Ruuvataanko Talvisalon illassa?

MESTIS / Ennakko
Tiukkaa vääntöä on jälleen luvassa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Savonlinnan SaPKo isännöi Joensuun Jokipoikia perjantai-iltana Talvisalon jääpyhätössä. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, ei joukkueiden kohtaamisesta tule mitään virkamieskiekottelua.

Molemmilla joukkueilla on yhtä paljon sarjapisteitä, mutta Jokipojat on sarjataulukossa yhden sijan korkeammalla paremman maalieronsa turvin. Seitsemäntenä oleva kotijoukkue sai edellisestä ottelustaan Kajaanista kotiinviemisiksi yhden pisteen, kun se hävisi voittomaalikilpailun Hokkia vastaan. SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen ei ollut Kajaanissa tyytyväinen suojattiensa ensimmäisen erän otteisiin.

- Ensimmäisessä erässä oltiin hyvin pitkälti perässä. Sisäinen palo puuttui joukkueelta. Se että vastustaja tekee vielä alivoimamaalin, se ikään kuin kruunasi sen meidän erän, kommentoi Sinkkonen ottelun jälkeen.

SaPKo-valmennus varmasti teroittaa ottelun alun tärkeyttä, sillä Jokipojat yrittävät varmasti ottaa kuskin paikan heti taiston alkumetreillä. Jokipojat onnistuikin edellisessä ottelussaan kotona KooKoota vastaan saamaan salama-alun, kun se sai taottua jo ensimmäisessä erässä vakuuttavat 3-0-lukemat taululle. 

- Mieli on ihmeellinen asia. Pelin alku oli edelleen meiltä hermostunutta, mutta siinä muutamat onnistumiset rentouttivat pelaamistamme. Alusta lähtien olimme paremmalla jalalla liikkeellä, meillä oli enemmän halua kamppailla, blokkasimme laukauksia ja menimme niihin pieniin väleihin - kaikkea, mitä voittava peli vaatii. Tasonnosto edelliseen otteluun (Jukureita vastaan) verrattuna oli kova, täytyy olla ylpeä joukkueesta, päävalmentaja Mikko Haapakoski analysoi keskiviikkoista ottelua.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tunnelmaltaan kuumia ja viimeisin kohtaaminen tapahtui elokuun lopulla harjoitusottelussa, jossa nähtiin runsaasti nujakointeja ja kaksi ulosajoa. Jatkuvatko samat otteet myös perjantai-iltana?

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta on varmuudella sivussa kapteeni Anssi Virkki, joka parantelee kiekon kohdannutta jalkaansa. SaPKo saa sen sijaan takaisin puolustuslinjoille tärkeän palasen, kun Hokki-pelissä pelikiellossa ollut Iiro Vehmanen palaa kokoonpanoon.

Jokipojilta on sairastuvalla varmuudella pitkäaikaistoipilaat Janne Niva sekä Teemu Aarnio, jonka pelaaminen koko kaudella selkävaivojen takia on epävarmaa. Aleksi Elorinne on todennäköisesti pelikunnossa lähiaikoina, mutta hänen osallistumisensa illan koitokseen selviää vasta pelipäivänä.

Seuraa Heitä

Oskar Essén #71 |

Laitahyökkääjä

Ville Eskelisen rinnalle nostettu maalitykki on kärsinyt alkukauden loukkaantumisista. Tuoko paluu tutun sentterin vierelle maalijyvän kohdilleen?

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Jokipoikien ykkösnyrkkiin Mikael Ruohomaan ja Sami Blomqvistin rinnalle nostettu nuori Kärppä-laina on ihastuttanut ennakkoluulottomilla otteillaan. Jatkuvatko hyvät otteet myös vieraskentällä?

» Lähetä palautetta toimitukselle