Peliittojen KeuPa-kurimus jatkuu yhä

MESTIS / Raportti
KeuPan Teemu Huttu iski keskiviikkona ratkaisun jatkoajalla.
Heinolassa oli keskiviikkona ohjelmassa Mestiksen jumbomittelö, kun ennen iltaa viimeisenä ollut Peliitat isännöi yhdeksännellä sijalla olevaa KeuPaa. Kohtaaminen oli joukkueille jo kauden neljäs keskinäinen ja keuruulaiset olivat vieneet tylysti kaikki aiemmat taistot nimiinsä.

Ottelu oli ehdottoman tärkeä kummallekin, sillä vierasjoukkueella oli ennen kamppailua pudotuspelipaikkaan matkaa vain kolme pistettä. Peliitat oli puolestaan jäänyt kahdeksannesta sijasta viisi pistettä ennen jumbotaistoa.

Jumbopeli sai vaisun alun

Ensimmäisen kaksikymppisen aikana ei varsinaisesti koettu mitään suurta kiekkojuhlaa. Sarjanousija oli jonkin verran aktiivisempi hyökkäyspäässä, mutta kotijoukkueen tuki ja turva Antti Rautiola oli maalillaan hyvässä iskussa.

Melko tasapaksussa erässä nähtiin kaksi maalia, kun Peliittojen Roope Elimäki kiskaisi isännät ylivoimalla johtoon viiden minuutin kohdalla kauden yhdeksännellä osumallaan. Vähän ennen summerin törähdystä Emppu Pulliaisen alivoimamaali kuitenkin tasasi puntit erätauolle lähdettäessä.

Osuma syntyi isäntäjoukkueen karmean kiekonmenetyksen jälkeen. Pikkumustan karvanneella Matias Kiiskisellä oli helppo työ syöttää peliväline parhaalla laukaisupaikalla odottaneelle Pulliaiselle.

Toinen erä sekavaa kiekkoa - Peliitoilla muutama tilaisuus

Jos taistelun ensierä oli vaisu, niin toinen periodi oli varsin sekavaa peliä. Joukkueiden viimeistelypeli oli vaisua hyökkäyksien ajautuessa puolin ja toisin laitoihin.

Erän parhaat maalintekosaumat siunaantuivat Peliitoille. Ensiksi kotijoukkueen Mikko Lahtela polki yksin läpi, mutta TPS:ssä tällä kaudella Liigaa pelannut Kristian Järvinen piti kuitenkin mainiolla torjunnallaan vieraat tasoissa.

Tämän jälkeen erän puolessa välissä isännillä oli etsikkoaikansa, kun se sai hetken aikaa pelata kahden miehen ylivoimaa. Lopulta KeuPa selvisi tukalasta tilanteesta tiiviin alivoimapelin ja Järvisen ansiosta.

Ensimmäisen erän aikana keuruulaismiehistö oli siis väkevämpi hyökkäyspelissä. Toisen kaksikymppisen aikana heinolalaiset kuitenkin hyökkäsivät rohkeammin, mutta KeuPan vankka alakerta esti kotijoukkueen maalien syntymisen. Myöskään vierasjoukkue ei saanut limppua häkkiin, joten toiselle tauolle lähdettiin 1-1-tilanteesta.

Kolmas erä ei tuonut ratkaisua

Päätöserän alkuun keuruulaisnippu tuli vahvasti ampuen jokaisesta paikastaan kohti Rautiolan maalia. KeuPa on ollut vahva otteluiden ratkaisuhetkillä, ja sama laulu jatkui myös keskiviikkona. KeuPa-puolustaja Valtteri Parikka pyssytti vierailijoille ylivoimalla 2-1-johtomaalin kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Osuman jälkeen KeuPa oli kuskin paikalla joukkueen hallitessa peliä, mutta Joona Monton survoma 2-2-tasoitusmaali syntyi kuin tyhjästä ja koitos venyi jatkoajalle. KeuPa ei osumasta juurikaan hätkähtänyt, vaan oli sen jälkeenkin isäntiä hieman aktiivisempi joukkue.

KeuPa iski lähelle pudotuspelipaikkaa

Jatkoajan puhuttavin hetki oli, kun Peliittojen kultakypärä Christian Silfver kaadettiin selkeässä maalintekopaikassa. Tästä ei tuomittu jäähyä, ja syntyneen vastahyökkäyksen jälkeen KeuPalla oli sauma laittaa taistolle lopullinen niitti. Rautiolan vankat otteet kuitenkin jatkuivat lähes jatkoajan loppuun saakka.

Lopulta ratkaisuksi muodostui keskiviikkona hyvällä jalalla liikkeellä olleen Teemu Hutun osuma. Keuruulaisten kapteeni Taneli Maasalo vapautti ykkösketjun oikean laiturin läpi ja Huttu pisti kiekon varmasti rysään. Jatkoaikavoiton myötä sarjanousija on enää pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Sarjajumbona jatkava Peliitat pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se isännöi SaPKoa. KeuPan taival puolestaan jatkuu erittäin tärkeällä pelillä pääkaupunkiseudulla, kun sarjassa kahdeksantena majaileva Kiekko-Vantaa saa keuruulaiset vieraakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle