Valoa tunnelin päässä - Kiekko-Vantaa hassutteli KeuPan nurin

Aleksi Järvinen takoi tehopisteet 4+1 perjantaina Tikkurilassa.
Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa Kiekko-Vantaa ja KeuPa ottivat mittaa toisistaan. Pudotuspelien kannalta elintärkeässä pelissä vantaalaiset olivat paljon keuruulaisia edellä. Loppunumerot 8-2 kertovat iltapuhteesta varsin osuvasti.

Kiekko-Vantaa kohenteli asemiaan kevään pudotuspelejä silmällä pitäen. Joukkue venyi maukkaaseen 8-2-voittoon KeuPaa vastaan perjantaina Tikkurilassa. Ottelun tähdeksi nousi ensimmäistä kauttaan Mestiksessä pelaava Aleksi Järvinen. Lohipaita merkkautti itselleen neljä maalia ja yhden maalisyötön.

Keuruulaisten pääkäskyttäjä Jussi Tupamäki ei löytänyt varsinaista syytä huonosti menneeseen peliin, vaan arvioi varovaisesti tunnelmia.

− En sitten tiedä, onko kyseessä ylikuormitus pelaajilla vai mistä on kyse. Meillä on mennyt niin monesti tärkeät pelit huonosti, että jotakin pitää keksiä, Tupamäki kuvaili.

Kiekko-Vantaan luotsi Jami Kauppi oli silminnähden iloinen Järvisen panoksesta illan ottelussa.

− Pidimme ottelupalaverin jäällä. Valmentajat olivat poissa kaukalosta ja pukukopista. Pelaajat saivat hoitaa itse valmistautumisen. Täytyy nostaa esiin Järvisen neljä maalia. Se on paljon näissä ympyröissä, Kauppi totesi.

Kiekko-Vantaa oli hereillä

Kiekko-Vantaa aloitti rytinällä ja vauhdilla. Pian joukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla, kun Teemu Huttu otti KeuPalle kaksiminuuttisen. Kiekko-Vantaan erikoistilanne kuivui kokoon. Laukauksia ei saatu piipusta ulos ja sihti oli hieman haussa.

Ajassa 3.37 Kiekko-Vantaan Sami Mikkonen täräytti vantaalaiset 1-0-johtoon Valtteri Heikkilän syötöstä. Ketsuppipullo oli avattu ja lisää seurasi, kun ajassa 10.55 Järvinen osui ensimmäisen kerran. Syöttäjinä olivat Nico Nurmikanta ja Samuli Valvisto.

KeuPalla oli vaikeuksia avata peliään ja päästä kontrolloituihin hyökkäyksiin. Kiekko-Vantaan ykkösketju Järvinen-Valvisto-Edgar Lukjanov pelasi mainiosti, ja se oli nyt Kaupin mieliksi varsin tehokkaalla tuulella.

Ensimmäisen erän loppupuolella Kiekko-Vantaa teki maalin, joka periaatteessa katkaisi KeuPan selkärangan. Tilanteeksi 3-0 iski Moses Mustonen, joka kiitti Mikkosta hyvästä syötöstä ja maalasi lohipaidat karkumatkalle.

Samalla kun Kiekko-Vantaa juhli maalia, Tupamäki vaihtoi maalivahtia. Maalinsuulle luisteli Petri Pitkänen.

Vantaalle suurin osa aloituksista

Toinen erä ehti vanheta minuutin verran, kun Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen otti jäähyn koukkaamisesta. Jäähyn lopussa KeuPan puolustus uinahti, ja Järvinen pääsi laidalta läpiajoon. Hän harhautti KeuPan maalivahti Pitkäsen ja siirsi kiekon maaliin vieden kotijoukkueen jo 4-0−johtoasemaan.

Sininutut olivat parempia aloituksissa. Toiseen erään lähdettäessä Kiekko-Vantaa oli voittanut aloitukset 56 prosentin tehokkuudella. Joukkueen esityksessä näkyi, että miehet olivat päässeet harjoittelemaan valmiilla kokoonpanolla, eikä uusia kasvoja tullut sitä sotkemaan.

Erityisesti vantaalaisten omat kasvatit pelasivat vaikuttavasti. Muun muassa puolustaja Arttu Savaloja pääsi pelaamaan niin yli- kuin alivoimallakin. Kaiken kukkuraksi hän laukoi usein, mutta tällä kerralla epätarkasti.

KeuPa heräsi peliin mukaan vasta ottelun puolivälissä. Keuruulaisten syötöt osuivat paremmin omille ja pelaajat jaksoivat painaa ja kahvata kulmissa irtokiekoista. Keskisuomalaisia ei käy arvosteleminen yrittäjyydestä. Joukkue oli sitkeä, mutta palkintoa ei tullut.

Kadonnut peli-ilo löytyi sittenkin

Kiekko-Vantaan tekemisestä on syytä havaita, että joukkue löysi peli-ilon pitkän tappioputken päätteeksi. Vaikka mukana oli kymmenkunta omaa A-junioria, joukkue pelasi kypsästi ja hyvin johtoasemassa.

Ajassa 41.31 Kiekko-Vantaan Mielonen heitti kiekon katsomoon ja lähti jäähyaitioon. Lohipaidat eivät murehtineet jäähyä, vaan pelasivat rohkeaa alivoimapeliä. Järvinen sai kuin lahjaksi kiekon itselleen ja purjehti maalille tehden tilanteeksi 6-0.

Viimeistään tuossa vaiheessa KeuPan selkäranka oli murtunut. Vieraat pääsivät kuitenkin maalin makuun, kun Valvisto otti jäähyn huitomisesta. KeuPan Jussi Viitanen kaunisteli lukemia ylivoimalla 6-1:een.

KeuPa pelasi varsin tarmokkaasti, mutta ratkaisut eivät olleet tarpeeksi hyviä.

Ottelun tempo laski ottelun loppupuolella huomattavasti, mutta vantaalaisten syötöt olivat tällä kerralla varsin napakoita ja tarkkoja.

Loppupeli olikin sitten summerinsoittoa vailla taputeltu. Neljännen maalinsa ottelussa Järvinen teki, kun jäljellä oli enää kolmisen minuuttia peliaikaa. Janne Juutinen lisäsi murskajaisia tekemällä maalin ja tilanteeksi 8-1. KeuPa teki vielä kavennuksen, mutta se oli laiha lohtu keskisuomalaisille.

Seuraavaksi joukkueet pelaavat lauantaina, jolloin Kiekko-Vantaa matkustaa JYP-Akatemian vieraaksi. KeuPa isännöi KooKoota vastaan Keuruulla.