Akatemian takaa-ajolle katkera päätös

Ilta päättyi vaasalaisten juhliin.
Liigapaikkansa perjantaina varmistanut Vaasan Sport ja pudotuspelipaikasta taisteleva JYP-Akatemia esittivät Kuparisaaren kiekkoillassa todellisen trillerin. Avauserässä jo kolmen maalin karkumatkalle karanneet vaasalaiset menettivät peliotteensa täydellisesti onnistuen viemään ottelun nimiinsä kuitenkin lopulta jatkoajalla lukemin 4-3 (0-3, 0-2, 0-1, 1-0).

Perjantaina liigapaikan varmistanut Vaasan Sport esiintyi avauserässä isännän elkein, mutta täydellinen peliotteen menettäminen toi Akatemian vielä tasoihin. Kotijoukkueen kannattajat ilmaisivat oman mielipiteensä kabinettipelin mielekkyydestä, minkä vuoksi ottelun 10 ensimmäistä minuuttia pelattiin tyhjälle fanikatsomolle.

Kannattajien tekemä lakana tekstillä "10 minuutin hiljaisuus urheilullisten arvojen kuolemalle" kertoi kaiken olennaisen kannattajien mielipiteestä kyseistä valintajärjestelmää kohtaan.

JYP-Akatemialle tappio oli erittäin karvas, sillä kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä ero kahdeksantena olevaan Kiekko-Vantaaseen kaventui vain neljään pisteeseen. Pientä lohtua jyväskyläläisten iltaan tuo kuitenkin se, että pisteen myötä joukkue varmisti sarjapaikkansa myös tulevalle kaudelle.

Vaasalaisten täydellinen näytös

Ottelun avauserä oli täydellistä isäntien hallintaa, eikä vierailijoille jätetty pienintäkään mahdollisuutta. Ryminällä kaukaloon tulleet vaasalaiset painoivat jatkuvasti painetta jyväskyläläisten päätyyn pakottaen vierailijoiden rikkomaan jäähyjen arvoisesti.Ylivoimamahdollisuuksiaan Sport ei jättänyt hyödyntämättä.

Ensiksi jenkkivahvistus John Henrion löysi oivaltavalla syötöllä Marko Luomalan, joka laukoi komeasti suoraan syötöstä isännät ensimmäistä kertaa johtoon. Reilu kolme minuuttia myöhemmin kotkapaidat onnistuivat toistamiseen ylivoimalla, kun maalinedushässäkän päätteeksi Henrionin epäonnistunut laukaus päätyi Jarkko Hattuselle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko verkon perukoille.

Hurrikaaniryhmän avauserä oli murheellista katsottavaa. Keskustaa tarkasti vartioineet vaasalaiset pitivät vierailijat täysin poissa maalipaikoilta, eikä Joonas Kuuselan tarvinnut torjua kuin muutama todellinen laukaus. Akatemian erä musteni lopullisesti reilu neljä minuuttia ennen erän päättymistä, kun Hattunen onnistui ylivoimahyökkäyksen päätteeksi viimeistelemään illan toisen täysosumansa.

Hyvänolontunne kostautui

Toisen erän alku näytti, että hurrikaaninuttujen iltaan ei ole tulossa helpotusta. Vaasalaisten vahva rynnistys pakotti jyväskyläläisten juoksemaan kiekon perässä, eivätkä lisäosumat olleet kaukana. Vaasalaisilla on ollut kuitenkin ongelmia pelata tasapainoinen 60 minuuttisen ottelun, eikä tämäkään ilta tuottanut poikkeusta.

Jyväskyläläisten takaa-ajo käynnistyi vajaan seitsemän minuutin väännön jälkeen, kun kapteeni Valtteri Hotakaisen vaarattomasta tilanteesta lähtenyt laukaus yllätti Kuuselan ensimmäisen kerran. Maalin jälkeen vierailijat saivat uskoa tekemiseensä ja kaksinkamppailut alkoivat hiljalleen kääntyä akatemialaisten eduksi.

Ottelun puolenvälin jälkeen hurrikaaninutut onnistuivat toistamiseen, kun ylivoiman päätteeksi Miika Roine löysi loistavalla syötöllä Henri Kannisen, joka laukoi joukkueensa jo maalin päähän. Jyväskyläläisten rohkea hyökkäyspelaaminen avasi molemmille joukkueille hyviä paikkoja vastustajan maalille, mutta sihdin puuttuessa lisäosumia erässä ei enää nähty.

− Lähdettiin varmaan vähän ylihyökkäämään. Ehkä tuli vähän hyvänolontunne puseroon, ja ottelu kääntyi, myönsi kaksi maalia iskenyt Hattunen toisen erän päätteeksi.

Haudanpartaalta tasoihin, mutta ei ohi

Kolmannessa erässä Sport sortui passivoitumiseen antaen kiekollisen pelin jyväskyläläisten haltuun. Vetäytyminen kostautui reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Kannisen nousun päätteeksi Joose Antonen pääsi laukomaan vapaasti joukkueensa tasoihin tasavajaalla.

Tasoituksen jälkeen Akatemian seuraava maali roikkui pitkään ilmassa, eikä edes Sportin aikalisä muuttanut pelin suuntaa. Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan onnistuneet käyttämään etsikkoaikaansa hyväksi ja erän lopussa kotkapaidat olivat lähellä viedä täyden pistepotin matkaansa. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan pitkän kaavan kautta.

Vaasalaisille siunaantui loistava paikka ratkaisuun parin minuutin taistelun jälkeen, mutta läpiajon jälkeen maalin lirunut osuma hylättiin lopulta ilmeisesti maalivahdin estämisen vuoksi. Tilanteesta syntynyt rangaistus koitui kuitenkin lopulta Akatemian turmioksi, kun Luomala pääsi iskemään illan toisen osumansa Henrionin lähettämästä kiekosta tulleesta irtopalasta.

Joukkueet jatkavat pisteiden metsästystä keskiviikkona, kun Akatemia matkustaa Kaajanin Hokin vieraaksi ja Sport isännöi kotiluolassaan Mikkelin Jukureita.