Huikea taidonnäyte toi LeKille täyden pistepotin

MESTIS / Raportti
Roope Ranta sai viimeistellä LeKin voittomaalin Markus Jokisen unelmasyötöstä.
Kuva © Kiia Aha
Lempäälän perjantai-ilta tarjosi tasaisen ja vauhdikkaan jääkiekko-ottelun, jossa sattui ja tapahtui niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

LeKi marssitti perjantai-illan koitokseen mielenkiintoisen tuttavuuden, kun kokenut Mika Noronen luisteli kotijoukkueen tolppien väliin. Noronen pelasi koko ottelun rauhallisin ammattimiehen ottein, vaikka paikoin "Nortilla" oli vaikeuksia saada kiekkoja liimattua. Päävalmentaja Juha Juujärvi oli mielissään konkarin sisääntulosta.

− Ensimmäinen peli pitkään aikaan, joten lähtökohdat huomioiden sisääntulo oli hyvä. Maalivahtiosastomme on kunnossa loppukautta ajatellen.

Itse ottelu alkoi kovavauhtisena, mutta kummaltakin joukkueelta tuntui puuttuvan hyökkäyspelaamisen punainen lanka. Tämä näyttäytyi välillä hallitsemattomana kohnottamisena ja omia aikojaan kaatuiluna. 

Avauserän edetessä Jukurit otti pelillisen otteen, ja ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun hyökkäysalueen painostuksen jälkeen Jarno Pavén löysi Oula Palven b-pisteiden välistä. Palveen rannelaukaus painui helpohkosti Norosen kainalosta verkon perukoille. 

Kurinalainen LeKi lopulta vahvempi

− Jukureiden kaltaista hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan on vaikea löytää mitään taktisia hienouksia. Olen kuitenkin tyytyväinen, että saimme heidät pidettyä vain yhdessä maalissa. Tämä oli mielestäni parasta peliä, mitä olemme heitä vastaan tällä kaudella esittäneet, iloitsi LeKi-käskijä Juujärvi.

Toinen erä ei tuonut ottelun kuvaan suuria muutoksia. Erän maukkain pala nähtiin, kun kotijoukkueen Matias Simontaival taklasi voimalla Jukurien pelaajaa vaihtoaitioiden edustalla. 

Taklauksen jälkimainingeissa peli muuttui asemasodaksi ja puolin ja toisin melkoiseksi huitomiseksi Jukureiden kuitenkin hallitessa kiekkoa.

Toisessa erässä nähtiin myös erikoinen episodi, kun LeKi-vahti Noronen yritti puuttua peliin maalinsa taustalla, mutta menetti tilanteessa mailansa. Jukurit painosti lähes minuutin LeKi-alueella, mutta Noroselle ei työvälinettä käteen takaisin saatu. Kotijoukkueen onneksi Jukurit ei päässyt koettelemaan mailatonta Norosta.

Kolmas erä alkoi LeKin kannalta herkullisesti, kun Jukurien kiekonmenetyksen jälkeen kiekko kulkeutui maalin edustalle Valtteri Järviluomalle, joka uitti jäätä pitkin tärkeän tasoitusmaalin.

− Meillä oli alla hieno voitto KooKoosta, mutta emme osanneet käsitellä sitä oikein. Sen seurauksena tänään pelasimme yhdein kauden heikoimmista peleistämme, valitteli Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

Jukureiden taivas musteni vajaat neljä minuuttia ennen loppusummeria, kun LeKin paras pistemies Markus Jokinen niputti koko mikkeliläispuolustuksen, ja siirsi kiekon tyhjään tilaan Roope Rannalle, joka sai sivaltaa kiekon rauhassa vastustajan verkkoon. 

− Pelasimme tänään kurinalaisesti, ja se riitti voittoon. Voittomaali oli liigatason taidonnäyte, kun Jokinen syötti selkänsä takaa Rannalle maalipaikan, hehkutti Juujärvi suojattiensa ratkaisua.

Lehdistötilaisuudessa joukkueiden päävalmentajille syntyi sanaharkka, kun Jukurien päävalmentaja Pennanen keskeytti LeKin Juujärven puheenvuoron. Maalivahtien liikkuminen Liigan ja Mestiksen välillä siirtotakarajan umpeutumisen jälkeen herätti erimielisyyttä päävalmentajissa. 

Jukureiden kausi jatkuu heti lauantaina, kun joukkue isännöi SaPKoa. LeKin taival jatkuu ensi viikon keskiviikkona, kun se kohtaa Jukurit uudelleen. Keskiviikkona mitellään Jukureiden kotikaukalossa Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle