Tehokas avauserä riitti Jukureille

Teemu Turunen oli illan näkyvimpiä jukuripelaajia kahdella osumallaan.
Kuva © Antti Varonen
Jukureiden ja TUTOn välisessä väännössä niskan päällä oli turkulaisvieras. Hallinta ei tuottanut kuitenkaan toivottua tulosta, sillä mikkeliläisisännät veivät ottelusta täyden pistepotin avauserän täysosumien sekä Juhana Ahon torjuntojen ansiosta 4-2-numeroin.

Vaikka Timo Hiltunen veikin Jukurit ottelun neljännellä minuutilla 1-0-johtoon, edettiin ottelun avauserässä pitkälti TUTO-merkkisesti.

Turkulaisvieraat pelasivat erässä aktiivisesti ja kuittasivatkin nopean takaiskun parisen minuuttia myöhemmin alivoimalla. Jukuripelaaja laukoi alivoimalla kiekon Tuukka Pulliaisen jalkoihin ja hän karkasi ylivoimahyökkäykseen Kalle Moision kanssa. Pulliainen tarjoili hyvän syötön maalille luistelleelle Moisiolle, joka ohjasi tasoituksen.

Jukurit ei saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan kunnolla missään vaiheessa erää. TUTO oli puolestaan lähellä siirtyä johtoon, kun Miikka Tuomainen kilautti tolppaan.

Erän viimeinen viisiminuuttinen kuitenkin käänsi pelin täysin päälaelleen, sillä kotijoukkue karkasi 4-1-johtoon vajaassa kolmessa minuutissa Joonas Kalliolan sekä kahdesti osuneen Teemu Turusen osumilla.

Neljännen maalin yhteydessä Jukureiden Joonas Kalliola otti osumaa TUTO-puolustaja Kristian Tuohilammen mailasta. Pitkällisten tarkastelujen jälkeen tuomaristo ajoi Tuohilammen suihkun puolelle keihästämisestä.

− Tyytyväinen olen voittoon ja siihen, että oltiin alussa tehokkaita ja tehtiin se neljä maalia, totesi jukurikäskijä Antti Pennanen.

− Tuo tulos kuitenkin oli meille vähän liian hyvä. TUTO oli tänään monessa asiassa meitä edellä ja meidän kiekollinen pelaaminen oli vaatimatonta, hän jatkoi.

TUTO rankaisi jälleen alivoimalla

Jukurit pääsi toisen erän alkuun pyörittämään kolmen minuutin ajan ylivoimaa, mutta läpi illan tökkinyt erikoistilannepelaaminen ei ottanut toimiakseen. TUTO oli sen sijaan lähellä päästä kaventamaan ottelun alivoimalla, kun TUTOn parhaimmistoon ottelussa lukeutunut Rasmus Kulmala karkasi läpiajoon, mutta yritys jäi vaisuksi.

TUTOn alivoimaa testattiin muutenkin erässä paljon, sillä turkulaisryhmä sai peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Joukkue kuitenkin selvitti tilanteet mallikkaasti ja Kulmalalla oli toistamiseen paikka kaventaa ottelu läpiajosta, mutta Juhana Aho nollasi yrityksen mallikkaalla patjatorjunnallaan.

− Sanotaan näin, että oli ehkä semmoinen alivoimakenraali ennen pudotuspelejä. Se näytti ainakin olevan ihan toimivalla tasolla, iloitsi TUTO-luotsi Miika Elomo.

Lopulta vierailija kuitenkin rokotti erän viimeisellä minuutilla, kun Mikko Laine ohjasi maalin edestä alivoimalla Olli-Pekka Heinimäen siniviivalaukauksen ohi vahvan ottelun pelanneen Ahon.

− Osalla pelaajista oli vähän viivettä ja se sitten näkyi tuossa meidän ylivoimassa. Ei TUTOn alivoimasta mitään pois, mutta ethän sinä nyt voi kahta alivoimamaalia antaa, puhisi Pennanen.

Jukurit puolusti loppuun saakka

TUTO metsästi päätöserässä tiukasti kavennusosumaa ja oli kolmannessakin erässä hallitsevampi osapuoli, mutta Jukurit puolusti erässä fiksusti, eikä vierailija juurikaan ykkössektorin paikoille päässyt. TUTO pääsi erässä kokeilemaan kahdesti ylivoimansakin toimivuutta, mutta myös kotijoukkueen alivoima oli rautaista ja viimeisenä lukkona kaukaa tulleet laukaukset poimi varmasti Aho.

− Ehkä siinä alkoi muut asiat ohjaamaan pelaamista, lopputulos tai omat tulokset, eikä itse peli. Onneksi kolmanteen erään saatiin tunnetta ylös ja puolustettiin kohtuullisesti, summasi Pennanen kahta viimeistä erää.

Jukureiden erän ainoasta kunnon tilanteesta vastasi Oula Palve, joka pääsi nokikkain Kalle Hokkasen kanssa. TUTO-vahti hoiti vaisun yrityksen kuitenkin helposti patjoillaan. Kun ottelussa ei enää lisämaaleja nähty, niin loppulukemiksi kirjattiin 4-2.

Elomo oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueeseen, mutta löysi myös yhden kehityskohdan.

− Pieni itsekkyys tuohon joukkueeseen tarvitaan. Vähän ollaan vielä liian kavereita ketjukavereille, että yritetään syöttää, vaikka voisi ampua itse, Elomo pohti.

Jukureilla on edessään vielä lauantain päätöskierroksella ottelu Jokipoikia vastaan. TUTO kohtaa puolestaan Hokin perjantaina.