TUTO vei voiton kolmatta kertaa peräkkäin savonlinnalaisten kotikentällä

MESTIS / Raportti
TUTOlla oli juhlimisen aihetta perjantaina.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja TUTO ovat ottaneet mittaa toisistaan nyt kolmesti Savonlinnassa ja jokainen näistä kamppailuista on päättynyt turkulaisten voittoon. Vasta toiseen erään herännyt SaPKo ei saanut enää otettua kiinni kolmen maalin johtoasemaan päässyttä TUTOa.

Savonlinnalaisille TUTO on jo tuttu joukkue, eikä kilpakumppanin kohtaaminen ole sujunut kotijoukkueen puolelta kovinkaan hyvin, sillä TUTO on voittanut kaksi aikaisempaa ottelua SaPKon kotikentällä.

Samaa kaavaa seuraten alkoi ottelu turkulaisten voimakkaalla painostuksella, samalla kun isäntien pomppukiekot päätyivät jatkuvasti vastustajan lapaan.
TUTOn vauhti ja vahvuus näkyivät maaleissa, joita turkulaiset saivat ensimmäisessä erässä kolme kappaletta. SaPKon tasoitusmaalia ei pitkin juhlittu, eikä isäntien vauhti riittänyt vierasjoukkueen perässä pysymiseen.

Ensimmäistä erää oli tuskin mennyt puoliakaan, kun SaPKo otti aikalisän, jolloin päävalmentaja Janne Sinkkonen huusi kovaäänisesti vaihtoaition ääreen kokoontuneille pelaajille.

Pässipaitojen täyskäännös tyssäsi TUTOn vastahyökkäyksiin

Toisessa erässä oli SaPKon peli saanut täyskäännöksen. Peli lähti pyörimään, mikä tarkoitti sitä, että vierailijat joutuivat puolustamaan lähes koko ajan. TUTOn yksittäiset hyökkäykset sekoittivat hyvin liikkeelle lähteneen toisen erän, niinpä taululle ilmeistyivät numerot 1-4.

Hyökkäyspelin vihdoin kulkemaan saanut SaPKo ei kuitenkaan löytänyt paikkoja laukoa, eikä aktiivinen painostus pystynyt muuttamaan lukemia taululla.

Molemmilla vaikeuksia kolmannessa erässä

Viimeisen erätauon jälkeen oli savonlinnalaisten peli taas hajanaista ja vaivalloista. Muutamat erityistilanteet antoivat savonlinnalaisille mahdollisuuden ja kiekko survottiinkin vielä kerran TUTOn maalivahdin selän taakse. Kova loppukiri ei auttanut, vaikka SaPKo pelasi viimeiset minuutit kuudella kenttäpelaajalla. Peli päättyi turkulaisten voittoon 2-4.

− Ensimmäinen erä oli meidän kauden paras. Sillä tavalla kun pystyttäisiin pelaamaan loppukausi, niin meillä olisi mahdollisuus nousta sijoitusjärjestyksessä, summasi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

− TUTO oli kyllä hyvä ensimmäisessä erässä, mutta sitä TUTOn hyvyyttä varmasti edesauttoi se, että me ei oltu. Meidän syötöt päätyivät painostuksen takia joka kerta jollain tavalla vastustajalle. Koska tänään vaan säästeltiin, ei osallistuttu pisteiden raapimiseen millään tavalla. Huomenna meidän täytyy olla aika paljon nälkäisempiä tai Savon herruus menee Mikkeliin, Sinkkonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle