SaPKo otti maistuvan revanssin

MESTIS / Raportti
Voitto maistui pässipaidoille.
Kuva © Antti Varonen
Pitkän matkan Kajaanista Savonlinnaan revanssiviikonlopun toista kamppailua varten matkanneet SaPKo ja Hokki pelasivat lauantaina perjantaista poiketen äärettömän tasaisen ottelun. Lopulta SaPKo onnistui kääntämään ottelun kolmannessa erässä itselleen ja otti niukan 3-2-kotivoiton.

Avauserässä SaPKo oli pelillisesti niskan päällä – ainakin näennäisesti. Kotijoukkueen pitkät myllytykset hyökkäyspäässä olivat kuitenkin tehottomia, eikä maalin eteen menijöitä tuntunut löytyvän millään.

— Ainoat piirrokset jäähän Hokin maalin lähelle tuli, kun linjuri kävi hakemassa sieltä kiekon, tiivisti päävalmentaja Janne Sinkkonen SaPKon hyökkäyspelaamisen avauserässä.

Kun niskan päällä ollut SaPKo ei tehoja löytänyt, näytti Hokki perjantain tapaan maalinteon mallia. Savonlinnalaisten maalia vartioinut Jani Kautto jäi täysin voimattomaksi, kun Pasi Kouvalaisen laukaus painui tarkasti etuyläkulmaan.

Vielä avauserässä pelissä ei ollut kunnolla vauhtia bussimatkan Kajaanista painettua ilmeisesti kummankin joukkueen jalkoja. Yhtään rangaistusta ei erässä nähty, ja taukoa lähdettiin viettämään Hokin 0-1-johdossa.

Toisessa erässä pelin tempo nousi selkeästi, ja samalla alkoivat myös verkot heilua. Ensin onnistui toista Mestis-otteluaan pelannnut Petja Summanen, joka upotti ensimmäisen Mestis-maalinsa ylivoimahyökkäyksestä ahneelle maalintekijälle tyypillisellä ratkaisulla upottamalla kiekon itse etukulmaan, kun erää oli pelattu viisi minuuttia.

— Toinen Mestis-peli ja heti maali. Summanen näytti sellaista tasoa, että päävalmentaja oli aivan täysi idiootti, kun lähetti alkukaudesta Suomi-sarjaan pelaamaan, virnuili Sinkkonen pelin jälkeen.

Summanen sai maalista vain lisää itseluottamusta ja oli ehkä jopa SaPKon paras hyökääjä loppupelin aikana. Hokki meni kuitenkin uudelleen johtoon 33 minuutin kohdalla Miska Humalojan jäänuoliaisen yllätettyä Kauton.

Mikko Nuutinen ei kuitenkaan tästä pitänyt, vaan tasoitti pelin 2-2:een reilu minuutti Humalojan osumasta. Anthony Guttigin kampituskakkosta ehti kulua vain kahdeksan sekuntia, kun Mikko Nuutinen sai kiekon viivaan ja laukoi tarkan ranteen pienikokoisen Hokki-vahti Teemu Seppäsen vartioiman maalin yläkulmaan.

Yllättävä ratkaisija

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli liuta maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui, ja molemmat vaihtopenkit saivat vuorotellen repiä epäuskoisena hiuksia päästään maalintekopaikkojen kuivuessa kasaan.

Lopulta ratkaisija löytyi hieman oudommalta taholta, kun harvemmin maalintekijätilastoissa komeileva kapteeni Anssi Virkki laittoi selännemäisellä rannelaukauksella kiekon ylähyllylle ja vei SaPKon ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 51.57.

Johto myös piti loppuun asti, vaikka Hokki pääsi vielä kokeilemaan kertaalleen ylivoimaa ja viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia. Näin SaPKo nappasi henkisesti todella ison voiton perjantaisen nöyryytyksen jälkeen.

— Tasainen pelihän se oli. Tyytyväinen olen siihen, kuinka hyvin pakisto suoriutui tänään, puolustettiin helvetin jämäkästi. Vaikka SaPKolla oli painostusjaksoja, pystyimme pitämään pelin kulmissa. Hyökkääjien osalta ei tänään oltu yhtä hyviä, kertoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

— SaPKon ensimmäisessä maalissa annettiin ylihyökkäämisellä 4-2-hyökkäys SaPKolle, ja se oli meidän ykköskentälle jo toinen samassa pelissä. Tavallaan sama ongelma, jonka kanssa ollaan jo aiemminkin painittu, eli suorissa hyökkäyksissä vastustajan pelaajien merkkaaminen oli jälleen ongelma. Yleisilmeeseen oli kuitenkin tyytyväinen.

Summerin soidessa savonlinnalaispenkiltä kuuluneet voimasanat ja tuuletukset kertoivat kuinka paljon voitto merkitsi joukkueelle.

— Erittäin ylpeä olen joukkueesta. Pystyttiin repimään voitto, vaikka miehiä oli paljon sairastuvalla. Saatiin tähän se kaivattu kasvojen pesu, päätti Sinkkonen.

Keskiviikkona 6.11. SaPKo matkaa Heinolaan, kun taas Hokki isännöi Jukureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle