Jukurit niukkaan voittoon kärkikamppailussa

Jukurit juhli TUTOn kustannuksella.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Keskiviikko-iltana Mikkelissä pelattiin Mestiksen kärkikamppailu, kun Jukurit ja TUTO kohtasivat toisensa neljännen kerran tällä kaudella. Lopulta kamppailu päättyi Jukureiden niukkaan voittoon lukemin 2-0.

Jukureiden ja TUTOn välinen ottelun alku mentiin kotijoukkueen hallinnassa. Jukurit saikin luotua kovaa painetta turkulaisten puolustusalueelle ensimmäisen erän ajan. Kotijoukkueen maalilla Ronan Quemenerin ensimmäinen torjunta kirjattiinkin vasta kymmenen peliminuutin jälkeen.

TUTOn parasta antia esittikin maalivahti Kaapo Kähkönen, joka venytti itsensä 13 kertaa kiekon tielle ensimmäisessä erässä. Kovimpaan testiin nuori maalivahti joutui erän puolenvälin jälkeen, kun Jaakko Turtiainen ja Nestori Lähde pääsivät kokeilemaan peräkkäin lähietäisyydeltä. Nämä yritykset Kähkönen kuitenkin torjui tylysti.

− Ensimmäinen erä oli meiltä huono. Toinen erä oli hyvä ja kolmas oli helvetin hyvä, kiteytti TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Erän loppua kohden peli kuitenkin tasoittui ja TUTO pääsi peliin paremmin mukaan. TUTO pääsikin kokeilemaan ylivoimaansa aivan erän viimeisillä minuuteilla maalinteossa kuitenkaan onnistumatta.

− Lähdettiin hyvin liikkeelle tähän otteluun. Saimme luotua pitkiä päätypyörityksiä TUTOn alueelle, Jukureiden pääkäskijänä keskiviikkona toiminut Timo Turunen kertoi.

Jukurit avasi maalinteon

Kamppailun toinen erä aloitettiin avauserästä tutun sapluunan mukaisesti. Jukurit hallitsi peliä kiekollisesti, ja TUTO joutui tyytymään puolustamiseen.

TUTO joutuikin rikkomaan ja Jukurit pääsi pyörittämään ylivoimapeliään. Kotijoukkue ei tilaisuuttaan jättänyt käyttämättä, vaan siirtyi ottelussa johtoon. Avauserässä huippupaikasta erehtynyt Turtiainen luisteli itsensä maalintekosektoriin ja laukoi kiekon tarkasti alakulmaan ohi Kähkösen.

Maalin jälkeen TUTO-käskijä Lehkonen joutuikin turvautumaan aikalisään.

Aikalisä saikin TUTOn heräämään ja vierailijat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa 5-3-vastaan. TUTOn monet yritykset pysähtyivät kuitenkin kerta toisensa jälkeen Quemeneriin, joka oli paljon vartijana toisessa erässä 14 torjunnallaan.

Jos et itse tee, niin vastustaja tekee. Tämä tuttu lainalaisuus päti myös Jukureiden ja TUTOn välisessä kamppailussa. Mikkeliläiset siirtyivät 2-0-johtoon ajassa 34.16, kun Teemu Turunen laukoi kauden kahdeksannen maalinsa Turtiaisen esityöstä.

Erän viimeisillä minuuteilla turkulaiset pääsivät jälleen kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla. Tällä kertaa onnikaan ei ollut TUTOn puolella, sillä Jasper Lindstenin veto kilautti tolppaa Quemenerin selän takana.

TUTO haki kavennusta

Kärkikamppailun päätöserän alku oli huomattavasti aiempia tasaväkisempi. Alussa kaukalossa mentiinkin päästä päähän, vaikka TUTO olikin niskan päällä reilusti erän puolenvälin jälkeen. Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen roolijako olikin hyvin selvä: Jukurit puolusti ja TUTO haki vimmatusti kavennusta.

− Viimeinen erä oli selviytymistaistelua, eikä me saatu luotua hyökkäyspeliä lainkaan aikaan, harmitteli Turunen.

Jukurit puolusti kuitenkin viisaasti, eikä vierasjoukkue päässyt yrittämään kavennusta parhaimmasta maalintekosektorista, vaan pyöri ainoastaan kulmissa.

− Jukurit purki tänään nöyrästi ja puolusti tiiviisti. Kyllä meillä tänään paikkoja maalintekoon oli, mutta niissä ei onnistuttu, Lehkonen päätti.

Kamppailun viimeisillä minuuteilla TUTO yritti kavennusta ilman maalivahtia 6-4-vastaan, kun Jukureiden Turtiainen joutui kärsimään kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Turkulaiset eivät maalinteossa onnistuneet, ja näin kolme sarjapistettä jäivät Mikkeliin.