RoKin voitto JYP-Akatemiasta vei molemmat joukkueet karsintoihin

Mikko Männistö laukoi ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0 -osuman.
Lappi Areenalla taisteltiin keskiviikkona tärkeistä pisteistä, kun sarjataulukon jumbojoukkueet RoKi ja JYP-Akatemia yrittivät kuroa eroa karsintaviivan paremmalla puolella olevaan LeKiin kiinni. Onnistuneen puolustuksen ja Paavo Hölsän huipputorjuntojen myötä kotijoukkue vei pisteet selvin lukemin 3-0.

Molemmat joukkueet olivat alkusekunneista lähtien hyvällä jalalla liikkeellä ja valmiina taistelemaan voiton eteen. RoKin onnistui kääntää kiekon hallinta maalipaikoiksi JYP-Akatemiaa tehokkaammin, mutta maalinteko tuotti vieläkin tuskaa rovaniemeläisille.

Vauhdikkaassa avauserässä ensimmäistä maalipaikkaa ei tarvinut odotella kauaa, sillä RoKin Olli-Matti Järvelä oli jo viidentoista sekunnin kohdalla pahanteossa Dennis Saikkosen vartioimalla maalilla. Avausosuma jäi syntymättä ja tilanteen jälkeen peli alkoi aaltoilla päästä toiseen RoKin ollessa hienokseltaan hallitsevampi osapuoli.

Erän puolenvälin tietämillä JYP-Akatemia sortui huolimattomaan mailankäsittelyyn, kun joukkue nappasi kolme jäähyä puolen minuutin sisään. Petrus Pietiläisen kampitusjäähyä seurasi peräkkäin kaksi epäonnistunutta purkuyritystä Joona Ervingin ja Waltteri Lehtosen roiskittua kiekot katsomon puolelle.

Yllättäen siunaantunut kahden miehen ylivoima oli RoKilta näyttävää kiekonsiirtelyä, mutta laukaukset joko pysähtyivät puolustajiin tai jäivät uupumaan kokonaan. Akatemia selvitti kaksi ensimmäistä alivoimaa, mutta viimeisen kaksiminuuttisen aikana Mikko Männistön laukaus löysi tiensä ruuhkan läpi ja vei isännät johtoon lukemin 1-0.

− Oltiin vähän huolimattomia purkukiekoissa ja annettiin mahdollisuus vastustajalle. Hyvää puolustamista kolmella viittä vastaan, viidellä neljää vastaan ei sitten enää riittänyt, kertoi vieraiden päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

RoKi vankisti johtoaan

RoKin pirteä ilme jatkui kiekon tiputtua jäähän toisessa erässä ja tällä kertaa Mikko Väänänen pääsi läpiajoon erän vanhettua 10 sekuntia. Saikkonen piti puolensa ja Akatemia alkoi kääntää peliä pikkuhiljaa haltuunsa.

Sinipaidat vastasivat hallinnan menetykseen nopeilla vastahyökkäyksillä, joista yksi johti 2-0 -osumaan. Harri Pälve pääsi Jussi Pelto-Arvon esityöstä puolittaiseen läpiajoon ja laukaus sujahti Saikkosen kainalosta verkkoon.

Akatemia jatkoi takaiskusta huolimatta kiekon kontrollointia, mutta RoKin puolustus kesti jyväskyläläisten hyökkäykset Paavo Hölsän venyttyä jälleen kerran huipputorjuntoihin. Kavennusta hakeneen vierasjoukkueen rohkea karvaus johti useampiin RoKin vastahyökkäyksiin, mutta lisämaaleja ei toisessa erässä enää nähty.

− Yksi huolimaton vaihto toisessa erässä, siitä hyvä vastahyökkäys ja kahteen nollaan. Kovaa kamppailua, mutta nollalla maalilla ei voi koskaan voittaa peliä, kommentoi Ahvenjärvi.

Hölsän nollapeli kruunasi kotijoukkueen illan

Viimeisellä kolmanneksella RoKi keskittyi varjelemaan johtoaan ja JYP-Akatemia haki avausmaaliaan sinnikkäästi. Pelissä 31 kertaa torjunut Paavo Hölsä oli jälleen täystyöllistetty tolppiensa välissä ja heti erän alussa mies joutui venymään huikeaan tuplatorjuntaan vieraiden rynnistäessä voimalla maalille.

Arttu Likola oli valkopaitojen yksi näkyvimmistä pelaajista päätöserässä, mutta hänenkin yritykset tyssäsivät Hölsän loistovireeseen. Tulokseton maalin jahtaaminen aiheutti vieraissa turhautumista ja tunteetkin lämpenivät päätöserän aikana, mutta pientä maalineduskärhämöintiä lukuun ottamatta otteet pysyivät siisteinä.

JYP-Akatemia otti Saikkosen pois maaliltaan muutama minuutti ennen ottelun loppua, mutta kavennusta ei saatu aikaan kuudellakaan kenttäpelaajalla. Sen sijaan RoKi sinetöi ottelun Antti Järvelän iskettyä kiekon tyhjään maaliin ja pisteet jäivät Lappiin lukemin 3-0.

Täysi pistepotti oli rovaniemeläisille kuitenkin laiha lohtu, sillä samaan aikaan LeKin onnistui voittaa oma ottelunsa Peliittoja vastaan ja varmistaa sarjassa säilymiseen oikeuttava kymmenes sija. RoKi ja JYP-Akatemia saavat alkaa valmistautua karsintoihin lauantaisen päätöskierroksen jälkeen, kun rovaniemeläiset isännöivät KeuPaa ja Akatemia kohtaa TUTOn kotonaan 12.3.

− Neljästä viimeisestä kotiottelusta kolme on mennyt hyvin ja se antaa meille hyvät lähdöt karsimaan. Pettymys pitää pyyhkiä pois ja keskittyä tulevaan, tuumasi kotijoukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen luottavaisin mielin.