssimustien käskyttäjä Juujärvi.

- Taitavat pelaajat pystyvät tekemään ratkaisuja vähän väsyneenäkin, kuten tuossa lopussa nähtiin. Kiitos pelaajille ja koko joukkueelle, kiitteli omiaan Glad.

» Lähetä palautetta toimitukselle