Jumbokoitos Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Antti Rautiolan vireestä riippuu tänään paljon.
Kuva © Kiia Aha
KeuPa saapuu Heinolaan testaamaan Peliittojen ketsuppipullon korkin pitävyyttä. Maalijyvän viime otteluissa löytänyt kotijoukkue janoaa ensimmäistä voittoaan sarjatulokkaasta. Myös heinolalainen kotiyleisö on löytänyt tiensä hallille ja ottaa varmasti roolia keskiviikon koitoksessa.

Peliittojen ja sarjatulokas KeuPa HT:n kauden kaikki kohtaamiset ovat päättyneet KeuPan voittoon. Keskiviikon kotijoukkue onkin tosipaikan edessä, sillä illan vierailija saapuu Heinolaan viimeistä kertaa tällä kaudella. Mikäli KeuPan voittaminen kotikulmilla kiinnostaa Peliittoja, on otteiden myös parannuttava edellisestä kohtaamisesta rutkasti.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen kaltainen nyhjääminen ei toivottavasti tule toistumaan. Ottelu oli paikoin käsittämätöntä kiekon siirtelyä, ja lopputulos 0-1 kertookin kaiken oleellisen ottelun kulusta.

Vierailijat vireessä

Illan vierasjoukkue on napsinut pisteitä mukavasti viime otteluista. TPS:stä lainalla toistaiseksi oleva Kristian Järvinen on ollut loistava lisä joukkueen maalinsuulle, ja hän on myös ajoittain antanut KeuPalle voiton avaimet torjumalla lähes kaiken mahdollisen.

Toisaalta myös maalinteko on onnistunut kohtuullisesti, tai ainakin riittävästi. Keupa on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussa keskimäärin 3-4 maalia, kun vastaava luku sitä edeltävissä otteluissa oli yksi.

Edellisestä ottelussa KeuPa suoritti ilmiömäisen kirin, kun Hokki kaatui lopulta 4-3. KeuPa onkin osoittanut varsinaista taistelumieltä ensimmäisen Mestiskauden otteluissaan. Nähtäväksi jää, riittääkö vierasjoukkueen hyvä vire ja uusi vahvistus Lukon Antti Jaatinen Peliittojen kaatoon illan koitoksessa.

Kotijoukkueella kulkee

Sarjan jumboksi jälleen valahtanut Peliitat on parantanut otteitaan erittäin paljon. Ennen joulua alkanut onnistumisten sarja on tuonut joukkuetta yhä lähemmäs pudotuspeliviivaa. Kun matkaa kahdeksanteen joukkueeseen oli parhaimmilla 11 pistettä, on sitä tällä hetkellä enää viisi.

Peliitat saa kaivattua vahvistusta puolustukseen, kun Miika Franssila saapuu loppukaudeksi joukkueen rosteriin. Franssila on HPK:n junnumyllyn kasvatti, ja on pelaanut alkukauden TUTOn riveissa tehoin 0+3=3.

Peliitat saa myös todennäköisesti kokoonpanoon tällä viikolla Roni Rukajärven, joka kärsi pitkähköstä loukkaantumisesta. Rukajärven pelaaminen illan koitoksessa on toki vielä epävarmaa. Lasaretin puolella on myös Vaasan Sportista lainalla oleva, Peliitoissa lähes koko kauden pelannut Michal Kristof.

Mikäli Peliittojen maalivahtipeli on samalla tasolla kuin viime otteluissa, on kotijoukkueella kaikki mahdollisuudet juhlia kauden ensimmäistä voittoaan KeuPasta.

Seuraa Heitä

Joona Monto #91 |

Keskushyökkääjä

Maalijyvän löytänyt aktiivinen hyökkääjä on ratkaissut tilanteita muutaman kerran todella hienoilla yksilösuorituksilla. Tänään niitä taas tarvitaan.

Antti Kauppila #42 |

Puolustaja

Ex-Peliitta joka palasi Suomeen Itävallassa vietettyjen vuosien jälkeen. Nostaako muutama tuttu naama vastustajan penkillä näyttöhalut pintaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle