Toiveissa kalavelkojen maksua Heinolassa

MESTIS / Ennakko
LeKi ei osunut perjantaina rankkareissa, mutta yksi yö kaiken muuttaa voi.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Heinolan Peliitat ja Lempäälän Kisa kohtasivat perjantaina Lempäälässä revanssiviikonlopun ensimmäisessä osassa. Revanssihengen mukaisesti LeKi lähtee maksamaan kalavelkoja lauantaina hävittyään heinolalaisille voittolaukauksilla.

Kun puhutaan revanssista, on LeKillä kovat näyttöhalut Peliittoja vastaan. Noin vuosi sitten juuri revanssiviikonloppuna LeKi hävisi Peliitoille ja sarjataulukon hännille juuttuneen seuran valmentaja Marko Keskinen laitettiin syrjään. Tilalle astui Miikka Kuusela.

Peliitat on muutenkin ollut aina lempääläisille hankala pala. Viime kauden viimeisessä runkosarjaottelussa heinolalaiset sysäsivät voitollaan Kisalle playoff-vastustajaksi Jukurit, jolta tuli tunnetun kovaa kyytiä.

Revanssihenkeä Peliittojen kopista löytyy ainakin Moses Mustosella sekä Risto Mattilalla. Molemmat ovat entisiä Kisan pelaajia, joten näyttöhaluja varmasti riittää. Useasti miehet ovatkin olleet parhaimmillaan juuri LeKiä vastaan.

Kokoonpanot pysynevät ennallaan perjantaihin nähden. LeKillä perjantaina pelaavaan ryhmitykseen nousi vain tunteja ennen kiekon pudottamista loukkaantumisista kärsinyt Toni Niemi, joka paikkasi Aleksi Oreniusta. Maalilla LeKillä jatkanee Jarno Laitinen, sillä perjantaina luukkua availi Tappara-juniori Ville Nieminen, jonka kokonimikaima taistelee seuran liigajoukkueessa.

Peliitoilla on Pelicansista apuna nuori tšekkipakki Stepan Jenik. Maalilla nähtäneen Lempäälässä hyvän pelin pelannut Antti Rautiola, ellei valmennusjohto päätä lepuuttaa häntä. Pelaajista seurantaan kannattaa laittaa erityisesti Mestis-syksyn yksi sensaatioista Joonas Alanne sekä Lempäälässä rankkarit ratkaissut Tuukka Rajamäki.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina ailahtelevasti ja niinpä kolme pistettä olisivat erityisen makeita lauantai-illan päätteeksi. Peliitat on pystynyt voittamaan kaksi kertaa peräkkäin tällä kaudella kahdesti, molemmat alkukaudesta. LeKi puolestaan ei ole kertaakaan pystynyt voittamaan seuraavaa peliä, jos edellinen on venynyt voittomaalikilpailuun asti.

Eilisellä voitolla Peliitat nousi aivan Kisan tuntumaan sarjataulukossa, ja niinpä lauantain pelin arvo vain nousee kohisten.

Seuraa Heitä

Tuukka Rajamäki #24 |

Keskushyökkääjä

Avauskohtaamisessa maali ja kaksi rankkariosumaa sekä ottelun ratkaisijan viitta. Pystyykö hän pitämään tehonsa nukutun yön yli?

Atte Mäkinen #20 |

Puolustaja

Nuorukainen tarvitsee vielä vääntövoimaa, mutta on kiekollisesti laadukas ja pelirohkea lupaus. Jos jatkaa Toni Niemen parina, saa arvokasta oppia.

» Lähetä palautetta toimitukselle