Hokin viimeisessä kotiottelussa ei pelata pikkupanoksilla

MESTIS / Ennakko
Janne Kumpulaisen täytyy karistaa kajaanilaispuolustus niskastaan, jos pässinutut mielivät pisteitä Kajaanista ottaa.
Kuva © Antti Varonen
Hokin vieraaksi viimeiseen kotiotteluun runkosarjassa saapuu SaPKo. Hokin panokset ovat tässä ottelussa kovat, sillä voitolla kajaanilaisjoukkue varmistaisi runkosarjan toisen sijan.

Hokki sai roiman annoksen itseluottamusta Jukureiden voitosta

Hokki lähtee SaPKo-peliin voitto allaan, eikä mikä tahansa voitto, vaan niskalenkki ensi kauden Liiga-joukkueesta Jukureista. Hokin hyvä puolustuksen kautta pelaaminen ja sen mahdollistamat hyökkäyksiinlähdöt takasivat kajaanilaisille voiton. Voittomaalikilpailussa linnapaitojen Sami Väliharju oli mies paikallaan tolppien välissä. 

— Idea ja teema illan koitokseen on päättää runkosarjan kotipelit tyylikkäästi ja hyvin. Vastustaja on taas sarjan neljän parhaan joukkueen joukosta, tarkoittaen ettei millään välipäivän pelaamisella päästä pisteille. SaPKo on erittäin hyvä ja taitava hyökkäyssuunnan joukkue ja oman viisikkopuolustuksen pitää olla jälleen parasta A-luokkaa, että pisteille päästään, ennakoi Hokki-luotsi Jari Laukkanen seuran verkkosivuilla tulevaa koitosta.

Jatkaako pässipaitojen nelosketju huimaa virettään?

SaPKon neloskenttä oli huimassa vireessä Jokipoikia vastaan lauantaina. Joonas Hyttisen johtama kenttä iski peräti neljä maalia, joista kaksi iski Teemu Lepaus. Rasmus Hämäläinen ja Hyttinen osuivat kerran mieheen. 

Perjantai-iltana savonlinnalaiset voittivat K-Vantaan vieraissa 3-1. Tuolloin SaPKo-käskijä Pasi Räsänen oli tyytyväinen suojattiensa puolustuspelaamiseen, sillä vantaalaiset saivat runsaasti mahdollisuuksia ratkaista ottelu. Puolustuspelaaminen on Hokkiakin vastaan tärkeässä osassa, sillä linnapaidat ovat hyviä kääntämään pelin nopeasti hyökkäyssuuntaan. 

SaPKolla ei ole ollut mitään sanomista

Hokki on vienyt kaikki kauden viisi aikaisempaa kohtaamista nimiinsä. Syyskuun lopulla Kajaanissa pelatun ensimmäisen keskinäinen kamppailun Hokki vei 4-3, marraskuun puolivälissä Talvisalossa linnapaidat jyräsivät SaPKon 5-0 ja vajaa kuukausi myöhemmin Savonlinnassa kaksikon välinen ottelu päättyi kajaanilaisten hyväksi 3-1.

Tammikuun puolen välin hujakoilla joukkueet kohtasivat kolmannen kerran peräkkäin Talvisalossa, josta Hokki vei pisteet mukanaan 6-3-loppulukemin. Pari viikkoa myöhemmin oli parivaljakon aika kohdata Kajaanissa, ja kotiyleisö sai nauttia voitosta, kun linnapaidat rökittivät savonlinnalaisia 6-1. Markus Piispanen iski viimeisimmässä kohtaamisessa tehot 2+1 ja Joni Piipponen 1+2.

Seuraa Heitä

Sami Väliharju #1 |

Maalivahti

Pelasi hienon pelin Jukureita vastaan ja takasi kaksi pistettä voittomaalikilpailussa. Aloittaa myös SaPKoa vastaan kajaanilaisten tolppien välissä.

Teemu Lepaus #75 |

Laitahyökkääjä

Oli joukkueen tehokkain pelaaja Jokipoikia vastaan tehoilla 2+1. Koko nelosvitja oli liekeissä lauantaina, mutta jatkuuko loistelias pelaaminen Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle