JYP-Akatemia oli Kouvolassa maalin verran parempi

MESTIS / Raportti
Joona Karevaara vastasi perjantaina KooKoon avausmaalista.
Kuva © Timo Savela
KooKoo sai toistamiseen vieraita sarjan kärkipäästä, kun se kohtasi JYP-Akatemian. Tasainen kamppailu päättyi lopulta jyväskyläläisten niukkaan 4−3-voittoon.

Peli pysyi läpi ottelun tasaisena, vaikka KooKoo aloittikin sähäkästi. Kumaankaan joukkueen peli ei ottanut merkittävästi tuulta alleen, mistä vain yhden maalin voitto kertoo hyvin.

Kouvolalaiset pelasivat ottelun vajaalla miehistöllä muun muassa Teemu Rinkisen, Henri Tuomisen ja Aki Kangasmäen seuratessa peliä katsomon puolelta. Kouvolalaisten nuoret pelaajat ja puolustajaksi siirretty Olli Julkunen paikkasivat poissaoloja parhaansa mukaan, mutta päävalmentaja Petri Mattila ei ollut tyytyväinen illan suoritukseen.

− Emme ole henkisesti valmiita hyväksymään sitä, mitä voittaminen vaatii. Kenenkään ei pitäisi pelata alle tasonsa, kun kokoonpanomme on näin ohut. Tulos oli reilu meitä kohtaan, hän summasi tappiota. 

Maaleja, muttei varsinaista ilotulitusta

Ottelun jokaisessa erässä nähtiin maaleja, mutta peli itsessään ei noussut jääkiekon riemumarssiksi. KooKoo pääsi kuitenkin aloittamaan kotiottelunsa vauhdikkaasti, kun se meni johtoon Aleksi Hongan istuessa jäähyboksissa. Rangaistusta kerkesi kulua ainoastaan 21 sekuntia, kun Joona Karevaara vei joukkueensa johtoon.

Ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen. Vierailijat karvasivat aktiivisesti ja saivat riistettyä kiekon KooKoon puolustusalueella, mistä tuloksena oli Taavi Tialan nopea vastaiskumaali.

− Ensimmäinen kymppi oli meiltä kävelyvauhtia, mutta pääsimme luistelulla kiinni peliin. Pojat ovat sopineet, miten asioita hoidetaan, ja se näkyy joukkueestamme, JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kehaisi.

Toisessa erässä oli aistittavissa pitkälti jäähdyttelyn makua. Ottelussa jaossa olleet pisteet olivat molemmille osapuolille tärkeääkin tärkeämpiä, joten turhia riskejä ei otettu puolin taikka toisin.

JYP-Akatemia pääsi kuitenkin ryöstämään johtoaseman itselleen muun muassa ylivoiman turvin. KooKoon Jesse Koskisen 2−1-maali oli pian kuitattu, kun Olli Aitola ja Jaakko Jokinen veivät jyväskyläläiset johtoon.

− Halusimme pelata joukkueena ja tasaisesti neljällä kentällä. Uusi mahdollisuus astua isompiin rooleihin myös näkyy pelaajien intohimossa, Ahvenjärvi tuumi.

Viimeisen erän kirikamppailu

Pisteen päässä Mestiksen piikkipaikasta oleva KooKoo yritti anastaa johtoasemaa takaisin itselleen, sillä jokainen piste merkitsee tässä vaiheessa kevättä paljon. Pitkän yrittämisen jälkeen Jan-Mikael Juutilainen harhautti Akatemian maalia vartioineen Dennis Saikkosen ja tasoitti pelin. 

Tasatilanteessa ei kauaa pysytty. Paremmin pelissä mukana olleet vierailijat naulasivat pelin 4−3-loppulukemat 54 minuutin kohdalla, kun Arttu Likola iski joukkueensa ratkaisumaalin.

− Maksamme hintaa siitä, mitä työmäärä on ja on ollut viime peleissä. Pelin tasapaino karkailee: meillä oli alussa hyviä hetkiä, mutta teimme myös helppoja virheitä, Mattila harmitteli.

− Meillä ei ole kuutta tarpeeksi hyvällä tasolla pelaavaa puolustajaa, joten kokeilimme nyt seitsemällä. Se on jonkinlainen oire tästä joukkueesta, että joudumme heittelemään Olli Julkusta edestakaisin.

KooKoo kohtaa lauantaina vieraissa KeuPan. JYP-Akatemia saa puolestaan nauttia kotiottelusta, kun Kiekko-Vantaa vierailee Jyväskylässä. 

− Tappion tuskassa kasvaa uuden voiton siemen, Mattila kiteytti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle