Rutiinisuoritus siivitti KooKoon täyteen pistepottiin

MESTIS / Raportti
Santtu Huhtala iski ottelussa kahdesti.
Kuva © Miikka Mikkola
KooKoon ja Jokipoikien runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa edettiin jo hiukan kevättä odottettelevissa tunnelmissa. Suurin lataus puuttui molemmilta joukkueilta, mutta KooKoo pystyi nappaamaan rutiinisuorituksella täydet kolme pistettä lukemin 3−1 (1−0, 1−1, 1−0).

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin hiljaisissa merkeissä. KooKoon kannattajayhdistys Kuudes Kenttäpelaaja osoitti mieltään sarjan päättäjiä kohtaan jättämällä ensimmäisen kymmenen minuutin ajaksi pelkän banderollin katsomoon.

KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi jakoi kiitosta kannattajille ottelun jälkeen.

− Iso kiitos meidän kannattajaporukalle. Kyllähän sen huomasi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, että ei paljon kuulunut muuta kuin valmennuksen ääniä. Jos me halutaan Kouvolassa jotain saavuttaa, niin on hyvä katsoa jokaisen peiliin ja miettiä, miten voisi itse auttaa tätä kaikille rakasta seuraa, Juujärvi pohti.

KooKoo sai huomattavasti energiaa kannustuksesta ja ottelun tempokin nousi pykälällä ylöspäin. Erän puolivälin ylityksen jälkeen kului vain minuutti, kun KooKoo onnistui ensimmäisen kerran maalinteossa.

Santtu Huhtala laukoi Jokipoikien puolustajan jaloista kiekon tarkasti yläriman kautta ohi Daniel Spencen. Kokonaisuudessaan Jokipoikien otteista puuttui viimeinen tehokkuus.

− Ihan sinne maalin eteen ja maalinteon ytimeen ei ollut tänään asiaa. Ylivoima oli tehotonta, ja vastustaja oli varmasti lukenut ennakkoon meidän ylivoimakuvioita. Harvemmin tulee voittoja, jos ei voita yhtään kaksinkamppailua, Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski kertasi pettyneenä.

Ripaus tunnetta mukaan

Toisen erän alun molemmat joukkueet keskittyivät kuluttamaan jäähypenkkiä. Aiemmin tällä kaudella yhteen ottaneet Jari Kauppila ja maalivahti Spence löysivät jälleen toisensa.

Spence pelasi kiekkoa kulmassa ja Kauppila ajautui hänen kanssaan samalle liikeradalle. Spence löysi itsensä pienen törmäyksen jälkeen jäänpinnasta ja Kauppila tämän jälkeen rangaistusaitiosta. Spencellä oli tilanteen jälkeen haluja antaa pieni muistutus Kauppilalle, mutta tuomarit estivät tämän.

Jokipoikien erän paras maalintekopaikka siunaantui hyökkääjä Otto Karviselle. Karvinen pääsi ohjaamaan viivalta syötetyn kiekon kohti KooKoon maalia, mutta hyvän ottelun pelannut Juha Järvenpää venyi jälleen kiekon eteen.

Karvinen oli mukana ottelun seuraavassakin käännekohdassa. Päätuomari passitti miehen rangaistusaitioon polvitaklauksesta, ja Joona Karevaara siirsi KooKoon ottelussa 2−1 johtoasemaan.

Jokipojat sai kotijoukkueen tarjoilemana vielä mahdollisuuden taistella ottelun voitosta, kun KooKoolla oli liian monta pelaajaa kentällä samanaikaisesti.

Jokipojat tarttui mahdollisuuteen ja kiekko löysi kuin löysikin pienen flipperin jälkeen Matti Koistisen toimittamana maaliin asti. Tilanteen epäselvyyden johdosta päätuomari tarkasti tilanteen videolta, mutta osoitti puhelun jälkeen kädellään kohti keskiympyrää.

Viimeisessä erässä "pelailun makua"

Ottelun päätöserän ainoaksi mainittavaksi suoritukseksi jäi Pauli Levokarin ja Huhtalan erinomainen yhteen pelaaminen. Kiekko pelattiin Levokarille siniviivalle, joka näytti laukovan itse, mutta laittoikin lämärillä syötön maalin edessä olleelle Huhtalalle, joka ohjasi ottelun loppulukemiksi 3−1.

Jäähyjäkin jaettiin erässä isolla kädellä, mutta KooKoo puolusti sitkeästi Jokipojat pois laadukkaimmilta maalintekopaikoilta, eikä vierasjoukkueen loppukiri päässyt lähtemään käyntiin kunnolla missään vaiheessa.

− Molemmin puolin oli laadukasta pelaamista, mutta ehkä se suurin kiima puuttui tänään. Kotijoukkueen tehtävähän se on rytmittää peliä ja tuoda sitä fyysisyyttä taklauksilla. Rutiinitasolla pystyttiin pelaamaan tänään hyvin ja kolmas erä oli meiltä tänään parasta pelaamista, Juujärvi arvioi taiston tauottua.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona. KooKoo matkustaa Lempäälään LeKin vieraaksi ja Jokipojat puolestaan pelaa kotijäällään Heinolan Peliittoja vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle