K-Vantaa voittoon jalkapallolukemin

MESTIS / Raportti
JYP-Akatemia oli syypää lohipoikien hymyyn.
Kuva © Samppa Toivonen
Vantaalla kohtasivat kaksi ailahdellen kautensa aloittanutta joukkuetta. Tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena seikkaileva K-Vantaa on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan puolet, kun taas JYP-Akatemia on voittanut vain kaksi.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet vantaalaisille vaikeita. Lohipojat ovat poistuneet Akatemian käsittelystä voittajina vain kaksi kertaa viimeisestä kymmenestä pelatusta ottelusta. Asetelma on kuitenkin alkaneella kaudella erilainen. K-Vantaa on kohentanut pelaamistaan huimasti ja on kotijäällä erittäin varteenotettava vastustaja, jolta ei helppoja pisteitä ole tiputettavissa.

Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa ensimmäisessä erässä, mutta varsinkin Akatemian ylivoima oli hätiköityä. K-Vantaan ylivoimasta huomasi, että sitä on tullut harjoiteltua paljon. Pelin avausmaali nähtiin aivan ensimmäisen erän lopulla, kun Riku Pitkänen iski kiekon ylivoimalla maaliin Oula Palven poikkisyötöstä siirtäen Akatemian 0-1-johtoon. Hurrikaaniryhmän johto ei kestänyt kuitenkaan kauaa. Aleksi Mustonen pääsi iskemään pelin tasoihin rangaistuslaukauksella, kun peliä oli vain muutama kymmenen sekuntia jäljellä.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Aleksi Rekonen iski K-Vantaan voittomaalin. Erän lopulla tunteet kävivät molemmin puolin kuumina ja jäähyjä jaettiinkin puolin ja toisin. Akatemian Jacub Ferenc sai pikkukakkosen lisäksi kymmenen minuutin henkilökohtaisen rangaistuksen. Lohipaitojen Kalle Moisio sen sijaan sai 2+2-rangaistuksen. Micke Åsten antoi oman osansa peliin hämmentämällä jyväskyläläisten kuvioita aika ajoin. Åsten tuntui pääsevän hyvin Akatemian pelaajien ihon alle, sillä iskuja ja poikittaisia mailoja jaeltiin pelin edetessä.

Kolmas erä jatkui ensimmäisen ja toisen erän tapaan erittäin tasaisena ja päästä päähän aaltoilevana. Ottelu oli siinä mielessä erikoinen, että kumpikaan joukkue ei varsinaisesti hallinnut ottelua missään vaiheessa toista joukkuetta enempää. Kolmas erä jäi maalittomaksi ja K-Vantaa voitti ottelun lukemin 2-1. Revanssiviikonlopusta molemmat joukkueet voittivat oman kotiottelunsa.

K-Vantaa matkustaa tulevan viikon keskiviikkona Vaasan Sportin vieraaksi, kun taas Akatemian vastustajaksi asettuu LeKi.

» Lähetä palautetta toimitukselle