Peliitat rankaisi LeKin hirveistä virheistä

Roope Westerman pelasi miehekkään ottelun Peliittojen alakerrassa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat ja LeKi kamppailivat revanssiviikonlopun toisessa osaottelussa tasaväkisissä merkeissä. Kotijoukkue näytti jo menneen menojaan johtaessaan ottelua 4-0, mutta vierailijat värkkäsivät ottelusta vähintään ottelulipun arvoisen jännitysnäytelmän. Päätössummerin soidessa tulostaululla komeili 4-3(2-0, 2-2, 0-1) -lukemat .

- Taas sama laulu, niinkuin eilen ja edellisissä peleissä. Jäädään takaa-ajajiksi, tulee hirveitä virheitä ja ollaan kiekon kanssa vaarallisempia itsellemme kuin vastustajalle. 4-0:sta on vaikea lähteä nousemaan, vaikka usein lauottiin tolppaan tai ylärimaan, voivotteli saukkopaitojen päävalmentaja Jarkko Glad.

LeKillä tosiaan oli rutkasti epäonnea matkassaan. Rimalaukauksia ei pystynyt ottelun aikana laskemaan enää yhden käden sormilla, ja kaiken kukkuraksi lempääläisiltä hylättiin maali pelin ensiminuuttien aikana. Maalin hylkäykseen oli tällä kertaa kuitenkin aihetta, vaikka paitsiovihellys tulikin turhan myöhässä kiekon ollessa jo maalissa.

Ottelun ensimmäinen maali sai alkunsa aivotärähdyksestä toipuneen Marko Rairaman rohkeasta kiekon ylöstuonnista, jonka mies kruunasi komealla syötöllä Christian Silfverille. Silfverillä oli helppo työ ohjata kiekko maaliin, eikä sivuttaisliikkeestään myöhässä olleella Zoltan Hetenyillä ollut juurikaan mahdollisuuksia torjua ohjurikiekkoa.

Maalivahtipeli oli läpi ottelun luokattoman huonoa. Antti Rautiola isäntien maalilla torjui kohtuullisen hyvin, mutta tänään tolpat pelastivat peliittavahdin täydeltä nöyryytykseltä. Tapparan sopimusmaalivahti Hetenyitä sen sijaan ei uskoisi Liiga-maalivahdiksi, ellei tietäisi asiasta.

Peliitat yritti masentaa saukkopaidat

Peliitat iski illan toisen maalinsa ylivoimalla, kun Jani Keinänen kiepsautti kiekon maalin takaa Joonas Alanteelle, joka onnistui sutimaan kiekon Hetenyin haarovälistä verkon perukoille. Toinen syöttöpiste merkittiin Joni Isomäelle.

Toisen erän alkuun LeKi sai jo sievoista mylläkkää aikaiseksi Peliittojen kenttäpäätyyn, mutta ainoastaan maalit jäivät puuttumaan. Peliitat sen sijaan iski erän ensimmäisestä tilanteestaan pelin jo 3-0, kun Mikko Lahtelan komea veto b-pisteeltä ylänurkkaan yllätti Hetenyin kolmannen kerran.

Neljännen maalin kotijoukkue iski alivoimalla Rairaman uurastaessa yksinään LeKin puolustusalueella ja painoi kiemuroidensa päätteksi kiekon maaliin. Toisen erän loppua kohden pelin hallinta siirtyi LeKille, eikä Petri Karjalainen ollut täysin tyytyväinen ominsa peliin.

- Toinen erä etenkin loppua kohden meillä oli hankaluuksia. LeKi painoi ja meillä oli hankaluuksia päästä kiekon kanssa organisoituihin hyökkäyksiin. Kaiken lisäksi (Ville-Matti) Koponen loukkaantui ja meillä on tällä hetkellä neljä sentteriä lasaretin puolella, niin siinä on kyllä oma haasteensa tuohon peluuttamiseen, Karjalainen totesi.

LeKi nousi mukaan taistoon rattoisaan

Otto Räty rikkoi Rautiolan kuparisen onnekkaalla propelikiekolla viitisen minuuttia Rairaman maalin jälkeen. Peliitat oli menettänyt pelin hallinnan tässä vaiheessa täysin LeKille, mikä pakotti Karjalaisen kutsumaan suojattinsa aikalisälle. Huilitauko ei juurikaan vaikuttanut punapaitojen otteisiin, sillä LeKi kutisti kotijoukkueen johdon puoleen Eero Savilahden kovalla rannevedolla muutama minuutti ennen erätaukoa.

Henri Manninen pääsi testaamaan kikkojensa toimivuutta rangaistuslaukauksen merkeissä kolmannen erän ehtoopuolella, mutta tällä kertaa unkarilaisvahti veti pidemmän korren.

LeKin onnistui kaventaa peli vielä 4-3 ylivoimalla joukkueen pelatessa ilman maalivahtia, mutta sitä lähemmäs Peliitat ei vieraitaan enää päästänyt. Revanssiviikonloppua voidaan muistella Peliitta-leirissä lämmöllä, mutta saukkopaidat sen sijaan uivat vaarallisen syvissä vesissä. Voittonsa myötä Peliitat on enää pisteen päässä lempääläisistä, eikä SaPKokaan vaani vesipetoja kuin kolmen pisteen takaa.

Ensi viikolla molemmilla joukkueilla on ainoastaan yksi ottelu. LeKi matkustaa JYP-Akatemian vieraaksi ja Peliitat kohtaa SaPKon kotonaan.