Peliitat ja LeKi vääntävät veitsi kurkulla

MESTIS / Ennakko
Onko Peliitoilla keskiviikkona aihetta tuulettamiseen? (Arkistokuva)
Kuva © Kiia Aha
Panokset ovat keskiviikkona huipussaan, kun Mestiksessä yhdeksäntenä oleva Peliitat ja pykälää alempana painiva LeKi iskevät yhteen Heinolassa. Kotijoukkue väijyy vielä pudotuspelipaikkaa, illan vierailija puolestaan yrittää pelata itsensä kuiville välttämällä sarjakarsinnat.

Peliitat lähtee otteluun allaan huipputärkeä voitto KeuPa HT:n isäntänä, LeKi puolestaan on kairannut täydet pisteet kahdesta edellisestä mittelöstä. Sesongin keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat menneet heinolalaislauman nimiin numeroin 4-1.

Mitä tiukempi paikka, sen parempi Peliitat

Kuluvan vuoden aikana runsaasti tappioita kokenut Lauri Merikiven johtama miehistö hamuaa siis tiukasti kohti kevään pudotuspelejä. Paikka on joukkueen omissa käsissä, sillä runkosarjan päätöksessä vastaan tulee nimenomaan kahdeksantena majaileva K-Vantaa.

Heinolalaiset ovat viime aikoina saaneet työlleen vihdoin ja viimein palkintoa, sillä voittoja on tullut tilille joka toisessa ottelussa viittä edellistä taistoa tuijottamalla. Peliitat on ollut yllättävän uskalias ja rohkea hyökkäyssuuntaan, se on esittänyt myös erittäin vauhdikasta ja liikkuvaa kiekkoa.

Kun joukkue ajautui ahdinkoon ajatellessa pudotuspelipaikkoja, muuttui ääni kellossa heti ainakin numerollisesti. Edellisissä otteluissa heinolalaiset ovat olleet joka osa-alueella tasaisen vahvoja.

Saako LeKi leimattua kesälomatikenttinsä?

Myös Juha Juujärven johtamalla lempääläläismiehistöllä riittää panosta, sillä se yrittää välttää runkosarjan jälkeen vauhtiin pääsevät raastavat karsintaottelut. LeKi on kevään huipennuksen lähestyessä esittänyt lupaavia otteita napsien siis kaksi voittoa putkeen.

Suurimmat syyt Kisan pirteään ilmeeseen ovat kokenut kehäkettu Miikka Männikkö sekä joukkueen jopa yllättävän tehokas viimeistely. Jos LeKillä on ollut pitkin kuluvaa sesonkia ongelmia maalintekemisen kanssa, niin nyt kreivin aikaa kiekot ovat alkaneet löytää tietään vastustajan reppuun.

Kevään ratkaisuhetkien kynnyksellä pienet asiat ja yksilöt korostuvat entistä enemmän, joten LeKin kannalta myös maalivahtipelin tulee onnistua erityisen hyvin. Viime aikoina torjuntahommista päävastuun on kantanut Mika Noronen, myös Liigan puolelta tuttu Dominik Hrachovina on nähty LeKin uunissa.

Seuraa Heitä

Eetu Elo #80 |

Laitahyökkääjä

Kesken kauden Mestikseen noussut väkkärämäinen hyökkääjä on viime aikoina ollut Peliittojen kirkkaimpia valopilkkuja. Aatu Viljanen napautti Peliittojen edellisessä ottelussa joukkueelle lisätoivoa pudotuspelipaikkojen suhteen KooKoo-kasvatin ilmiömäisen oivalluksen päätteeksi. Ottaako Elo roolia jälleen keskiviikkona?

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Jos on Elo ollut Peliittojen valovoimaisimpia pelaajia, niin samaa voidaan sanoa Männiköstä LeKin suhteen. Kokenut taikuri tuntuu toisinaan pitävän LeKiä yksin pinnalla putoamiskarsintoja vastaan. Hyökkääjä on nakuttanut kahdessa edellisessä ottelussa kelpopisteet 2+4.

» Lähetä palautetta toimitukselle